BEST OF BRITISH: JAGUAR EN FOTOGRAAF RANKIN GAAN SAMENWERKING AAN OM PRACHTIGE NIEUWE KUNST TE CREËREN

  •  Twee iconen van Britse stijl bundelen de krachten voor unieke foto's van Jaguar-sportberlines: de XF, de XE en de legendarische Mk 2.
  • Rooms by Rankin’: de internationaal befaamde mode- en stijlfotograaf Rankin ontwerpt en bouwt studio's speciaal voor het eenmalige project.
  • Sterke creativiteit brengt het design en het verleden van de sportberlines van Jaguar tot leven op een moderne en visueel immersieve manier.
  • Foto van de Jaguar Mk 2 is een eerbetoon aan een van de meest iconische Britse berlines, die dit jaar zijn 60ste verjaardag viert.

8 oktober 2019, Antwerpen – Jaguar onthult vandaag met trots de eerste uit een reeks prachtige foto's van de hand van de iconische Britse mode- en stijlfotograaf Rankin.

Rooms by Rankin’ is een bijzondere samenwerking tussen Jaguar en Rankin die hulde brengt aan het uitmuntende design en de ongeëvenaarde prestaties van drie Jaguar-sportberlines: de XF, de XE en de legendarische Mk 2.

Om een gevoel van originaliteit en visuele dynamiek te creëren, ontwierp en bouwde Rankin drie studio's met telkens een specifieke inrichting afgestemd op het unieke karakter van de auto.

Over het unieke partnership zei Julian Thomson, Design Director van Jaguar: “Onze passie voor innoverend, markant design en de reputatie van creativiteit zonder vrees van Rankin maken deze samenwerking perfect logisch. We vroegen Rankin de grenzen te verleggen en een fotoreeks te maken die de wagens in het oog doet springen.”

De eerste foto heet ‘Flying High’ en plaatst de Jaguar XF op het voorplan. De honderden afzonderlijk en zeer nauwkeurig gevouwen papieren vogels in feloranje, dat een spectaculair contrast creëert met de markante metaallak van de XF, refereren aan de technische precisie en het prachtige, met groot vakmanschap gemaakte koetswerk van de XF.

De tweede foto, met de Jaguar XE in de hoofdrol, draagt de titel ‘Moving in the Mist’. Met lagen doorschijnende panelen opgehangen aan een specifiek ervoor gebouwde constructie, en ondersteund door verschillende windmachines die een precies gestuurde luchtstroom creëren, geeft de afgewerkte foto de vloeiende vormen en natuurlijke elegantie van de XE weer. Deze foto zal op 15 oktober 2019 gepubliceerd worden.

Het derde ontwerp ten slotte heet ‘Period Drama’ en is een nostalgische foto die de 60ste verjaardag viert van de Jaguar Mk 2. Deze foto zal gepubliceerd worden op 21 oktober.

Rankin verklaarde: “Het gebeurt niet vaak dat een wereldwijd actief automerk je al die vrijheid geeft, maar dat was hier dus wel degelijk het geval. Ze wilden gewoon drie leuke en oogstrelende foto's die de kerneigenschappen van elk model in de verf zetten. Dat was alles. Een lastenboek om van te dromen dus.”

Hij voegde er nog aan toe: “Het idee achter het ‘Rooms’-concept was het creëren van een fond voor elk model, een specifiek visueel wandtapijt dat fun is en een glimlach op het gezicht brengt. Voor mij is het dat wat alle Jaguars anders en aantrekkelijk maakt. Dus ik hoop dat we dat hebben kunnen bereiken.”

EINDE

Aantekeningen voor de redactie

Over Rankin

Rankin is een Britse fotograaf, uitgever en filmregisseur. Hij studeerde aan het London College of Printing en ontmoette daar medestudent Jefferson Hack. Samen lanceerden ze het iconische popcultuurmagazine Dazed and Confused. Rankin wordt nu beschouwd als een van de wereldwijd toonaangevende fotografen met een stijl die in elk opzicht zo gedurfd is als de inhoud van dat magazine. Zijn portfolio bulkt van de beroemde namen, onder wie Tony Blair, de Spice Girls, Madonna, Kate Moss, Hare Majesteit de Koningin, de Rolling Stones en David Bowie.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]


PB_Jaguar en fotograaf Rankin.pdf

PDF - 238 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX