BIRD NEEMT EEN HOGE VLUCHT IN SAUDI MET DEBUUTOVERWINNING VOOR JAGUAR

  • Sam Bird wint de tweede Diriyah E-Prix Formule E nachtrace - zijn eerste overwinning voor Jaguar
  • Jaguar Racing verlaat Saoedi-Arabië en leidt het ABB FIA Formula E World Championship met zeven punten
  • Sam Bird behoudt zijn status als enige racepiloot die in elk Formule E-seizoen een race heeft gewonnen
  • Teamgenoot Mitch Evans gaf op na een aanrijding
  • De lichten springen op groen voor de derde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship in de straten van Rome op 10 april 2021, waar beide racepiloten voorheen reeds een overwinning hebben behaald

28 februari 2021, Antwerpen – Sam Bird won de tweede ronde van het ABB FIA Formula E World Championship onder de lichten van de straten van Diriyah. Jaguar staat dit weekend voor de tweede keer op het podium. De Brit Sam Bird verzekerde zich van zijn debuutzege voor Jaguar nadat hij zich als derde had gekwalificeerd in de Super Pole.

Sam Bird startte de race vanaf de tweede startrij, maar maakte een beslissende actie en schoof in de eerste bocht op naar de tweede plaats en haalde Sette Camara in. Bird vocht het grootste deel van de race met zijn oude teamgenoot Robin Frijns. Hij viel aan, verdedigde en demonstreerde de snelheid van de Jaguar I-TYPE 5. Na meerdere incidenten volgde Sam de safety car gedurende de laatste zes minuten van de race, voordat hij onder een rode vlag de overwinning pakte.

De tweede nachtrace bracht minder geluk aan de andere kant van de garage. Het was een frustrerende dag voor Mitch Evans, die als achttiende startte nadat hij tijdens zijn kwalificatieronde werd opgehouden door Oliver Rowland. De Kiwi kwam niet aan de finish nadat een aanrijding zijn race beëindigde.

James Barclay, Team Director, Jaguar Racing: "Een absoluut fantastische manier om het seizoen te beginnen - twee podiumplaatsen in twee races, een derde plaats en een overwinning is echt een schitterende start voor Jaguar in dit ongelooflijk competitieve wereldkampioenschap. Het is een bewijs van het harde werk en de expertise van het team dat heeft samengewerkt aan alle aspecten van de prestaties, waaronder de nieuwe Jaguar ​
I-TYPE 5. Het is fantastisch om Saoedi-Arabië te verlaten als leider van het kampioenschap en we zullen er hard aan werken om dit positieve momentum in Rome voort te zetten."

Sam Bird, Jaguar Racing-piloot, #10: “Ik ben zo ongelooflijk gelukkig op dit moment. Jaguar heeft haar deuren voor me geopend, me binnengelaten in hun familie en me nieuwe dingen geleerd. We hebben samen heel hard gewerkt tijdens het voorseizoen en hoewel er wat uitdagingen waren, hebben we voor dit resultaat gewerkt. Dit is voor iedereen - niet alleen voor de mensen in Riyad, maar ook voor het team in de fabriek en iedereen bij Jaguar die onvermoeibaar aan dit project heeft gewerkt. We komen sterk uit dit weekend en ik kijk ernaar uit om in de straten van Rome te racen.”

Mitch Evans, Jaguar Racing-piloot, #20: “De race zou moeilijk worden vertrekkende achteraan de grid. Ik probeerde wat vooruitgang te boeken, maar verloor uiteindelijk wat plaatsen bij de start. Hoewel dit teleurstellend is, hebben we als team een geweldig weekend gehad. We hebben aan beide kanten van de garage mooie punten gescoord. We zullen veel van dit weekend meenemen en hopelijk kunnen we in Rome vooruitgang boeken.”

Op 10 april 2021 springen de lichten op groen voor de derde ronde van het ABB FIA Formula E World Championship in de straten van Rome.

-Einde-PB - NIGHT FEVER­ JAGUAR RACING KLAAR VOOR ZEVENDE SEIZOEN FORMULE E OP HET VERLICHTE CIRCUIT VAN SAOEDI-ARABIË.pdf

PDF - 409 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge

PR Manager Jaguar Land Rover Belux

T: 03 241 11 35

M : 0476 319 629

E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux

www.instagram.com/jaguarbelux/

https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX