INTRODUCTIE VAN DE NIEUWE JAGUAR I-PACE BLACK

  • Exclusieve I-PACE Black: benadrukt het bekroonde design van de volledig elektrische prestatie-SUV met bijkomende standaarduitrusting
  • Verbeterd Black Pack: afwerking in Gloss Black voor de buitenspiegelbehuizingen en het radiatorrooster, de radiatorroosterrand, de raamlijsten aan de zijkant en de labels achteraan
  • Nog aantrekkelijker: het volledig panoramisch dak, de donkergetinte ruiten en de 20"-velgen met afwerking in Gloss Black bevestigen subtiel de visuele impact en présence van de I-PACE
  • Luxueus, ruim interieur: sportzetels in Ebony-leder en inzetstukken in Gloss Black worden aangevuld met een hemelbekleding in Ebony
  • Meeslepende prestaties: de batterij van 90 kWh levert400 pk en een onmiddellijk koppel van 696 Nm voor een sprint van 0 naar 100 km/u in nauwelijks 4,8 seconden
  • Al het bereik dat u nodig hebt, eenvoudig thuis opladen: tot 470 km (WLTP) met één enkele laadbeurt en tot 53 km bereik (WLTP) per uur met een WallBox van 11 kW (wisselstroom) en driefasige voeding
  • Download de Go I-PACE-app gratis op iPhone of Android-smartphone: ontdek hoe de volledig elektrische prestatie-SUV van Jaguar in uw leven zou kunnen passen
  • Bezoek de Elektrificeringshub van Jaguar: alles wat u moet weten over het eigenaarschap van de I-PACE
  • De nieuwe Jaguar I-PACE Black is in België verkrijgbaar vanaf €86.550. Er is reeds een Jaguar I-PACE vanaf €80.850. Meer info via www.jaguar.be.

Dinsdag 20 april 2021, Antwerpen - De Jaguar I-PACE kreeg wereldwijd erkenning en won verschillende onderscheidingen voor zijn uitmuntende design. Nu wordt de aantrekkingskracht van de volledig elektrische prestatie-SUV nog versterkt door de introductie van de I-PACE Black.

Deze exclusieve nieuwe toevoeging aan het I-PACE-gamma krijgt een verbeterde standaarduitrusting, inclusief enkele functies die optioneel worden aangeboden op de S, SE of HSE, de modellen waar de I-PACE Black op gebaseerd is. Voorbeelden van deze uitrustingen zijn het Black Pack, het panoramisch dak en de donkergetinte ruiten.

De strakke, eigentijdse look wordt benadrukt door de afwerking in Gloss Black van de 20"-velgen met vijf spaken. De I-PACE Black is verkrijgbaar in alle kleuren, waaronder de hoogwaardige metaalkleuren Aruba en Farallon Pearl Black.

Julian Thomson, Jaguar Design Director, vertelde: “Het indrukwekkende ‘cab forward’-profiel, de korte overhangen en de strakke, gespierde heupen geven de I-PACE een gevoel van drama dat hem onderscheidt van andere SUV’s. Het creëren van de exclusieve I-PACE Black gaf ons de mogelijkheid om het design subtiel te verbeteren, waardoor hij er nog dynamischer, opvallender en verleidelijker uitziet.”

Zoals elk model uit het gamma biedt de I-PACE Black een schat aan technologie, ontworpen om elke rit eenvoudiger en aangenamer te maken. Het Pivi Pro-infotainmentsysteem is klaar voor gebruik wanneer u plaatsneemt in de bestuurderszetel en is even intuïtief in gebruik als uw smartphone. De EV-navigatie geeft aan of er laadstations in de buurt beschikbaar of in gebruik zijn, welk type aansluiting ze hebben, welke prijzen ze hanteren en hoelang het opladen zal duren. Op lange ritten kan Pivi Pro u bij elke tussenstop ook het voorspelde laadniveau tonen*.

Pivi Pro heeft een geïntegreerde simkaart en een 4G-data-abonnement voor onbeperkte muziekstreaming** en het Smartphone Pack met Apple CarPlay® is standaard. Android Auto™ is eveneens standaard. Om de smartphoneconnectiviteit nog handiger en naadlozer te maken, zullen de draadloze versies van beide binnenkort beschikbaar worden voor klanten via een SOTA-update (‘software-over-the-air’). De SOTA-capaciteiten van de ​
I-PACE maken het mogelijk om het infotainment en de voertuigsystemen altijd vanop afstand en naadloos te updaten. Bovendien kan de I-PACE twee smartphones tegelijk aansluiten en beschikt de optionele draadloze lader onder de ‘zwevende’ middenconsole over een signaalversterker om de netwerkontvangst en het wifisignaal te verbeteren.

Wat betreft de luchtkwaliteit staan het welzijn en het comfort van de inzittenden voorop. De ionisatie van de interieurlucht omvat nu PM2,5-filtratie om ultrafijne zwevende deeltjes en allergenen op te vangen. De I-PACE kan zelfs zijn interieurlucht filteren voor u vertrekt.

De digitale ClearSight-achteruitkijkspiegel geeft de bestuurder een ongehinderd zicht op de weg achter hem, zelfs met passagiers achteraan of een volledig geladen kofferruimte. Het maakt gebruik van een naar achter gerichte breedhoekcamera, gekoppeld aan een scherm achter de spiegel. Met een schakelaar kan de bestuurder kiezen tussen de gewone spiegel of het camerabeeld.

Op lange snelwegritten verhoogt de adaptieve snelheidsregelaar met stuurassistent het comfort van de bestuurder door zachtjes bij te sturen, te accelereren en te remmen om de wagen op zijn rijstrook te houden en tegelijk een ingestelde afstand tot de voorliggers aan te houden.

Met twee door Jaguar ontworpen elektromotoren op elke as, goed voor een uitzonderlijk gecombineerd vermogen van 400 pk en 696 Nm, een aluminiumconstructie en een laag zwaartepunt biedt de I-PACE een ongeëvenaarde balans tussen vierwielaandrijving, verfijning, luxe en wendbaarheid, in combinatie met een uitstekend rijbereik in reële omstandigheden en dagelijkse bruikbaarheid.

De sterke boordlader van 11 kW van de I-PACE maakt thuisladen sneller en handiger voor klanten met een driefasige stroombron. Wanneer hij wordt aangesloten op een WallBox van 11 kW kan hij een rijbereik van 53 km per uur halen***. Volledig opladen duurt slechts 8,6 uur, ideaal voor ’s nachts.

Met de Preferred Charging Period-functie van de I-PACE kunnen klanten een gewenste start- en eindtijd instellen om op te laden, waardoor ze kunnen genieten van de lagere elektriciteitstarieven. Binnenkort, via een SOTA-update, zal deze functie nog meer flexibiliteit bieden en zal men een specifieke laadstatus kunnen instellen die de batterij moet bereiken, bijvoorbeeld 80 procent.

Wanneer de batterij onderweg wordt opgeladen, kunnen gelijkstroomladers van 100 kW in nauwelijks 15 minuten een rijbereik van 127 km*** bieden; laders van 50 kW in dezelfde periode bieden een rijbereik van 63 km.

Jaguar heeft de app Go I-PACEontwikkeld om mensen te helpen inzien hoe gemakkelijk de I-PACE in hun leven zou kunnen passen en om de voordelen van elektrisch rijden te benadrukken. Door hun afgelegde ritten te analyseren, toont de app, beschikbaar voor iPhone of Android-smartphone, potentiële klanten de mogelijke kostenbesparingen, hoeveel batterij per rit zou zijn gebruikt en het aantal volledige laadbeurten die nodig zijn om de totale afstand af te leggen.

Meer info over de voordelen van het eigenaarschap vindt u in Jaguars Elektrificeringshub. Hier vindt u alles wat u moet weten over de I-PACE, of het nu gaat om het maximaliseren van het rijbereik en het optimaal benutten van elke laadbeurt, beschikbare fiscale voordelen, hoe u thuis kunt opladen of hoe u gebruik kunt maken van het groeiende netwerk van openbare laadstations.

Met de creatie van de I-PACE verbrak Jaguar de regels om de eerste en beste elektrische wagen in zijn soort te leveren. Hij biedt klanten over de hele wereld een ongeëvenaarde balans tussen vierwielaandrijving, verfijning, luxe en wendbaarheid, in combinatie met een uitstekend rijbereik in reële omstandigheden en dagelijkse bruikbaarheid.

De I-PACE, die wereldwijd succes oogstte en 88 onderscheidingen in de wacht sleepte, waaronder de drievoudige onderscheidingen van World Car of the Year, World Car Design of the Year en World Green Car van 2019, is ook een voorloper van de volledig elektrische Jaguars van morgen. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgegroeid zijn tot een heruitgevonden, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie.

 

EINDE

* Navigatiefuncties zullen nog steeds worden verbeterd via software-over-the-air-updates

** Er geldt een beleid inzake redelijk gebruik. Wanneer binnen eenzelfde maand 20 GB aan data werd gebruikt, kunnen de snelheden en functionaliteit worden beperkt voor de rest van de maand. Voor meer informatie over het beleid inzake redelijk gebruik verwijzen we naar de Pivi Pro-voorwaarden op www.jaguar.com/pivi-pro-terms.

*** Toegevoegd per periode van één uur/15 minuten is WLTP-bereikDe nieuwe Jaguar I-PACE Black_Persbericht.pdf

PDF - 272 Kb

Jaguar I-PACE 22MY Technical Data.pdf

PDF - 139 Kb

Jaguar_I-PACE_22MY_PDF_PressKit.pdf

PDF - 56 Mb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX