3 MAANDEN MET EEN ELEKTRISCHE JAGUAR I-PACE RIJDEN ZONDER OPENBARE LAADPALEN TE GEBRUIKEN. DEZE INFLUENCER BEWIJST DAT HET KAN.

Hannes Coudenys rekent op ‘Electric Friends’ netwerk

  • Creatief directeur Hurae / influencer Hannes Coudenys doorkruist België 3 maand lang met volledig elektrische Jaguar I-PACE
  • Openbare laadpalen zijn uit den boze: Hannes doet enkel beroep op ‘Electric Friends’ om zijn wagen op te laden
  • Volg al zijn avonturen op YouTube, Instagram en Facebook.
  • Bekijk hier de ‘My electric friends’ vlogs van Hannes: vlog 1,vlog 2, vlog 3
  • Actie kadert in Jaguar’s strategie om tegen 2025 enkel nog zuiver elektrische wagens op de markt te brengen

5 maart 2021, AntwerpenHannes Coudenys, creatief directeur van reclamebureau Hurae en Instagram & TikTok experience Smile Safari, rijdt drie maanden lang door België met de elektrische Jaguar I-PACE, zonder daarbij gebruik te maken van openbare laadpalen. In plaats daarvan moet hij een netwerk van ‘Electric Friends’ uitbouwen: vrienden, kennissen en enthousiastelingen die Hannes een laadbeurt aanbieden. Zijn ritten, avonturen en kennismakingen met nieuwe elektrische vrienden zijn te volgen op Youtube, Instagram en Facebook.

Hannes Coudenys: “Heel wat mensen weten dat elektrisch rijden de toekomst is. De interesse is groot maar ze twijfelen nog. Daarnaast viel het me op dat mensen die reeds met een elektrische wagen rijden een soort community vormen. Vergelijk het een beetje zoals motorrijders die elkaar op de baan begroeten. Dat bracht ons bij Hurae op het idee voor ‘My electric friends’.”

Om te onderzoeken of België klaar is voor de omschakeling naar elektrische wagens, wordt Hannes uitgedaagd om tijdens zijn ritten de openbare laadpalen links te laten liggen, en in de plaats daarvan bij mensen thuis de wagen op te laden. Hannes ging de uitdaging aan op 10 februari en bouwde intussen een mooi network van Electric Friends uit. Hij kreeg al heel wat gratis oplaadbeurten aangeboden door bedrijven en enthousiaste, gastvrije bekende en minder bekende mensen. Zo kon hij de voorbije dagen ook laden bij onder meer actrice Leen Dendievel, Henk Rijckaert en Fred Di Bono.

Coudenys: “Je merkt dat er immens veel nieuwsgierigheid is naar elektrisch rijden. Elke nieuwe vriend wil weten wat dat nu kost en of het praktisch is. Het is leuk om te kunnen aantonen dat een elektrische auto zeker een haalbaar vervoermiddel is voor de afstanden in België. Benieuwd of de vonk ook echt zal overspringen op anderen.”

De actie past in de nieuwe strategie van Jaguar om tegen 2025 enkel nog zuiver elektrische wagens op de markt te brengen.

“Elektrische auto’s zijn de toekomst. Dit werd onlangs aangekondigd door Thierry Bolloré, CEO van Jaguar Land Rover. Doel van deze actie is om de drempel weg te nemen bij potentiële klanten die er soms nog steeds van overtuigd zijn dat er niet voldoende laadinfrastructuur beschikbaar is in België”, zegt Jan Vroemans, PR & Marketing Director van Jaguar Land Rover Benelux.

Dat Coudenys de uitdaging aangaat met de Jaguar I-PACE is geen toeval. Het is de eerste volledig elektrische prestatie-SUV van Jaguar, en won sinds zijn debuut wereldwijd al meer dan 80 prijzen, waaronder de World Car of the Year 2019, World Car Design of the Year 2019 en World Green Car 2019. Met twee door Jaguar ontworpen elektromotoren op elke as, goed voor een uitzonderlijk gecombineerd vermogen van 400 pk en 696 Nm, een aluminium constructie en een laag zwaartepunt biedt de I-PACE een ongeëvenaarde balans tussen vierwielaandrijving, raffinement, luxe en wendbaarheid, in combinatie met een uitstekend rijbereik van maar liefst 470 km (WLTP)*. De I-PACE werd recent uitgerust met een nieuw, snel, intuïtief infotainmentsysteem en snellere laadmogelijkheden, waardoor het bezitten en besturen van een elektrische auto gemakkelijker is dan ooit.

 

Bekijk hier de vlogs van ‘My electric friends’ (vlog 1,vlog 2, vlog 3) of abonneer u op het Youtubekanaal Hannes Vlogt. Volg de I-PACE-avonturen van Hannes ook op Instagram en Facebook.

Wie een ‘elektrische vriend’ wil worden, kan contact opnemen met Hannes via mail ([email protected] ) en Instagram (@hannes_bhc).

* Het cijfer voor zuiver elektrisch rijbereik is EU-WLTP (TEL) gecombineerd. Het is gebaseerd op een productievoertuig over een gestandaardiseerde route. Het behaalde bereik hangt af van de toestand van het voertuig en de accu, de omgevingsomstandigheden en de rijstijl. Het verstrekte cijfer is het resultaat van officiële tests van de fabrikant in overeenstemming met de EU-wetgeving. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. Het werkelijke cijfer kan verschillen.

 

EINDE
PB JAGUAR x HURAE - 3 MAANDEN MET EEN ELEKTRISCHE JAGUAR I-PACE RIJDEN ZONDER OPENBARE LAADPALEN TE GEBRUIKEN. .pdf

PDF - 420 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX