JAGUAR EN BARACUTA WERKEN SAMEN OM ‘THE NEXT CLASSIC GUIDE’ SAMEN TE STELLEN

  • Britse designsamenwerking: Twee iconische Britse merken slaan de handen in elkaar voor een culturele ontdekkingstocht langs mode, kunst en architectuur in heel Europa om toekomstige designklassiekers te identificeren
  • Reizen in stijl: Van oktober 2021 in Londen tot in februari 2022 op de modeweek van Milaan zullen toonaangevende influencers afreizen naar het creatieve hart van grote Europese steden in een unieke Jaguar Baracuta E-PACE, terwijl ze onderweg ‘The Next Classic Guide’ samenstellen
  • Gekleed voor de gelegenheid: Exclusief voor deze roadtrip werd een beperkte oplage van de Baracuta Jaguar G9-jas gecreëerd
  • Bekijk hier de lanceringsfilm over de samenwerking
  • Volg de reis: De reis van ‘The Next Classic Guide’ is te volgen op nextclassicguide.com

 

Vrijdag 5 november 2021, Antwerpen: Jaguar en Baracuta hebben de handen in elkaar geslagen om Brits design te vieren en toekomstige trends te verkennen. De twee merken, die respectievelijk in Coventry (1935) en Manchester (1937) werden opgericht, zijn verantwoordelijk voor enkele van de meest iconische en duurzame ontwerpen in de auto- en modewereld. Ze zijn altijd relevant, zijn vaak het onderwerp van culturele gesprekken en stellen nu samen een gids op over toekomstige designklassiekers, ‘The New Classic Guide’.

Als ode aan hun respectieve merk-DNA werden een unieke Jaguar Baracuta E-PACE en een Jaguar G9 Baracuta-jas ontworpen. Beide zullen een belangrijke rol spelen in de opstelling van The Next Classic Guide’, waarin een groot aantal gerespecteerde influencers, bloggers, artiesten en content creators naar het culturele hart van Britse en Europese steden reizen, op zoek naar de plaatsen, modes, trends en mensen die de volgende generatie zullen inspireren en vormgeven.

Deze ‘coole’ roadtrip ging in oktober 2021 van start in Londen en eindigt in februari 2022 op de modeweek van Milaan. Hij doet onder meer België, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje, Polen, Tsjechië en Oostenrijk aan en onderzoekt de rijke en diverse creatieve subculturen die samen de identiteit van deze landen uitmaken. ‘The Next Classic Guide’ wordt een live en interactief portaal waar geïnteresseerden de vier maanden durende reis kunnen volgen.

De campagne wordt op gang getrapt door de Britse content creator en merkadviseur Samutaro, een van de meest invloedrijke modenamen van de afgelopen jaren. Samutaro kon de resultaten van de creatieve samenwerking voor het eerst bekijken in het Product Development Centre van Jaguar in Gaydon (Warwickshire). Daar ontmoette hij Anna Abell, ontwerpster van het Jaguar-team, dat de Jaguar E-PACE op maat creëerde met de klassieke natuurlijke G9-jas als inspiratiebron.

Anna vertelde: “Design is het hart van Jaguar en Baracuta. Beide merken hebben designklassiekers gemaakt die de tand des tijds doorstonden en relevant bleven ondanks de steeds veranderende smaken en culturele trends. Het was dan ook fantastisch om verantwoordelijk te zijn voor de samenwerking tussen deze twee merken. Ze hebben immers lange tijd samengewerkt met veel van de meest iconische podium- en schermnamen ter wereld.”

De Jaguar x Baracuta E-PACE P300e oplaadbare hybride werd afgewerkt met de speciale koetswerkkleur ‘Neutro’. De unieke E-PACE neemt het ruitpatroon van Baracuta’s G9-jas over op zijn deurbekleding en koffervloer, en ook op het contrasterende dak is dit patroon afgebeeld. Bovendien beschikt de E-PACE over hoofdsteunen met geborduurd Baracuta-wapen, een Baracuta-logo op de achterzijruitjes en omgevingsverlichting met het Baracuta-embleem.

De Baracuta G9-jas van Jaguar onderscheidt zich door het geborduurde ‘Jaguar’-opschrift op de mouw en een speciaal Jaguar x Baracuta-logo aan de binnenkant.

U kunt de samenstelling van ‘The Next Classic Guide’ live volgen op nextclassicguide.com.

 

EINDEJaguar x Baracuta_Persbericht.pdf

PDF - 265 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:
Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX