JAGUAR CLASSIC VIERT 60 JAAR E-TYPE IN 2021 MET ANNIVERSARY TRIBUTE EDITION

  • In maart 2021 viert Jaguar de 60ste verjaardag van de iconische E-Type.
  • Jaguar Classic creëert een beperkte oplage van zes samenhorende paren van gerestaureerde 3.8 E-Types.
  • De E-Type 60 Edition krijgt de ontwerpdetails en exclusieve koetswerkkleuren van toen, als eerbetoon aan twee van de beroemdste exemplaren: de ‘9600 PK' en de '77 RW'.
  • De E-Type 60 Collection kan nu worden besteld. Klanten die geïnteresseerd zijn kunnen rechtstreeks contact opnemen met Jaguar Classic: www.jaguar.com/classic, +44 (0) 2476 566 600, [email protected]
  • Voor regelmatige updates van Jaguar Classic, inclusief de evolutie van de E-Type 60 Collection, volgt u de nieuwe officiële account @Jaguar.Classic op Instagram.

20 augustus 2020, Antwerpen - Jaguar Classic creëert zes samenhorende paren van deE-Type om het 60-jarig bestaan van de iconische sportwagen in 2021 te vieren: de E-Type 60 Collection.

Elk paar van de E-Type 60 Edition brengt hulde aan twee van de oudste en beroemdste Jaguar E-Types: de '9600 PK' en de '77 RW', die een centrale rol speelden bij de voorstelling van de wagen tijdens zijn werelddebuut in het Zwitserse Genève in maart 1961.

Een Fixed-Head Coupe van 3,8 liter in Opalescent Gunmetal Grey met nummerplaat '9600 HP' was een van de eerste twee E-Types die in het Parc des Eaux Vives aan speciaal voor de gelegenheid uitgenodigde gasten werd voorgesteld. De avond voor de lancering reed PR-manager Bob Berry vanuit Coventry 'met plankgas' naar Zwitserland en kwam hij slechts een paar minuten voor de demonstratieritten aan.

Wegens de laaiend enthousiaste reacties op de E-Type, met een overweldigende vraag naar ritjes met Berry, kreeg Norman Dewis, de legendarische Test and Development Engineer van Jaguar, te horen dat hij 'alles moest laten vallen' en diezelfde nacht nog in een 3,8-liter roadster in British Racing Green met nummerplaat '77 RW’ van Coventry naar Genève moest rijden.

De beide wagens werden ook gebruikt voor proefritten voor de media op de weg, waaruit bleek dat de sensationele prestaties van de wagen - waaronder de topsnelheid van 241,40 km/u - in overeenstemming waren met de op straaljagers geïnspireerde lijnen die in de windtunnel waren geperfectioneerd door aerodynamicaspecialist Malcolm Sayer.

Elke E-Type 60 Edition die door het team in de Classic Works vestiging van Jaguar in Warwickshire wordt gebouwd, is een bestaande E-Type van 3,8 liter uit 1960 die volledig wordt gerestaureerd volgens de exclusieve specificaties voor het 60-jarig jubileum.

Elk paar van de E-Type 60 Collection bestaat uit een '9600 HP' coupé in Flat Out Grey en een '77 RW' roadster in Drop Everything Green, met unieke verfformules die uitsluitend voor deze wagens zijn gecreëerd. Elke E-Type 60 Edition krijgt voor het 60-jarig jubileum een aantal authentieke designdetails die samen met Jaguar Design Director Julian Thomson werden gecreëerd.

Als icoon van de revolutionaire tijdgeest van de Swinging Sixties werd in een E-Type gereden door beroemdheden als Steve McQueen, Brigitte Bardot, Frank Sinatra, George Harrison, Tony Curtis en Britt Ekland. En dankzij de schoonheid van zijn sculpturale vormen, zijn functionaliteit en zijn invloed op het design werd een E-Type in 1996 de derde auto die in de designcollectie van het Museum of Modern Art werd opgenomen.

Dan Pink, directeur van Jaguar Classic, zegt: “De Jaguar E-Type is een echt icoon, vandaag nog net zo sensationeel als toen hij werd onthuld in 1961. Het pleit voor de vooruitstrevende vorm en techniek van de E-Type dat hij na bijna 60 jaar nog steeds even veel passie en bewondering opwekt.

De E-Type 60 Collection is een blijvend eerbetoon voor bewonderaars van de E-Type en eert de nalatenschap van de wagen en de verwezenlijkingen van het team dat hem creëerde - velen van hen hebben nakomelingen die ook nu nog voor Jaguar Classic werken en die het rijplezier van de komende generaties vakkundig herstellen, onderhouden en toekomstbestendig maken.”

Jaguar Classic is 's werelds nummer één op het gebied van originele onderdelen en service voor eigenaars van de E-Type - van onderhoudscontroles en verfraaiende upgrades tot het herstellen van deskundig geselecteerde exemplaren tot 'Reborn'-specificaties, waarbij ze zorgvuldig ‘als nieuw’ worden gerestaureerd.

Voor meer informatie over het volledige gamma wagens, services, onderdelen en ervaringen aangeboden door Jaguar Classic kunt u terecht op www.jaguar.com/classic

Voor regelmatige updates van Jaguar Classic, inclusief de evolutie van de E-Type 60 Collection, volgt u de nieuwe officiële account @Jaguar.Classic op Instagram..

EINDE

 

Aantekeningen voor redacteurs

Over Jaguar Classic

Jaguar Classic is de officiële bron van authentieke auto's, deskundige diensten, originele onderdelen en onvergetelijke ervaringen voor liefhebbers van klassieke Jaguars uit de hele wereld. Ons snel groeiende team van hoog opgeleide ingenieurs bij Jaguar Land Rover Classic Works in Coventry is gespecialiseerd in uitstekende E-Type Reborn-restauraties en de bouw van exclusieve 'New Original' Jaguar D-Type Continuation-wagens.

Alle andere vragen van potentiële Jaguar Classic-klanten moeten worden gericht aan: [email protected] / +44 (0) 2476 566 600 / www.jaguar.com/classic

 

Meer informatie over Jaguar Classic Parts vindt u op www.parts.jaguarlandroverclassic.com

Voor meer persberichten van Jaguar Classic, zie www.media.jaguar.com

Volg @Jaguar.Classic op Instagram

 

Beeldgebruik

Credits voor geleverde beelden moeten gaan naar "©JDHT".

J_Classic_Etype_60_290720_1961_Geneva_77RW_9600HP_JacquesDeClippel_01_CopyrightJDHT

BIJSCHRIFT: Jaguar E-Types '77 RW' en '9600HP' voor demonstratieritten in Genève, 1961. Op de foto met Jacques de Clippel, Belgisch importeur van Jaguar

CREDIT: ©JDHT

J_Classic_Etype_60_290720_1961_Geneva_77RW_NormanDewis_02_CopyrightJDHT

BIJSCHRIFT: Jaguar E-Type '77 RW' tijdens een demonstratierit met testrijder en Development Engineer Norman Dewis, Genève, 1961

CREDIT: ©JDHT

J_Classic_Etype_60_290720_1961_Geneva_9600HP_WilliamLyons_03_CopyrightJDHT

BIJSCHRIFT:’9600HP' met Jaguar oprichter Sir William Lyons bij de lancering van de E-Type, Parc des Eaux Vives, Genève, 1961.

CREDIT: ©JDHT

J_Classic_Etype_60_290720_1961_Geneva_9600HP_WilliamLyons_04_CopyrightJDHT

BIJSCHRIFT: Jaguar oprichter Sir William Lyons stelt de E-Type '9600HP' voor aan de uitgenodigde media in het Parc des Eaux Vives, Genève in 1961.

CREDIT: ©JDHT


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]
Jaguar Classic_E-Type 60 Collection_Persbericht.pdf

PDF - 225 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX