Brusselse kunstenaar Jean-Luc Moerman en Jaguar werken samen aan high-tech artistiek project op See U site

  • Creatieveling Jean-Luc Moerman creëert een uniek kunstwerk op de Brusselse See U site in samenwerking met de Jaguar I-PACE.  Eerder gingen popzangeres Dua Lipa en jazz pianist Jef Neve een soortgelijke samenwerking met Jaguar aan.
  • Dit project kadert in het internationale PACE-project, een bijzondere samenwerking tussen kunst en technologie die aantoont hoe Jaguar een meer geconnecteerde ervaring tussen bestuurder en auto creëert.

 

Antwerpen - Brusselaar Jean-Luc Moerman maakte snel naam in de internationale kunstwereld. Voor zijn werk laat hij zich inspireren door graffiti, Japanse manga, sciencefiction en ook de reclame- en modewereld. Typerend in zijn werk is zijn voorliefde voor felgekleurde, organische en abstracte vormen.  Voor zijn nieuwste creatie ging hij een samenwerking aan met de Jaguar I-PACE, een elektrisch aangedreven prestatiegerichte SUV die in 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u sprint en de Brusselse See U site, een duurzaam, ecologisch en sociaal reconversieproject in de voormalige Fritz Toussaintkazerne in Elsene. Het gaat om een hoogtechnologisch project dat kunst en Jaguar-technologie combineert. Deze unieke creatie kadert in  een reeks van Jaguar-projecten in heel Europa met de naam ‘The PACE’. Die projecten vieren de populaire SUV-modellen van het merk: de E-PACE, de F-PACE en de I-PACE.

 

The Pace

Dit initiatief ligt in het verlengde van de campagne die werd opgezet met de Brits-Kosovaarse artieste Dua Lipa. Zij werkte vorig jaar al samen met Jaguar om op een volledig nieuwe manier muziek te maken. Met behulp van de speciaal ontwikkelde software creëerde ze een exclusieve remix van haar track ‘Want To’. Dua Lipa reed met de Jaguar I-PACE en op basis van de door de wagen gegenereerde testritdata creëerde ze haar eigen remix van ‘Want To’. Zo werd ondermeer haar rijstijl geregistreerd door de intelligente sensoren van de auto. Van haar elektriciteitsverbruik tot haar manier van accelereren en remmen: alle gegevens werden gebruikt om de track te beïnvloeden, van het tempo tot het arrangement en de globale sfeer.

Bovendien gaf ze fans over de hele wereld de kans om zelf gepersonaliseerde remixen te creëren op basis van hun eigen gegevens.

 

Jaguar en technologische innovaties

Ook bij Jean-Luc Moerman liggen zijn persoonlijke Jaguar I-PACE testrit ervaringen aan de basis van zijn creatie. Met de Jaguar I-PACE legt hij een speciaal parcours af en “tekent” hij als het ware een ontwerp op de grond. Dit traject wordt vervolgens digitaal weergegeven en geprojecteerd op de gevel van het See U gebouw. Daarna geeft de creatieveling artistiek vorm aan deze projectie, om ten slotte de belijning in te kleuren.  Deze bijzondere samenwerking tussen kunst en technologie is het jongste voorbeeld van hoe Jaguar een meer geconnecteerde ervaring tussen bestuurder en auto creëert. Geïntegreerde Jaguar-technologieën, zoals InControl en Smart Settings, analyseren de rijstijl en voorkeuren van de bestuurder en passen de instellingen aan om hun ervaring te verbeteren.

 

De creatie van het bijzonder kunstwerk werd ook in in beeld gebracht en kan hier bekeken worden:

https://www.youtube.com/watch?v=G_VbWdyQo6A&feature=youtu.be
https://www.youtube.com/watch?v=9haXnhaM97U&feature=youtu.be

 

EINDE

 

Voor meer informatie, surf naar https://grayling-jaguar.prezly.com/ of neem contact op met:

Isabelle Michiels
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 32
M : 0476 427 738
E : [email protected]

PB JAGUAR The Pace JL Moerman.pdf

PDF - 295 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX