DE NIEUWE JAGUAR F-TYPE R-DYNAMIC BLACK

 • Exclusieve F-TYPE R-Dynamic Black: versterkt het prachtige, tijdloze design van Jaguars ultieme sportwagen met bijkomende standaarduitrusting en wordt aangeboden als Coupé en Cabriolet
 • Nog aantrekkelijker:het Black Pack, de glanzend zwarte 20”-velgen en de keuze tussen de metaalkleuren Santorini Black, Eiger Grey en Firenze Red accentueren de inherent indrukwekkende vormgeving van de F-TYPE
 • Luxueus, bestuurdergericht interieur:de 12-voudig verstelbare Performance-zetels in Windsor-leder in de kleur Ebony met stiknaden in Light Oyster of Mars met stiknaden in Flame Red verrijken samen met de suède hemelbekleding in Ebony het unieke '1+1'-interieur
 • Schitterende details: op het erfgoed geïnspireerd monogrampatroon voor de zetels en deurbekledingen en gebosseleerde suèdewrap voor het instrumentenbord
 • Krachtige, geraffineerde motoren: de Ingenium-viercilinder met 300 pk en de V8-compressormotor met 450 pk, de achter- of vierwielaandrijving en de Quickshift-achttrapsautomaat staan steeds garant voor meeslepende, bruikbare prestaties en een uitzonderlijke rijbeloning.
 • De nieuwe Jaguar F-TYPE R-Dynamic Black is in België verkrijgbaar vanaf €77.090. Er is reeds een Jaguar F-TYPE vanaf €65.150. Meer info via www.jaguar.be.

 

Maandag 12 april 2021, Antwerpen – De perfect geproportioneerde en buitengewoon mooie Jaguar F-TYPE is nu opvallender dan ooit.

De nieuwe R-Dynamic Black-modellen tillen de zuiverheid en uitstraling van Jaguars ultieme sportwagen naar een nog hoger niveau. Deze exclusieve nieuwe versies, ontwikkeld op basis van de 300 pk sterke viercilinder en de 450 pk sterke V8 R-Dynamic Coupé en Cabriolet, bieden een opgewaardeerde uitrusting en een nog luxueuzer, vakkundig vervaardigd interieur.

De pure, gebeitelde vorm van de F-TYPE wordt benadrukt door het Black Pack en de 20"-velgen met vijf dubbele spaken en een glanzend zwarte afwerking. Deze velgen, beter bekend als ‘Style 5039’, zijn niet verkrijgbaar op andere modellen uit het gamma. Bovendien krijgen klanten de keuze uit drie metaalkleuren: Santorini Black, Eiger Grey en Firenze Red.

Het op de bestuurder gerichte ‘1+1’-interieur omringt de inzittenden met weelderige en luxueuze materialen. De fijne Performance-zetels kunnen in twaalf richtingen worden versteld en zijn afgewerkt in Windsor-leder. Ze zijn verkrijgbaar in Ebony met contrasterende stiknaden in Light Oyster of – voor een sportiever thema – in Mars met stiknaden in Flame Red. Details zoals het prachtige gestikte monogrampatroon dat ook in de deurbekleding terugkomt, behoren tot de subtiele details die deze F-TYPE een speciaal gevoel geven.

Het op de bestuurder gefocuste interieur is, net als het exterieur, een verder uitgepuurde uitdrukking van de elegantie en de prestaties van de wagen. Door zich te concentreren op het verder verfijnen van het klassiek Britse Jaguar-vakmanschap en het toevoegen van bijkomende discrete, prachtige details, wordt het gevoel van luxe en sportiviteit extra in de verf gezet.

Hetzelfde monogram wordt gebosseleerd op de suèdewrap voor het 12,3” grote, configureerbare Interactive Driver Display. Andere verfijnde details zijn onder meer de aluminium schakelhendels met satijnafwerking, de suède hemelbekleding in Ebony en de verlichte drempelplaatjes met het Jaguar-opschrift.

Julian Thomson, Design Director van Jaguar, verklaarde: “De creatie van de nieuwe ​
F-TYPE R-Dynamic Black-modellen gaf ons de mogelijkheid om de looks van de auto subtiel op te waarderen, zowel vanbinnen als vanbuiten, en tegelijk zowel zijn luxueuze als sportieve karaktertrekken te versterken. Het resultaat is een nog doelgerichter, meer gefocust en opvallender design met een uitgesproken uitstraling, of je nu de Coupé of de Cabriolet, de viercilinder of de V8 verkiest.”

De krachtige, geraffineerde en alerte motoren van de F-TYPE R-Dynamic Black worden gekoppeld aan de Quickshift-achttrapsautomaat met een volledig manuele bediening dankzij de SportShift-versnellingshendel en de schakelhendels.

De 300 pk sterke 2.0-viercilinder-turbomotor uit de Ingenium-familie, die enkel met achterwielaandrijving wordt aangeboden, levert zijn maximumkoppel al bij 1.500 t/min en biedt een uitzonderlijke gasrespons over het hele toerentalbereik. Ook verzekert hij de prestaties die u van de F-TYPE verwacht, zoals een sprint van 0-100 km/u in amper 5,7 seconden en een topsnelheid van 250 km/u.

De 450 pk sterke V8-compressormotor verzekert van zijn kant bruikbare en meeslepende prestaties en geeft zijn maximumkoppel van 580 Nm vrij vanaf 2.500 t/min. Hij biedt de keuze tussen vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics en – speciaal voor de puristen – achterwielaandrijving. Beide motoren van 450 pk beschikken over een elektronisch actief achterdifferentieel om de tractie te optimaliseren en maken een sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 4,6 seconden en een topsnelheid van 285 km/u mogelijk.

De motoren met 300 pk en 450 pk zijn ook verkrijgbaar in andere uitvoeringen van de ​
F-TYPE-modellen, maar voor echt uitzonderlijke prestaties bij elk weertype en op elk type weg is er de F-TYPE R. De V8 met compressor is exclusief verkrijgbaar in combinatie met vierwielaandrijving en levert 575 pk en 700 Nm. De referentiesprint tot 100 km/u neemt slechts 3,7 seconden in beslag, terwijl de topsnelheid elektronisch werd begrensd tot 298 km/u.

De modellen F-TYPE R en P450 zijn standaard uitgerust met Jaguars Adaptive Dynamics-systeem met Configurable Dynamics. Met zijn elektronisch gestuurde, continu variabele schokdempers optimaliseert Adaptive Dynamics het comfort bij lage snelheden en de controle bij hoge snelheden, terwijl Configurable Dynamics de bestuurder in staat stelt om de stijfheid van de ophanging, het stuurgewicht, de gasrespons en de schakelovergangen aan te passen. Alle F-TYPE-viercilinders met 300 pk gebruiken minutieus afgestelde passieve schokdempers met enkele buis om het rij- en weggedrag af te leveren dat deze modellen hun unieke karakter geeft.

Klanten die een F-TYPE V8 bestellen, beschikken bovendien over de ‘Quiet Start’-functie: de elektrisch bediende omloopkleppen in de hoofddemper blijven dan gesloten tot ze automatisch worden geopend onder belasting. Desgewenst kan Quiet Start worden omzeild door de Dynamische modus in te schakelen of op de uitlaattoets te drukken voor u de motor start.

Het F-TYPE-gamma modeljaar 2022 wordt gebouwd in de Jaguar-fabriek van Castle Bromwich (Verenigd Koninkrijk) en bestaat uit de:

F-TYPE Coupé en Cabriolet:

 • 2.0-viercilinder met 300 pk, Quickshift, achterwielaandrijving
 • 5.0 V8 met 450 pk; Quickshift; achterwielaandrijving / vierwielaandrijving

F-TYPE R-Dynamic Coupé en Cabriolet:

 • 2.0-viercilinder met 300 pk, Quickshift, achterwielaandrijving
 • 5.0 V8 met 450 pk; Quickshift; achterwielaandrijving / vierwielaandrijving

F-TYPE R-Dynamic Black Coupé en Cabriolet:

 • 2.0-viercilinder met 300 pk, Quickshift, achterwielaandrijving
 • 5.0 V8 met 450 pk; Quickshift; achterwielaandrijving / vierwielaandrijving

F-TYPE R Coupé en Cabriolet:

 • 5.0 V8 met 575 pk, Quickshift, vierwielaandrijving

 

EINDEJAGUAR F-TYPE 22MY TECH DATA.pdf

PDF - 244 Kb

JAGUAR_F-TYPE_22MY_DIGITAL_PRESS_KIT.pdf

PDF - 19 Mb

De nieuwe Jaguar F-TYPE R-Dynamic Black_Persbericht.pdf

PDF - 300 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX