JAGUAR I-PACE WINT DRIE TITELS OP INTERNATIONAL ENGINE + POWERTRAIN OF THE YEAR AWARDS 2019

 

  • I-PACE wint onderscheidingen voor ‘Beste elektrische aandrijving’, ‘Beste nieuwe motor’ en de categorie van 350 tot 450 pk in de ‘International Engine + Powertrain of the Year Awards’
  • Hypergeavanceerde lithium-ionbatterij van 90 kWh biedt rijbereik tot 470 kilometer (WLTP) en kan in nauwelijks 45 minuten worden opgeladen van 0 tot 80% (gelijkstroomlader van 100 kW)
  • Twee lichte, compacte en efficiënte elektromotoren leveren een gecombineerd vermogen van 400 pk en 696 Nm aan koppel, alsook vierwielaandrijving
  • Elektrificerende prestaties met een sprint van 0 tot 100 km/u in nauwelijks 4,8 seconden
  • Winnaars aangekondigd op Engine Expo + The Powertrain Technology Show, Stuttgart
  • De Jaguar I-PACE is vanaf nu te bestellen voor prijzen vanaf €80.800 in België en kan geconfigureerd worden op www.jaguar.be

23 mei 2019, Antwerpen – De zuiver elektrische Jaguar I-PACE won zopas de onderscheidingen voor ‘Beste elektrische aandrijving’, ‘Beste nieuwe motor’ en de categorie van 350 tot 450 pk in de ‘International Engine + Powertrain of the Year Awards’.

De prijzen werden aangekondigd op de Engine Expo + The Powertrain Technology Show in Stuttgart en het panel van zeventig gespecialiseerde autojournalisten uit 31 landen hield rekening met belangrijke eigenschappen zoals de prestaties, het rijgemak, de energie-efficiëntie en het raffinement.

De drie titels erkennen de technische uitmuntendheid van de emissievrije aandrijving van de I-PACE, die volledig intern werd ontworpen en ontwikkeld.

Ian Hoban, Powertrain Director voor Jaguar Land Rover, verklaarde: “We hebben alle voordelen van de meest geavanceerde batterijen en elektromotoren gebruikt om een auto van wereldklasse te maken. De zuiver elektrische aandrijving elimineert niet alleen de emissies, maar biedt ook een ideale mix van prestaties, raffinement en comfort, in combinatie met een onovertroffen respons, wendbaarheid en gebruiksgemak. De I-PACE is een echte ‘driver’s car’ en bovenal een echte Jaguar.

We hebben alles in het werk gesteld om ‘s werelds beste elektrische prestatie-SUV te bouwen. Deze onderscheidingen weerspiegelen dat en vormen een mooie bekroning voor wat het ontwikkelingsteam heeft bereikt.”

De 90 kWh sterke lithium-ionbatterij verzekert een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP). Aan een gelijkstroomlader van 100 kW kan ze in nauwelijks 45 minuten worden opgeladen van 0 tot 80%. Aan een Wallbox van 7 kW thuis volstaan tien uur, ideaal voor nachtelijke laadbeurten.

Slimme technologieën om het rijbereik te vergroten, zijn onder meer de preconditioning: wanneer de I-PACE aan de laadpaal hangt, verhoogt (of verlaagt) hij automatisch de temperatuur van zijn batterij om het rijbereik te optimaliseren voor de bestuurder vertrekt. Een warmtepomp kan energie uit de buitenlucht halen – zelfs wanneer het vriest – waardoor de airconditioning veel minder batterijenergie nodig heeft. Bovendien kan het de warmte gegenereerd door het aandrijfsysteem hergebruiken om het interieur op te warmen, waardoor de energievraag nog verder afneemt.

De batterij werd zo laag mogelijk tussen beide assen geplaatst. Die locatie verzekert een perfecte gewichtsverdeling (50:50) en een laag zwaartepunt: samen met de geavanceerde ophanging met dubbele wishbones vooraan en Integral Link achteraan is die lay-out cruciaal voor het wendbare rijgedrag en uitmuntende rijcomfort van de I-PACE.

De elektromotoren met permanente magneet zijn hol, waardoor de aandrijfassen door het midden kunnen lopen. Daardoor zijn ze niet alleen licht (samen met de transmissie wegen ze nauwelijks 78 kilogram) maar ook uitzonderlijk compact. Dat draagt bij tot het ruime interieur van de I-PACE, het bagagevolume van 656 liter en de bodemvrijheid op het niveau van een SUV.

Doordat de elektromotoren in de voor- en achteras werden geïntegreerd, biedt de I-PACE vierwielaandrijving voor een uitmuntende tractie en controle in alle omstandigheden. Ze garanderen tevens een uitzonderlijke recuperatie van remenergie tot 0,4 G. Dat maximaliseert het rijbereik en maakt het in veel omstandigheden mogelijk om met ‘één pedaal’ te rijden.

Sinds hij iets meer dan een jaar geleden werd voorgesteld, mocht de I-PACE wereldwijd al 66 onderscheidingen in ontvangst nemen, waaronder die van World Car of the Year 2019, World Car Design of the Year 2019, World Green Car 2019 en European Car of the Year 2019. Ook werd hij in Duitsland, Noorwegen en Groot-Brittannië uitgeroepen tot Auto van het Jaar.

De Jaguar I-PACE is vanaf nu te bestellen voor prijzen vanaf €80.800 in België en kan geconfigureerd worden op www.jaguar.be.

 

Citaten

 “De krachtige en geraffineerde elektrische krachtbron onder de motorkap van de I-PACE toont opnieuw aan hoe ver de elektrificering al geëvolueerd is.” Dean Slavnich,International Engine + Powertrain of the Year Awards 

“Jaguars allereerste elektrische wagen is een verbazingwekkend verfijnde en performante wagen met milieutroeven op het niveau van Tesla-producten en de prestaties van Duitse sportwagens.” John Carey, Wheels

“Een merk dat bekendstaat om zijn machtige V8-motoren, kiest met succes voor elektriciteit. Als dit de toekomst van de auto is, dan spring ik mee op de kar!” Nicol Louw, CARZuid-Afrika 

“Absolute perfectie bij de eerste poging! Even geslaagd op de weg als op het circuit: deze veelzijdige motor toont aan dat batterijaangedreven auto’s niet meer hoeven onder te doen voor auto’s met verbrandingsmotor.” Yogendra Pratap, India Today ​ 

“Deze motor kan zelfs de meest sceptische bestuurders overtuigen van het feit dat zuiver elektrische wagens heel wat rijplezier kunnen bieden.” Nikos Kounitis, freelancejournalist

 

EINDE


Aantekeningen voor de redacteurs

Over Jaguar

Jaguar verblijdt de wereld al tachtig jaar met zijn elegante design en adembenemende prestaties. De huidige Jaguar-familie belichaamt ‘The Art of Performance’, met de opmerkelijke en alom geprezen en bekroonde berlines XE, XF en XJ, de indrukwekkende sportwagen F-TYPE, de prestatiegerichte cross-over F-PACE – de snelst verkopende Jaguar ooit –, de nieuwe compacte prestatie-SUV E-PACE en nu de volledig elektrische prestatie-SUV I-PACE waarmee Jaguar de leiding neemt in de elektrische voertuigrevolutie. 

 Sociale mediakanalen van Jaguar:
www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:
Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected] 

Persbericht

PDF - 556 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX