ICONISCHE JAGUAR E-TYPE VIERT ZESTIGSTE VERJAARDAG MET BREMONT-HORLOGE EN GESCHENKSETS VAN GLENTURRET WHISKY

  • Exclusieve horlogeset van Bremont en single malt van Glenturret vieren zestigste verjaardag van de Jaguar E-type
  • De Bremont-set omvat een horloge en rallytimer, beperkt tot 120 exemplaren
  • De Glenturret is gemaakt om de iconische sportwagen in de kijker te zetten, en heeft een oplage van slechts 265 flessen.
  • De iconische Jaguar E-type werd in maart 1961 onthuld op het autosalon van Genève
  • U vindt meer info over de exclusieve horlogeset van Bremont hier en de Glenturret-whisky hier

 

Dinsdag 16 maart 2021, Antwerpen – Jaguar viert de zestigste verjaardag van de legendarische E-type in passende stijl, met de lancering van een exclusieve horlogeset en een zeldzame whisky.

De Britse horlogemaker Bremont vervaardigde een chronograaf en rallytimer ter gelegenheid van het zestigjarige bestaan van de iconische sportwagen. De distilleerderij Glenturret bracht van zijn kant een E-type whisky uit, die speciaal werd gemaakt om zijn unieke geest op te roepen.

Beide herdenkingsitems hebben een strikt beperkte oplage. Er zijn slechts 120 exemplaren van de Bremont-horlogeset: zestig groene en zestig grijze, een voor elk jaar dat de auto bestaat. De whisky is beperkt tot 265 flessen, als verwijzing naar het vermogen van de ​
E-types met lanceringsspecificaties, waarvan er zestig jaar geleden twee werden ingezet voor proefritten in Genève.

Elke op de E-type geïnspireerde Bremont Watch and Rally Timer Box Set omvat een chronograaf met groene of grijze omlijsting, de kleuren van de twee auto’s die zestig jaar geleden naar Genève reden, en de allereerste rally chronometer van Bremont. De gecombineerde stopwatch, tachymeter en klok kan op een houder worden tentoongesteld of in de auto van een klant worden gemonteerd.

Nick English, medeoprichter van Bremont, verklaarde: “Het was een hele eer om samen te werken met Jaguar voor de zestigste verjaardag van deze iconische wagen. Werken aan het ontwerp van het horloge is zo inspirerend en rijk aan details, en het creëren van de allereerste rally chronometer is een perfect eerbetoon.”

Alle 120 klanten krijgen ook de kans om met drie klassieke E-types te rijden tijdens een exclusief bezoek aan de Jaguar vestiging in Fen End.

De Glenturret E-type 60th Anniversary Single Malt Scotch Whisky wordt in de oudste distilleerderij van Schotland gemaakt om het charisma en de spirit van de E-type op te roepen. Elke fles draagt een design van Jaguar Classic en wordt gepresenteerd in een op maat gemaakte houten doos, samen met een uniek boek en unieke sleutelhanger.

Bob Dalgarno van whiskymaker Glenturret verklaarde: “Hij heeft een complexe neus, zoet en olieachtig met accenten van donker fruit, gedroogde gember en eik. Appeltoffee en karamel bedekken lagen fruit met siroop en zoete kruiden.

Houtkruiden maken zich snel meester van de tong, alvorens plots af te remmen. Donkerder fruit neemt de fakkel over, zoethout glipt binnendoor en zoetheid vult de mond. Rijpende eik, verweven met houtkruiden, maakt het festijn compleet met een zoete, kruidige en verwarmende afdronk.”

De Jaguar E-type werd in maart 1961 onthuld op het Autosalon van Genève (Zwitserland). Een Fixed-Head Coupe met 3,8-litermotor in Opalescent Gunmetal Grey met nummerplaat ‘9600 HP’ werd als een van de eerste twee E-types onthuld aan de genodigden. De avond voor de lancering reed PR-manager Bob Berry vanuit Coventry plankgas naar Zwitserland, waar hij slechts enkele minuten voordien aankwam.

Door de overweldigende vraag naar proefritten met Berry reed de legendarische test- en ontwikkelingsingenieur van Jaguar, Norman Dewis, in één nacht naar Genève met een roadster met 3,8-litermotor in British Racing Green en met nummerplaat ‘77 RW’.

Joe Sinclair, Branded Goods and Licensing Director bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “Nooit eerder inspireerde een auto zoveel passie en plezier als de E-type, die in de hele wereld werd opgemerkt. Deze exclusieve herdenkingen ter gelegenheid van de zestigste verjaardag sluiten perfect aan bij de auto die uitgroeide tot een tijdloos icoon.”

EINDEIconische Jaguar E-type viert zestigste verjaardag met Bremont-horloge en geschenksets van Glenturret Whisky_Persbericht.pdf

PDF - 360 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux

www.instagram.com/jaguarbelux/

https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX