JAGUAR I-PACE WINT GOUDEN STUURWIELVOOR BESTE SUV

  • De volledig elektrische performance-SUV werd verkozen tot ‘Beste SUV’ in de klasse van de middelgrote SUV's.
  • Een jury van experten, onder wie de racepiloten Hans-Joachim Stuck en Mattias Ekström, geven de I-PACE de overwinning in zijn klasse na de finale tests op het circuit Lausitz-Ring in Duitsland.
  • Na de F-TYPE in 2013 en de XF in 2016 is dit voor Jaguar het derde Gouden Stuurwiel.
  • De I-PACE is beschikbaar in België vanaf € 80.800.

Vrijdag 15 november 2019, Antwerpen – De volledig elektrische performance-SUV van Jaguar won een Gouden Stuurwiel, de bekendste onderscheiding in de Duitse autosector. De I-PACE haalde het in de klasse van de middelgrote SUV's vóór de Audi Q3 en de Seat Tarraco.

De in het VK getekende en ontwikkelde I-PACE werd gecreëerd vanaf een blanco blad met als doel de beste elektrische wagen ter wereld – en een echte Jaguar driver’s car – te maken voor het premiumsegment. Met de prestaties van een sportwagen, de volledige afwezigheid van emissies, een uitzonderlijke verfijning, en de bruikbaarheid en handigheid van een SUV met vierwielaandrijving is de I-PACE de keuze bij uitstek in zijn segment.

Zijn lithium-ionbatterij van 90 kWh biedt een rijbereik tot 470 kilometer (WLTP) en kan in slechts 40 minuten opgeladen worden van 0 tot 80% (gelijkstroomlader van 100 kW). De twee lichte, compacte en efficiënte, door Jaguar ontwikkelde elektrische motoren leveren samen een vermogen van 400 pk en 696 Nm aan ogenblikkelijk beschikbaar koppel, goed voor een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 4,8 seconden.

Prof. Sir Ralf Speth, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover, verklaarde tijdens de uitreikingsceremonie in Berlijn toen hij het Gouden Stuurwiel voor de Jaguar I-PACE in ontvangst nam: “Met onze ‘Destination Zero’-visie hebben we als Jaguar Land Rover een ambitieus doel: komen tot een milieuvriendelijke economie in gesloten kringloop. De Jaguar I-PACE is als uitstootvrije elektrische auto een duidelijk en creatief concreet voorbeeld van die visie.

We zijn zeer blij dat we als Brits constructeur van auto's voor de premiumklasse een Gouden Stuurwiel winnen op de meest veeleisende en concurrentiële markt voor premiumauto's ter wereld.

Deze onderscheiding is een van vele prestigieuze onderscheidingen die de I-PACE al in ontvangst mocht nemen. We zullen deze bevestiging aanwenden om onze inspanningen verder te versterken en onze klanten zeer aantrekkelijke en innoverende auto's aan te bieden.

Ik wil graag de lezers en de experten bedanken die met hun stem voor de I-PACE de moed en vooruitstrevende ingesteldheid van onze designers en ingenieurs beloond hebben.”

Voor de 43ste editie van Het Gouden Stuurwiel kozen miljoenen lezers van Auto Bild en de zusterpublicaties daarvan in meer dan 20 Europese landen, samen met lezers van de zondagskrant Bild am Sonntag, hun favorieten. Na het tellen van de stemmen werden de 21 finalisten (drie in elk van de zeven categorieën) grondig getest op het circuit Lausitz-Ring door een jury van racepiloten, toonaangevende autojournalisten en andere autospecialisten, met een focus op rijdynamiek, connectiviteit, design, en totale gebruikskosten (TCO).

 

EINDEVoor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]


Jaguar I-PACE wint Gouden Stuurwiel voor beste SUV_Persbericht.pdf

PDF - 366 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX