JAGUAR I-PACE IS 'EUROPEAN CAR OF THE YEAR'

  • Jaguar I-PACE bekroond als 'European Car of the Year' 2019
  • 60 gespecialiseerde journalisten verkozen de volledig elektrische prestatie-SUV van Jaguar boven zes medefinalisten
  • Europa neemt tot nu toe 75 procent van het mondiale verkoopvolume van de I-PACE voor zijn rekening*
  • Openbare oplaaddienst van Jaguar biedt vlotte toegang tot ruim 85.000 oplaadpunten in heel Europa
  • De I-PACE ontving sinds zijn lancering een jaar geleden wereldwijd al 54 prijzen

 

Antwerpen – Op de 'European Car of the Year' Awards 2019 is de volledig elektrische Jaguar I-PACE verkozen tot ‘Car of the Year'. Het is de eerste keer dat Jaguar deze felbegeerde prijs wint.

De jury op de 'European Car of the Year' Awards telde 60 autojournalisten uit 23 landen en reikte de titel uit voor technische innovatie, design, prestaties, efficiëntie en prijs-kwaliteitverhouding.

Prof. Dr. Ralf Speth, Chief Executive Officer bij Jaguar Land Rover, verklaarde: “Dat onze eerste elektrische auto ook als eerste Jaguar ooit is uitgeroepen tot 'European Car of the Year' vervult ons met trots.

“De I-PACE werd in het VK ontworpen en ontwikkeld. We begonnen met een leeg blad. Technologisch is dit de meest geavanceerde elektrisch wagen ooit. Hij is een ware revolutie. Het winnen van de 'European Car of the Year'  is een echte eer en erkenning van wat onze topteam heeft geleverd.

Na het ontwerp en de ontwikkeling in het VK is de Jaguar I-PACE wereldwijd een overtuigend verkoopsucces geworden: tot nu toe zijn er meer dan 8.000 exemplaren geleverd – waarvan 75 procent in Europa*.

Geen enkele andere auto op de weg oogt of rijdt zoals de I-PACE. Hij is ontwikkeld om zijn elektrische aandrijflijn en unieke aluminium architectuur ten volle te benutten en zo de prestaties van een sportwagen te combineren met het praktische karakter van een SUV.

Opladen is eenvoudig dankzij de openbare oplaaddienst van Jaguar, waar klanten eenvoudig gebruik van kunnen maken met een speciale app of een RFID-sleutel. Oplaadpakketten en tarieven op maat, die eenvoudig maandelijks gefactureerd worden, bieden eigenaars van een I-PACE toegang tot meer dan 85.000 oplaadpunten in heel Europa. 

Sinds hij een jaar geleden onthuld werd, heeft de I-PACE over heel de wereld 55 prijzen ontvangen, waaronder 'Car of the Year' in Duitsland, Noorwegen en het VK, de titel 'EV of the Year' van het BBC TopGear-magazine, 'Green Car of the Year' in China, en de ECOBEST Award van Autobest.

Meer informatie over de I-PACE vindt u op www.jaguar.com

 

*Statistiek correct tot 31 januari 2019

 

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs
 

  • De elektrische prestatie-SUV van Jaguar versloeg zes medefinalisten – de Alpine A110, Citroën C5 Aircross, Ford Focus, Kia Ceed, Mercedes-Benz A-Klasse en Peugeot 508 – en was de enige emissievrije wagen op de shortlist.

 

Over Jaguar

Jaguar verblijdt de wereld al tachtig jaar met zijn elegante design en adembenemende prestaties. De huidige Jaguar-familie omvat de opmerkelijke en alom geprezen en bekroonde berlines XE, XF en XJ, de indrukwekkende sportwagen F-TYPE, de prestatiegerichte cross-over F-PACE – de snelst verkopende Jaguar ooit –, de nieuwe compacte prestatie-SUV E-PACE en nu de volledig elektrische prestatie-SUV I-PACE waarmee Jaguar de leiding neemt in de elektrische voertuigrevolutie. 

 

Socialemediakanalen van Jaguar PR

- Facebook: http://www.facebook.com/Jaguar

- Twitter: http://twitter.com/Jaguar; @Jaguar

- Instagram: http://instagram.com/Jaguar

- YouTube: http://www.youtube.com/JaguarCars

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neem contact op met

Isabelle Michiels
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 32
M : 0476 427 738
E : [email protected]

 

PB - JAGUAR I-PACE IS 'EUROPEAN CAR OF THE YEAR'.pdf

PDF - 551 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX