JAGUAR F-PACE NU MET ZESCILINDERMODELLEN 300 SPORT EN 400 SPORT

 • Nieuwe F-PACE 400 SPORT: Combineert de krachtige, geraffineerde zescilinder-benzinemotor met mild hybrid-systeem uit de Ingenium-familie met verbeterde koetswerkdesignelementen en een rijk, luxueus interieur.
 • Nieuwe F-PACE 300 SPORT: Breidt de keuze van klanten uit door de designdetails van de 400 SPORT af te stemmen op de soepele en efficiënte Ingenium-zescilinder-dieselmotor met mild hybrid-systeem.
 • Assertieve, zelfverzekerde uitstraling: De nieuwe glanzend zwarte 21”-velgen, het Black Pack en de glanzend zwarte dakrails versterken de gebeitelde vorm van de ​
  F-PACE om de 400 SPORT en 300 SPORT echt uniek te maken.
 • Prachtig afgewerkte interieurs: Performance-zetels in Windsor-leder, suède-hemelbekleding in Ebony, fineer in Satin Charcoal Ash en glanzende metalen pedalen verrijken de luxueuze, ruime interieurs.
 • Prestaties, wendbaarheid en comfort: De 294 kW/400 pk sterke benzinemotor en de 221kW/300 pk sterke dieselzescilinder garanderen moeiteloze prestaties en een topsnelheid van respectievelijk 250 km/u en 230 km/u, terwijl Adaptive Dynamics met Configurable Dynamics een optimale balans tussen rijcomfort, weggedrag en precisie verzekert.
 • Naadloze connectiviteit: Het Pivi Pro-infotainmentsysteem is standaard uitgerust met de draadloze versie van Apple CarPlay® om u moeiteloos verbonden te houden. De draadloze versie van Android Auto™ is eveneens standaard.
 • Vraag het aan Alexa1: Dankzij de volledige integratie van Amazon Alexa met Pivi Pro kunt u, zodra dit beschikbaar wordt voor België en Luxemburg, natuurlijke gesproken commando's gebruiken om navigatie en muziek te bedienen2, agenda's te beheren, nieuws te beluisteren, het weer te controleren en slimme thuisapparatuur te bedienen3 – gewoon door het te vragen – zodat u uw ogen op de weg en uw handen op het stuur kunt houden.
 • Geëlektrificeerd gamma: De F-PACE biedt zuinige, geraffineerde vier- en zescilinder-dieselmotoren en zescilinder-benzinemotoren uit de Ingenium MHEV-familie, evenals een benzine-PHEV met een zuiver elektrisch rijbereik tot 53 km en een CO2-uitstoot vanaf nauwelijks 49 g/km [WLTP TEL]*.
 • Bekijk de F-PACE Alexa-film hier. Lees hier meer over Alexa en hoe u het kunt activeren.
 • De F-PACE 400 SPORT is beschikbaar vanaf € 95.630 in België en de F- PACE 300 SPORT is beschikbaar vanaf € 90.740. Er is reeds een Jaguar F-PACE beschikbaar vanaf € 58.890. Voor meer informatie kunt u terecht op www.jaguar.be

Dinsdag 12 april 2022, Antwerpen – De Jaguar F-PACE biedt nu meer keuze en technologie dan ooit, met de toevoeging van de dynamische nieuwe 400 SPORT- en 300 SPORT-modellen.

De 400 SPORT en 300 SPORT, die exclusief worden aangeboden met soepele, geraffineerde mild-hybrid-aandrijvingen (MHEV) met zescilindermotoren op benzine respectievelijk diesel, onderscheiden zich door hun nieuwe glanzend zwarte 21"-velgen, hun Black Pack, hun donker getinte ruiten en hun glanzend zwarte dakrails. De Performance-zetels in Windsor-leder vormen het hoogtepunt van de ruime, luxueuze interieurs.

Nieuwe F-PACE 400 SPORT en 300 SPORT

De opvallende, gebeitelde vorm van de F-PACE wordt bij de nieuwe 400 SPORT en 300 SPORT nog versterkt door een unieke combinatie van koetswerkdesignelementen die hun evenwichtige uitstraling en dynamische karakter accentueren.

Adam Hatton, Exterior Design Director bij Jaguar, verklaarde: “De ontwikkeling van de nieuwe 300 SPORT- en 400 SPORT-modellen gaf ons de mogelijkheid om het inherent assertieve en gespierde design van de F-PACE subtiel te accentueren en een nog meer zelfverzekerde uitstraling op de weg te verzekeren, terwijl prachtige, rijke materialen – waaronder Windsor-leder, suède en zorgvuldig afgewerkte fineerinleg – de interieurs nog luxueuzer maken. Samen met de stille, moeiteloze prestaties van de zescilindermotoren zullen de nieuwe F-PACE 300 SPORT en 400 SPORT elke rit tot een buitengewone ervaring maken.”

De opvallende 21”-velgen ‘Style 5105’ vormen een aanvulling op het Black Pack, de donker getinte ruiten en de glanzend zwarte dakrails. Ze beschikken tevens over een opvallend design met vijf dubbele spaken en een glanzend zwarte afwerking. Klanten die nog meer visuele aantrekkingskracht wensen, kunnen opteren voor de optionele gesmede 22”-velgen ‘Style 1020’, die op beide modellen verkrijgbaar zijn in twee uitvoeringen: Gloss Black met inzetstukken in Satin Black of Gloss Silver met contrasterende inzetstukken. Deze zijn verkrijgbaar met zelfdichtende vierseizoensbanden.

De F-PACE 400 SPORT en 300 SPORT zijn verkrijgbaar in alle kleuren, waaronder een niet-metaalkleur, zeven metaalkleuren en twee hoogwaardige metaalkleuren: Carpathian Grey en Charente Grey.

Het luxueuze, vakkundig afgewerkte interieur van de F-PACE wordt bij de 400 SPORT en 300 SPORT nog verrijkt met slanke Performance-zetels in Windsor-leder. Zij worden aangevuld met een hemelbekleding in Suède Ebony en fineer in Satin Charcoal Ash. Het gevoel van sereniteit en ruimte wordt nog versterkt door de hoogwaardige interieurverlichting. Die is ook op alle andere modellen van het gamma verkrijgbaar en biedt de bestuurder keuze uit dertig kleuren.

Naast luxe en verfijning bieden de nieuwe 400 SPORT en 300 SPORT de uitstekende prestaties en wendbaarheid die bestuurders van een Jaguar verwachten. De 400 SPORT wordt aangedreven door de 3.0 MHEV-benzinemotor uit de Ingenium-familie, die 294 kW/400 pk en 550 Nm aan koppel ontwikkelt. Dankzij geavanceerde technologieën zoals een ‘twin scroll’-turbo, ondersteund door een elektrische compressor, een continu variabele sturing van de inlaatkleppen en een directe brandstofinjectie met een druk van 250 bar, stuwt deze motor de F-PACE 400 SPORT 0-100km/u in 5,4 seconden en verder naar een topsnelheid van 250 km/u.

Het geavanceerde MHEV-systeem gebruikt een in de riem geïntegreerde startgenerator (BiSG) in plaats van een dynamo om energie te recupereren die anders verloren gaat bij het remmen en vertragen. Die energie wordt vervolgens opgeslagen in de lithium-ionbatterij van 48 volt onder de kofferruimte en gebruikt om de motor te ondersteunen tijdens acceleraties. Het systeem maakt ook een soepelere, stillere en alertere stop-startfunctie mogelijk.

De MHEV- zescilinder-dieselmotor uit de Ingenium-familie maakt gebruik van een geavanceerde sequentiële turbocompressor met twee turbo’s met variabele geometrie om over het hele toerentalgebied van de motor een uitzonderlijke reactiviteit te verzekeren. Samen met het piëzo-common-railsysteem van 2.500 bar garandeert hij moeiteloze prestaties in combinatie met een opmerkelijke brandstofefficiëntie. Hij ontwikkelt 221 kW/300 pk en 650 Nm koppel en stuwt de 300 SPORT in nauwelijks 6,4 seconden van 0 naar 100 km/u en verder naar een topsnelheid van 230 km/u. Het brandstofverbruik en de CO2-emissies beginnen respectievelijk bij 7,4 l/100 km en 194 g/km (WLTP TEL)*.

Behalve deze zescilindermotoren omvat het F-PACE-gamma ook de 297 kW/404 pk sterke oplaadbare hybridemotor P400e met viercilinder-benzinemotor. Hij verenigt een zuiver elektrisch rijbereik tot 53 km en een CO2-uitstoot vanaf 49 g/km (WLTP TEL)* met een sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 5,3 seconden.

Ook kunnen klanten opteren voor een 184 kW/250 pk sterke viercilinder-benzinemotor uit de Ingenium-familie en een 120 kW/163 pk of 150 kW/204 pk sterke dieselmotor. De diesels beschikken tevens over mild hybrid-technologie met 48V-batterij voor nog meer raffinement en efficiëntie.Ook is er de F-PACE SVR met V8 Supercharged benzinemotor met een vermogen van 405 kW/550 pk, 700 Nm koppel, een topsnelheid van 286 km/h en 0-100 km/h in 4,0 seconden.

Alle F-PACE-modellen beschikken over een intelligente vierwielaandrijving en een achttrapsautomaat, die bediend kunnen worden met de Jaguar Drive Selector of – voor nog meer rijplezier – de prachtige en prettig aanvoelende metalen schakelhendels.

Vraag het aan Alexa

Zoals alle modellen in het gamma zijn de nieuwe 400 SPORT en 300 SPORT voorbereid voor Amazon Alexa zodra dit in België en Luxemburg voor de F-PACE beschikbaar komt. Dit naadloos geïntegreerde systeem brengt de vertrouwde Alexa-ervaring naar de F-PACE en biedt een natuurlijke spraakinteractie met de functies van het Pivi Pro-infotainmentsysteem, zoals navigatie, podcasts en audiobooks, telefoongesprekken en compatibele smartphones.

Verzoeken als ‘Alexa, navigeer naar huis’, ‘Alexa, speel mijn chill-out-afspeellijst’ en ‘Alexa, toon me de koffiehuizen in de buurt’ kunnen allemaal met de stem worden gegeven. Ook kunt u het nieuws en de weersvoorspellingen bekijken en uw agenda of boodschappenlijst beheren – gewoon door het te vragen. Alexa woont in de cloud en wordt steeds slimmer. Nieuwe functies en updates worden voortdurend toegevoegd en automatisch afgeleverd.

De spraakervaring van Alexa is intuïtief in gebruik, waardoor klanten ze gemakkelijk kunnen bedienen terwijl ze hun handen op het stuur en hun blik op de weg houden. Alexa maakt het zelfs mogelijk om compatibele smarthomefuncties zoals verwarming en verlichting te bedienen vanaf het comfort van uw luxueuze F-PACE-interieur. U hoeft het enkel te vragen: “Alexa, zet de woonkamertemperatuur op 20 graden”, bijvoorbeeld.

Bestaande eigenaars van een F-PACE met Pivi Pro behoren tot de ruim 55.000 Jaguar-klanten die hun wagen kunnen upgraden met Alexa software-update ‘over-the-air’5 zodra dit beschikbaar komt in België en Luxemburg.

Alex Heslop, Director of Electrical and Electronic Engineering bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “De naadloze integratie van Amazon Alexa met ons Pivi Pro-infotainmentsysteem geeft klanten een eenvoudige, intuïtieve spraakbediening voor vaak gebruikte functies, waardoor de rijervaring nog aangenamer wordt. Dat we deze nieuwe functie ook kunnen aanbieden aan bestaande klanten bewijst de waarde van onze software-updates ‘over-the-air’.”

De F-PACE biedt bovendien tal van andere intelligente technologieën om ritten eenvoudiger, aangenamer en meer geconnecteerd te maken. Zo is het Smartphone Pack met draadloze Apple CarPlay®-verbinding standaard, net als Android Auto™. Bovendien kan Pivi Pro verbinding maken met twee smartphones tegelijk en beschikt de optionele draadloze lader onder de middenconsole over een signaalversterker om de netwerkontvangst en het wifisignaal te verbeteren.

Het F-PACE-gamma voor modeljaar 2023 omvat de uitvoeringen F-PACE, S, SE, ​
R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic Black, 300 SPORT, 400 SPORT en SVR.

EINDE

1Bestuurders mogen de voorzieningen van de wagen enkel gebruiken wanneer dat veilig is. Ze moeten steeds de volledige controle over de wagen behouden. Amazon Alexa is enkel beschikbaar in specifieke markten. Amazon, Alexa, Amazon Music, Audible en alle aanverwante logo's zijn handelsmerken van Amazon.com, Inc. of zijn gelieerde ondernemingen. Bepaalde Alexa-functies zijn afhankelijk van smarthome-technologie.

2Amazon werkt het aantal ondersteunde streamingdiensten voortdurend bij. De volgende aanbieders zijn gecertificeerd voor gebruik: Spotify, TuneIn, Deezer, Amazon Music, Audible, Kindle, iHeartRadio en Pandora.

3Bijkomende producten en instellingen vereist voor smarthome-functies. Alexa-compatibele smarthometoestellen vereist.

4Enkel verkrijgbaar in het Verenigd Koninkrijk en de VS. Klanten moeten een InControl-account en InControl Remote-abonnement hebben.

5Abonnement van twaalf maanden vereist. Enkel verkrijgbaar op geconnecteerde markten. Online Pack voor S-uitrustingsniveau en hoger. De wagen moet over het Pivi Pro-infotainmentsysteem en een geldig Online Pack-abonnement beschikken en de software moet worden geüpdatet naar OS3.0 of later om Alexa mogelijk te maken. Voor bestaande voertuigen kunnen meerdere updates nodig zijn om naar OS3.0 te gaan en voor sommige eigenaars kan een bezoek aan de concessiehouder noodzakelijk zijn. De voertuigsoftware moet worden bijgewerkt en ‘geactiveerd’ om Alexa in te schakelen. De gebruiker moet een geldige Amazon-account hebben.

Opgelet: er is momenteel een wereldwijd tekort aan halfgeleidercomponenten. Als toonaangevende constructeur die gebruikmaakt van baanbrekende technologieën, wordt Land Rover momenteel getroffen door dat tekort, waardoor sommige beschreven voorzieningen enkel in bepaalde markten beschikbaar zijn. We werken nauw samen met de betrokken leveranciers om de problemen op te lossen en de impact op bestellingen van klanten waar mogelijk te beperken.

* Alle cijfers voor uitstoot, verbruik en zuiver elektrisch rijbereik zijn EU-WLTP (TEL) gecombineerd ​ ​

Opmerking: De cijfers voor het EV-gamma zijn gebaseerd op een productiemodel en werden op een gestandaardiseerd traject gemeten. ​ Het feitelijke rijbereik kan variëren volgens de toestand van de wagen en de batterij, de werkelijke route, de omgeving en de rijstijl. De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de EU-wetgeving. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke cijfers kunnen verschillen. De CO2-uitstoot, het verbruik en het rijbereik kunnen verschillen volgens de rijstijl, de omgevingsomstandigheden, de lading, de gemonteerde banden en de accessoires.
Jag_F-PACE_Alexa_Infographic_without_Remote Skill_230322.pdf

PDF - 2.2 Mb

Jaguar_F-PACE_23MY_Technical_Data_Sheet_230322.pdf

PDF - 170 Kb

Persbericht_JAGUAR F-PACE NU MET ZESCILINDERMODELLEN 300 SPORT EN 400 SPORT.pdf

PDF - 426 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar:
www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX