JAGUAR I-PACE IS EERSTE ZUIVER ELEKTRISCHE NÜRBURGRING RACE eTAXI

  • Jaguar lanceert zijn volledig elektrische RACE eTAXI-service op de legendarische Nordschleife van de Nürburgring met zijn prestatiegerichteI-PACE SUV.
  • Professionele piloten zullen passagiers meenemen voor een rondje op ‘s werelds meest befaamde en meest veeleisende racecircuit in het vierwielaangedreven emissievrije model.
  • De zuiver elektrische I-PACE is World Car of the Year, European Car of the Year en German Car of the Year.
  • Zijn hypergeavanceerde lithium-ionbatterij van 90 kWh stuwt de I-PACE in4,8 seconden van 0 naar 100 km/u en geeft hem een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP-cyclus).
  • Voor meer informatie en om de Jaguar I-PACE-ervaring te reserveren, kunt u terecht op: https://www.jaguar.de/jaguar-live/race-taxi.html

Donderdag 17 oktober 2019, Antwerpen – Jaguar is de eerste constructeur die klanten laat genieten van een zuiver elektrische RACE eTAXI-ervaring op de befaamde Nordschleife van de Nürburgring.

Sensatiezoekers en fans van elektrische wagens kunnen de sportwagenprestaties van de I-PACE voortaan ervaren op het meest veeleisende racecircuit ter wereld en met een professionele piloot aan het stuur. Het emissievrije model sprint in 4,8 seconden van 0 naar 100 km/u dankzij zijn hypergeavanceerde lithium-ionbatterij van 90 kWh, die een vermogen van 400 pk en een koppel van 696 Nm levert.

Dankzij zijn dynamische rijgedrag en zijn vierwielaandrijving voelt de prestatiegerichte SUV zich bij elk weertype in zijn sas op de 20,8 kilometer lange Nordschleife met 73 bochten. De emissievrije I-PACE – 2019 World Green Car of the Year – zal dan ook probleemloos het hoofd bieden aan de uitdagingen dat het circuit met de bijnaam ‘Green Hell’ hem voorschotelt.

De introductie van de allereerste zuiver elektrische RACE eTAXI is de jongste stap in de elektrificeringsstrategie van Jaguar, dat meer mensen vanuit eerste hand wil laten kennismaken met de meermaals bekroonde I-PACE.

Elektrische racewagens hebben geen geheimen meer voor Jaguar, dat zich met het Panasonic Jaguar Racing Team voorbereidt op een vierde seizoen in de Formula E. Jaguar heeft intussen ook zijn eerste seizoen van de Jaguar I-PACE eTROPHY achter de rug, het eerste merkeigen kampioenschap voor zuiver elektrische wagens, dat wordt gereden metI-PACE-racewagens die nauw verwant zijn met het productiemodel.

De nieuwe ervaring is beschikbaar vanaf nu tot het einde van het seizoen eind november en kost vanaf 149 euro per ronde. Voor meer informatie over data en beschikbaarheid kunt u terecht op: https://www.jaguar.de/jaguar-live/race-taxi.html.

Sinds zijn lancering in 2018 heeft de Jaguar I-PACE tal van onderscheidingen gewonnen, waaronder de titels van World Car of the Year, European Car of the Year en German Car of the Year.

Einde


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]PB_JAGUAR I-PACE IS EERSTE ZUIVER ELEKTRISCHE NÜRBURGRING RACE eTAXI.pdf

PDF - 176 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX