JAGUAR F-PACE GEEFT CANONS EOS-SYSTEEMCAMERA VAN DE NIEUWSTE GENERATIE ZIJN EERSTE ULTRAKRACHTIGE WORK-OUT

  • Jaguar heeft samen met Canon de eerste film gemaakt met de nieuwe 5,9K-camera EOS C500 Mark II om zo de dynamische prestaties van de bekroonde F-PACE vast te leggen.
  • Een aangepaste F-PACE, uitgerust met een kraan voor mobiele camera’s, en een hypergeavanceerde camera die indrukwekkende beelden van F-PACE en F-PACE SVR maakt.
  • Compacte en veelzijdige Full Frame-camera wordt gestuurd door de nieuwe DIGIC DV 7-processor van Canon en ondersteunt 5,9K-opnamen.
  • Rijdend aan zijn topsnelheid van 283 km/u zou de F-PACE SVR slechts 1,31 m afleggen in de tijd die de geavanceerde Canon EOS C500 Mark II nodig heeft om een enkel beeld vast te leggen.
  • Bekijk de F-PACE hier in actie : https://youtu.be/ltCCfclDNAI 
  • De Jaguar F-PACE is in België verkrijgbaar vanaf € 47.360. Meer info via www.jaguar.be

Woensdag, 26 februari 2020, Antwerpen - Jaguar heeft samen met Canon Europe deF-PACE in filmische 5,9K-resolutie vastgelegd met behulp van de nieuwste cameratechnologie. Tijdens het professionele debuut van de nieuwe camera Canon EOS C500 Mark II werden dynamische beelden van Jaguars prestatiegerichte SUV's vastgelegd.

De film documenteert de F-PACE reeks - inclusief het SVR-model van 550 pk met V8-compressormotor - en zijn uitgebreide luxe en prestaties. De F-PACE SVR toonde zijn dynamische vermogen, met dank aan zijn speciaal afgestelde chassis, op de kronkelende haarspeldbochten van Velefique, Zuid-Spanje. De krachtige SVR accelereert van 0-100 km/u in 4,3 seconden.

Jaguar werkte samen met Canon om de ultieme camerawagen te bouwen voor de opname. Het team rustte een F-PACE uit met een hypergeavanceerde 'Russian Arm' (een op afstand bediende camerakraan) waarop Canons nieuwe EOS-camera gemonteerd werd. De wagen werd bedekt met een matzwart omhulsel voor de carrosserie om tijdens het filmen reflecties op de gefilmde wagens tot een minimum te beperken.

Andy Hunt Cooke, Jaguar Global Brand Communications, zei: “Er is een ultramodern camerasysteem vereist om een technologisch geavanceerde en krachtige SUV zoals deF-PACE te filmen. Het is voor Jaguar een voorrecht om als eerste autoconstructeur het Cinema EOS-systeem van de nieuwe generatie uit te testen. Deze film legt het dynamische karakter en het luxueuze interieur van de bekroonde F-PACE performance SUV levensecht vast."

Net zoals de hoogwaardige professionele camera op diverse complexe filmtaken kan worden afgestemd, kunnen klanten de rijervaring met de F-PACE ook naar wens aanpassen met behulp van Jaguars Configurable Dynamics. Met de intuïtieve technologie kunnen bestuurders de afstelling van hun wagen aanpassen aan hun persoonlijke voorkeuren, door te kiezen tussen de modi Normal en Sport voor de ophanging, de gasrespons, de versnellingsbak en de stuurinrichting.

De F-PACE is uitgerust met dubbele wishbones vooraan en Integral Link-ophanging achteraan voor een dynamisch rijgedrag en comfort; eigenschappen waarmee de camera op de kronkelende bergwegen stabiel kon blijven.

De 'Advanced Electronic Image Stabilisation' van de Canon EOS C500 Mark II en de functie 'Dual Pixel Auto Focus' zorgden ervoor dat beide SUV's steeds perfect scherp in beeld bleven. De camera werd opgehangen aan de wendbare arm van het kraansysteem.

De nieuwe camera maakt 5,9K-kwaliteitsopnamen met maximaal 60 beelden per seconde. Rijdend met zijn topsnelheid van 283 km/u legt de F-PACE SVR 78,7 meter per seconde af, wat betekent dat de prestatiegerichte SUV slechts 1,31 meter zou afleggen in de tijd die de geavanceerde nieuwe camera nodig heeft om één enkel beeld vast te leggen.

 Nuttige links:

  • De Jaguar F-PACE heeft een prijs vanaf € 47.360 en de uiterst performante SVR vanaf € 102.710. Meer info via www.jaguar.be
  • Bekijk hier de Jaguar F-PACE en de nieuwe Canon EOS System-camera achter de schermen : https://youtu.be/S5I7qJQlIFQ 

 

EINDE

 

AANTEKENINGEN VOOR DE REDACTEURS:

Cameradetails:

De ultramoderne EOS C500 Mark II is een 5,9K Full Frame professionele camera met verbeterde flexibiliteit en efficiëntie en wordt gestuurd door de nieuwe DIGIC DV 7-processor van Canon.Deze camera werd voorgesteld op de International Broadcasting Convention (IBC) in Amsterdam in september en is de eerste in het assortiment die 5,9K Cinema RAW Light kan opnemen op nieuwe CF Express-kaarten met snellere opslag. Het nieuwe apparaat is ook de eerste Cinema EOS System-camera met een door de gebruiker verwisselbare lens, zodat filmprofessionals kunnen kiezen uit een brede waaier aan lenzen.

Jaguar F-PACE:

De bekroonde F-PACE performance SUV is verkrijgbaar met een keuze aan krachtige en efficiënte benzine- en dieselmotoren. De F-PACE SVR werd ontworpen door Special Vehicle Operations en is voorzien van een aangepaste ophanging, aerodynamische verbeteringen en lichte lichtmetalen velgen van 21 of 22”, geschikt voor krachtigere remmen. Hij wordt aangedreven door een 550 pk sterke V8-benzinemotor van 5,0 liter met compressor die een koppel van 680 Nm levert, en is uitgerust met een aangepaste actieve uitlaat met variabele klep, die de motor een aangrijpende klank bezorgt. Binnenin is de F-PACE SVR uitgerust met slanke sportzetels met het SVR-logo en een Sport Shift Selector om zijn krachtige persoonlijkheid te onderstrepen.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T : 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]
PB_JAGUAR F-PACE GEEFT CANONS EOS-SYSTEEMCAMERA VAN DE NIEUWSTE GENERATIE ZIJN EERSTE ULTRAKRACHTIGE WORK-OUT.pdf

PDF - 239 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX