DIGITALE VISIETECHNOLOGIE KOMT CIRCUITSUCCES VAN PANASONIC JAGUAR RACING TEN GOEDE

 

  • Van weg naar circuit: digitale visietechnologie ontwikkeld op basis van Jaguars verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition) geeft Panasonic Jaguar Racing een boost op het circuit in het ABB FIA Formula E-kampioenschap.
  • Alziend oog optimaliseert energiebeheer: het systeem berekent de optimale energiestrategie voor de Jaguar I-TYPE-racewagen - zoals de toeschouwers die te zien krijgen - op basis van de laadstatus van de batterij.
  • Verhoogt het concurrentievoordeel: dit model met cloudtechnologie kan ook energiestrategieën van andere teams op de grid voorspellen. Dat helpt de piloten van Panasonic Jaguar Racing om te anticiperen op het ideale moment om te remmen, te accelereren en in te halen.
  • Alle nieuwe Jaguar-modellen zijn verkrijgbaar met Traffic Sign Recognition. Meer info via www.jaguar.be.

 18 juni 2020, Antwerpen – Panasonic Jaguar Racing gebruikt digitale visietechnologie ontwikkeld op basis van ervaring die het merk heeft opgedaan met zijn Traffic Sign Recognition-systemen om het succes van de Jaguar I-TYPE 4 een boost te geven.

In seriemodellen, zoals de zuiver elektrische prestatie-SUV Jaguar I-PACE, gebruikt de verkeersbordherkenning (Traffic Sign Recognition, TSR) een geavanceerde stereocamera en beeldverwerkingssoftware om verkeersborden te detecteren en te lezen, en bestuurders te informeren over (al dan niet tijdelijke) snelheidsbeperkingen en inhaalverbodsborden.

Deze informatie wordt ook gebruikt door de adaptieve snelheidsbegrenzer, die bestuurders helpt om zich aan de toegelaten snelheid te houden door de wagen indien nodig automatisch af te remmen wanneer hij zones met een lagere toegelaten snelheid binnenrijdt.

De ingenieurs van Panasonic Jaguar Racing passen vergelijkbare principes toe voor een heel ander doel, namelijk om de batterijstatus van de I-TYPE en zijn concurrenten – automatisch en in real time – te controleren en de optimale energiestrategieën te bepalen voor piloten Mitch Evans en James Calado.

James Barclay, teamdirecteur van Panasonic Jaguar Racing, verklaarde: “Meestal zijn het racewagens die de technologie voor seriemodellen optimaliseren, maar in dit geval wordt technologie van seriemodellen gebruikt om het circuitsucces te verhogen. Traffic Sign Recognition helpt klanten om zich aan de snelheidsbeperkingen te houden. Wij gebruiken onze ervaring met het systeem echter om nauwkeuriger te kunnen bepalen wanneer onze racepiloten moeten doorduwen en wanneer ze het even wat rustiger aan kunnen doen. Zo kunnen we het energiebeheer doorheen de race optimaliseren.”

Door digitale visiesystemen met beeldherkenning te gebruiken als basis voor de nieuwe modellering van energiestrategieën werden de snelheid, nauwkeurigheid en flexibiliteit drastisch verbeterd in vergelijking met eerder gebruikte instrumenten. Het systeem is bovendien ‘future-proof’, zodat het in de komende seizoenen nog gedetailleerdere analyses mogelijk zal maken.

Deze technologieoverdracht geeft aan hoe vooruitgang in de wegmodellen van Jaguar kan worden gebruikt om circuitsuccessen te ondersteunen. Dit voordeel wordt aangevuld met de voortdurende toepassing van de kennis opgedaan in extreme raceomstandigheden om wegmodellen zoals de zuiver elektrische I-PACE te verbeteren.

Een van de belangrijkste voordelen tot op heden – mogelijk gemaakt door de onschatbare ervaring die Jaguar opdeed met het I-PACE eTROPHY-kampioenschap en de Formula E – was een software-update voor de I-PACE. Die werd in december 2019 gelanceerd en gaf klanten over de hele wereld tot 20 kilometer meer rijbereik in reële omstandigheden. Dat was te danken aan de verdere optimalisering van het batterijbeheer, de thermische systemen, de intelligente recuperatie van remenergie en de koppelverdeling van de vierwielaandrijving.

De voortdurende samenwerking tussen de ingenieurs van Jaguar Racing en de ingenieurs die aan de kernprogramma’s van Jaguar werken, zorgt ervoor dat kennis, processen en technologieën van wegmodellen worden gebruikt op het circuit en omgekeerd. Dat bevordert de prestaties en efficiëntie bij de verdere ontwikkeling van de I-TYPE en de toekomstige elektrische wagens van Jaguar, waaronder de nieuwe, volledig elektrische XJ.

EINDE


PB - DIGITALE VISIETECHNOLOGIE KOMT CIRCUITSUCCES VAN PANASONIC JAGUAR RACING TEN GOEDE.pdf

PDF - 294 Kb

Jaguar_Digital Vision_Road to Race_Infographic_180620.pdf

PDF - 1.4 Mb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX