DE BEKROONDE JAGUAR I-PACE IS NU OPVALLENDER EN BEGERENSWAARDIGER DAN OOIT

 

 • Totaalpakket: ongeëvenaarde balans tussen prestaties, verfijning, wendbaarheid en technologie met indrukwekkend reëel rijbereik en dagelijkse bruikbaarheid
 • Het bereik dat u nodig hebt en eenvoudig thuis opladen: tot 470 km (WLTP) met een volledige lading en tot 53 km bereik/uur (WLTP) met een wisselstroom-wallbox van 11 kW en driefasige voeding
 • Uitzonderlijke prestaties: 294 kW/400 pk, 696 Nm koppel en intelligente vierwielaandrijving voor een sprint van 0 naar 100 km/u in slechts 4,8 seconden
 • Opvallender design: het vloeiende nieuwe radiatorrooster, de ‘Atlas Grey’-spijlen vooraan, de deurpanelen in koetswerkkleur en de diffuser achteraan benadrukken subtiel het bekroonde design van de I-PACE voor een sterkere visuele impact en uitstraling
 • Aangepaste uitrusting: Black Pack nu standaard, elk model in het gamma is nu standaard uitgerust met ‘Diamond Turned’ velgen en er is een nieuwe Satin Grey-afwerking voor het 22" Style 5069-design met inzetstukken uit koolstofvezel
 • Opvallende satijnkleuren: de toevoeging van een satijnafwerking voor de metaalkleuren Eiger Grey en het nieuwe Carpathian Grey geven de I-PACE een verfijnde, eigentijdse look
 • Introductie van R-Dynamic-modellen: het modellengamma omvat voortaan de ​
  R-Dynamic S, R-Dynamic SE en R-Dynamic HSE
 • Naadloze connectiviteit: het Pivi Pro-infotainmentsysteem is standaard, met navigatie met what3words1 en de draadloze versies van Apple CarPlay®1 en Android Auto™1
 • Naadloze connectiviteit:het Pivi Pro-infotainmentsysteem is standaard, met navigatie met what3words1 en de draadloze versies van Apple CarPlay®1 en Android Auto™1
 • De Jaguar I-PACE is in België beschikbaar vanaf € 93.900

Woensdag 11 januari 2023, Antwerpen – Sinds zijn debuut heeft de Jaguar I-PACE wereldwijd al meer dan 90 onderscheidingen gewonnen, waaronder de nooit eerder geziene drieslag op de World Car of the Year Awards 2019. Daar won hij de prijzen voor World Car Design of the Year, World Green Car en World Car of the Year, die zijn status als toonaangevende, volledig elektrische prestatie-SUV nog versterken. Met zijn lage zwaartepunt, geavanceerde ophangingssystemen en compacte, efficiënte elektromotoren op elke as biedt de I-PACE een ongeëvenaarde balans tussen de prestaties, verfijning en wendbaarheid van een vierwielaandrijving, in combinatie met een indrukwekkend rijbereik en een uitzonderlijk comfort en dagelijks gebruiksgemak. De technologie en functies van de wagen zijn voortdurend verbeterd dankzij naadloze software-updates ‘over-the-air’ – en er zullen er nog meer volgen.

De I-PACE werd subtiel verbeterd, met een opvallender design, rijkere specificaties, de introductie van R-Dynamic-modellen en – voor het eerst – opvallende satijnlak in twee metaalkleuren.

Nick Collins, Executive Director Vehicle Programmes: “De I-PACE heeft altijd al een totaalpakket van prestaties, wendbaarheid, technologie en dagelijkse bruikbaarheid aangeboden die klanten verwachten van een Jaguar, samen met de soepele, stille en moeiteloze rijervaring die elektrificatie biedt. Precies dat hebben we geleverd en nu is het aan ons nieuwste model om te profiteren van onze aanpak van het aanbieden van beter samengestelde, rijkere specificaties. Met het oog op de toekomst passen we de knowhow van onze programma’s voor elektrische voertuigen en versnelde technologische ontwikkeling toe, dankzij ons partnerschap met het Jaguar TCS Racing Team, om Jaguar vanaf 2025 opnieuw te introduceren als een volledig elektrisch, en modern luxemerk.”

Opgefrist design

Het ‘cab forward’-profiel, de korte overhangen en de strakke, gespierde heupen van de
I-PACE zijn onmiddellijk herkenbaar en onderscheiden hem van andere zuiver elektrische SUV’s. Dit bekroonde design is nu geëvolueerd, met subtiele, weloverwogen verbeteringen die voor nog meer uitstraling zorgen.

Het radiatorrooster heeft nu een vloeiende vorm, in opvallend Atlas Grey. Dit vervangt het vroegere glanzend zwarte ruitpatroon en geeft de voorkant van de wagen een eenvoudigere, strakkere afwerking terwijl het zijn inherent elektrische DNA versterkt. Ook de verticale lamellen aan de buitenkant van de voorste openingen zijn afgewerkt in Atlas Grey. Een andere detailwijziging is het nieuwe zwarte en zilverkleurige Jaguar-logo in het radiatorrooster.

De voorbumperafwerking, de onderste deurafwerking en de diffuser achteraan zijn nu uitgevoerd in koetswerkkleur in plaats van glanzend zwart. Deze behandeling vereenvoudigt en verfijnt het ontwerp en neemt tegelijkertijd visuele massa weg.

Standaard op alle modellen voorzien van 22" velgen is de discrete achterklepspoiler die subtiel prestatiepotentieel en het dynamische karakter van de I-PACE weerspiegelt.

Alle velgen die standaard worden aangeboden op de I-PACE zijn voortaan afgewerkt in Diamond Turned Finish en Contrast Gloss Dark Grey, terwijl de opvallende 22" Style 5069-velg voortaan is afgewerkt in Satin Grey, als aanvulling op de inzetstukken uit koolstofvezel. Alle 22"-velgen kunnen worden besteld met zelfdichtende vierseizoensbanden.

Deze updates vullen het Black Pack voor het koetswerk perfect aan. Alle R-Dynamic SE modellenhebben nu standaard een glanzend zwarte afwerking voor de rand rond het radiatorrooster, de ruitranden, de buitenspiegelbehuizingen en de badges achteraan.

Er is ook een panoramisch contrasterend dak, waarmee klanten voor het eerst een zwarte afwerking kunnen kiezen voor het achterste deel van het dak – tot nu toe in koetswerkkleur – als aanvulling op het golvende glaspaneel.

Klanten kunnen ook voor het eerst satijnlak bestellen. Deze afwerkingen, aangeboden in Eiger Grey of het nieuwe Carpathian Grey, geven de I-PACE een verfijnde, eigentijdse look.

Prestaties en dynamiek

De I-PACE biedt een echte Jaguar-rijervaring. Dankzij de lichte, compacte en efficiënte elektromotoren die in de voor- en achteras zijn geïntegreerd, accelereert de I-PACE in nauwelijks 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij een topsnelheid van 200 km/u.

Comfort en wendbaarheid bieden zonder compromissen, is wat Jaguar altijd uniek heeft gemaakt. De geavanceerde ophanging met dubbele wishbones vooraan en Integral Link achteraan is cruciaal voor deze dynamische capaciteiten, in combinatie met het lage zwaartepunt en de lichte, stijve koetswerkstructuur uit aluminium. De luchtvering met optionele elektronisch gestuurde schokdemping Adaptive Dynamics tilt het rijcomfort en weggedrag naar een nog hoger niveau.

Rijbereik en laden

De 90 kWh sterke lithium-ionbatterij verzekert een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP)2. Bij opladen via het snelgroeiende netwerk van openbare laadstations kan een gelijkstroomlader van 100 kW in nauwelijks 15 minuten een rijbereik van 127 km (WLTP) opleveren. Klanten met driefasige elektriciteit en een wallbox van 11 kW thuis kunnen tot 53 km rijbereik (WLTP) per uur ‘bijtanken’; volledig opladen duurt slechts 8,6 uur. Op markten met een eenfasig laadsysteem hebben klanten met een wallbox van 7 kW een rijbereik tot 35 km per uur; volledig opladen duurt 12,75 uur.

Om de voordelen van energie buiten de piekuren te maximaliseren is er de functie “Low Cost Hours Only”: stel gewoon start- en stoptijden in die overeenkomen met uw tarief - meestal 's nachts - en laden zal alleen plaatsvinden tijdens die periode.

Klanten kunnen het laden ook stoppen wanneer de batterij een specifiek niveau heeft bereikt – bijvoorbeeld 80 procent. Dit is vooral nuttig bij het gebruik van openbare laders omdat u alleen het bereik kunt toevoegen dat u nodig hebt om uw bestemming te bereiken.

Een andere gebruiksvriendelijke technologie die de rijervaring verbetert, is preconditionering. Terwijl de wagen is aangesloten, verwarmt of koelt hij de batterij automatisch tot de ideale temperatuur en doet hij hetzelfde voor het interieur. Zo is hij klaar om aan uw reis te beginnen. Door hiervoor netstroom in plaats van batterijstroom te gebruiken, gebeurt dit veel energie-efficiënter en blijft het rijbereik maximaal. Samen met de getimede laadfuncties kan de preconditionering worden ingesteld via het aanraakscherm van de wagen of met de Jaguar Remote App. Die werd nu bijgewerkt om het gebruik nog eenvoudiger te maken.

Infotainment en connectiviteit

In het ruime interieur van de I-PACE vindt u alle nodige technologie om elke rit nog aangenamer te maken. Elk model in het gamma beschikt over het snelle en intuïtieve infotainmentsysteem Pivi Pro, dat een naadloze verbinding biedt via de draadloze versies van Apple CarPlay® en Android Auto™, alsook navigatie met what3words. Pivi Pro is – samen met andere systemen in de wagen – altijd up-to-date dankzij software-updates ‘over-the-air’.

Het I-PACE-gamma voor modeljaar 2024 omvat de R-Dynamic S, R-Dynamic SE en ​
R-Dynamic HSE.

EINDE

1 Bestuurders mogen de voorzieningen van de wagen enkel gebruiken wanneer dat veilig is. Ze moeten steeds de volledige controle over de wagen behouden.

2 Alle cijfers voor uitstoot, verbruik en zuiver elektrisch rijbereik zijn EU-WLTP (TEL) gecombineerd ​ ​

Opmerking: De cijfers voor het EV-gamma zijn gebaseerd op een productiemodel en werden op een gestandaardiseerd traject gemeten. ​ Het feitelijke rijbereik kan variëren volgens de toestand van de wagen en de batterij, de werkelijke route, de omgeving en de rijstijl. De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de EU-wetgeving. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke cijfers kunnen verschillen. De CO2-uitstoot, het verbruik en het rijbereik kunnen verschillen volgens de rijstijl, de omgevingsomstandigheden, de lading, de gemonteerde banden en de accessoires.PB DE BEKROONDE JAGUAR I-PACE IS NU OPVALLENDER EN BEGERENSWAARDIGER DAN OOIT.pdf

PDF - 327 Kb

 


Jaguar_I-PACE_24MY_Technical_Data_Sheet.pdf

PDF - 113 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar PR:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: +32 3 241 11 35
M : +32 476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX