FINISHING TOUCH: JAGUAR CLASSIC HERLANCEERT ORIGINELE E-TYPE-GEREEDSCHAPSSET

 

  • Het expertteam van Jaguar Classic heeft de originele E-Type-gereedschapsset gereproduceerd als de perfecte finishing touch voor verzamelaars en kopers van de iconische sportwagen.
  • Voor het eerst in bijna vijftig jaar is de originele gereedschapsset weer nieuw verkrijgbaar dankzij de unieke toegang van Jaguar Classic tot historische gegevens, die een absolute authenticiteit verzekeren.
  • De set, die wordt aangeboden in een extra sterke, met leder omhulde stoffen rol, bevat alle vitale onderhoudsgereedschappen, zoals een kleptimingmeter en een vetpistool. Prijzen vanaf 732 pond in het Verenigd Koninkrijk.
  • Alle items werden getest volgens de strenge productienormen van Jaguar Classic en zijn gedekt door de standaardgarantie voor wisselstukken en accessoires.
  • De set met Jaguar-logo wordt ook als optie aangeboden bij E-Type Reborn-restauraties.
  • Bestel uw set rechtstreeks bij de nieuwe online shop van Jaguar Land Rover Classic Parts: www.parts.jaguarlandroverclassic.com
  • Ontmoet het Jaguar Classic Parts-team op Stand 750 (Hal 2) van de Classic Motor Show, die van 8 tot 10 november plaatsvindt in The NEC Birmingham.

 

6 november 2019, Antwerpen - Jaguar Classic herintroduceert de originele Jaguar E-Type-gereedschapsset, die zo voor het eerst in bijna vijftig jaar weer verkrijgbaar wordt.

De gereedschapsset, die oorspronkelijk werd aangeboden bij de E-Types van Series 1 en Series 2, was niet meer verkrijgbaar sinds de laatste Series 2 in 1971 van de band rolde. Complete originele gereedschapssets zijn een zeldzaamheid met hoge verzamelwaarde geworden, die worden verkocht voor bedragen tot 5.000 pond.

Dankzij de unieke toegang tot de ontwikkelingsarchieven hebben de onderdelenexperts van Jaguar Classic de gereedschapsset echter gereproduceerd volgens de authentieke specificaties. De gereedschappen met Jaguar-logo worden geleverd in een met leder omhulde stoffen rol, die perfect past bij de productieperiode van de E-Type en omvat alle nodige werktuigen om de iconische sportwagen te onderhouden. De prijzen van de gereproduceerde gereedschapsset beginnen bij 732 pond in het Verenigd Koninkrijk.

Dan Pink, Directeur van Jaguar Classic, verklaarde: “De originele E-Type-gereedschapsset is een waar verzamelitem geworden dankzij zijn zeldzame en historische karakter. Klanten uit de hele wereld namen contact met ons op om te vragen waar ze de gereedschapsset konden vinden. Dat heeft ons aangezet om ze opnieuw te produceren volgens hun originele specificaties. Het is de perfecte finishing touch voor echte E-Type-fans.”

De E-Type-gereedschapsset van Jaguar Classic omvat onder meer de volgende gereedschappen:

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ regelbare moersleutel

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ bandventielsleutel

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ tang

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ bandenspanningsmeter

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ puntschroevendraaier

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ voelermaat

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ driedelige schroevendraaier

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ moersleutel 3/4 x 7/8 AF

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ moersleutel 9/16 x 5/8 AF

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ moersleutel 1/2 x 7/16 AF

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ moersleutel 11/32 x 3/8 AF

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ dopsleutel 7/16 x 1/2

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ dopsleutel 9/16 x 5/8

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ dopsleutel 3/4 x 7/8

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ bougiesleutel

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ tommybars (een korte en een lange)

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ kleptimingmeter

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ vetpistool

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ regelsleutel voor handrem

· ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ remontluchterkit met blik en slang

De E-Type-gereedschapsset is rechtstreeks verkrijgbaar via de onlangs gelanceerde online onderdelenshop van Jaguar Land Rover Classic, www.parts.jaguarlandroverclassic.com, die toegang geeft tot meer dan 50.000 originele onderdelen en accessoires van Jaguar Land Rover Classic, waaronder koetswerkpanelen van de E-Type en het infotainmentsysteem van Jaguar Classic.

De gereedschapsset met Jaguar-logo wordt ook als optie aangeboden aan klanten van E-Type Reborn-restauraties. E-Type Reborn is een complete service van Jaguar Classic, die klanten de unieke kans biedt om een volledig gerestaureerde E-Type met hoge verzamelwaarde aan te kopen bij de oorspronkelijke constructeur van het model.

Elke E-Type Reborn ontstaat als een basisvoertuig dat de E-Type-experts van Jaguar Classic met kennis van zaken selecteren. De restauratie verloopt volgens de oorspronkelijke fabrieksspecificaties uit de jaren zestig. De unieke toegang tot bouwfiches, originele tekeningen en de decennialange ervaring van het team garandeert een absolute authenticiteit, die de E-Type Reborn-restauraties in de loop van 2019 verscheidene overwinningen hebben opgeleverd in Noord-Amerikaanse en Europese concours, waaronder recent de Zoute Grand Prix. Er worden enkel Jaguar Classic-onderdelen gebruikt om de kwaliteit, levensduur en verzamelwaarde te maximaliseren.

Voor meer informatie over het volledige gamma wagens, services, onderdelen en ervaringen aangeboden door Jaguar Classic kunt u terecht op www.jaguar.com/classic

 

- EINDE -


PB - FINISHING TOUCH_JAGUAR CLASSIC HERLANCEERT ORIGINELE E-TYPE_GEREEDSCHAPSET.pdf

PDF - 235 Kb

 


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX