JAGUAR LAND ROVER GAAT RACEN HERUITVINDEN MET LANGETERMIJNENGAGEMENT VOOR FORMULE E

  • Jaguar Land Rover engageert zich voor het Formule E Gen3-tijdperk in het kader van Jaguars streven om vanaf 2025 een zuiver elektrisch luxemerk te worden.
  • Jaguar Racing zal nieuwe, duurzame technologieën aanbieden en nieuwe kwaliteitsmaatstaven vastleggen ter ondersteuning van de Reimagine-strategie van Jaguar Land Rover
  • Reimagine is de langetermijnstrategie van Jaguar Land Rover waarmee het tegen 2036 geen uitlaatgassen meer wil uitstoten en tegen 2039 CO2-neutraal wil zijn.
  • Gen3 luidt een nieuw tijdperk in voor het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap met opwindende prestaties en efficiëntie, waaronder krachtigere, lichtere auto’s en snellaadmogelijkheden
  • Het engagement werd aangekondigd in de aanloop naar de eerste race van Jaguar Racing op eigen bodem in 17 jaar en de eerste Formule E-race van het team in Londen
  • Jaguar Racing trekt op zaterdag 24 juli om 15.00 uur BST naar het 2,2 kilometer lange Londense stratencircuit; een tweede race volgt minder dan 24 uur later op zondag 25 juli

Antwerpen, 22 juli 2021 – Jaguar Land Rover heeft officieel bevestigd dat Jaguar Racing op lange termijn deel zal uitmaken van het Gen3-tijdperk van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap, dat van start gaat in het seizoen 2022/23.

De racewinnende autosportactiviteiten van Jaguar Racing zullen Jaguar Land Rover helpen om nieuwe, duurzame technologieën te ontwikkelen, nieuwe kwaliteitsmaatstaven vast te leggen met zijn partners en de wedergeboorte van Jaguar als een volledig elektrisch luxemerk vanaf 2025 ondersteunen.

Het Formule E-programma zal bijdragen tot de ‘Reimagine’-strategie van Jaguar Land Rover - een engagement om tegen 2036 geen uitlaatgassen meer uit te stoten en tegen 2039 de hele toeleveringsketen, operatoren en producten CO2-neutraal te maken.

Het langetermijnengagement wordt aangegaan in de aanloop naar de eerste Formule E-race van Jaguar Racing op eigen bodem sinds 17 jaar. De Brit Sam Bird leidt het pilotenkampioenschap. Jaguars volledig elektrische racewagens I-TYPE haalden al vier overwinningen en twaalf podiumplaatsen in 59 Formule E-races. Ze zullen een testbank in de praktijk blijven voor de ontwikkeling van wereldwijd toonaangevende technologieën, terwijl ze voor punten, podiumplaatsen en overwinningen op het circuit blijven vechten. Jaguar Racing zal zijn succesvolle technische partnerschap op lange termijn met Williams Advanced Engineering voortzetten in het Gen3-tijdperk van de Formule E.

De nieuwe, elektrische Gen3-racewagen van de FIA Formule E moet eind volgend jaar debuteren in seizoen 9. De lichtere, krachtigere en zuinigere Gen3-wagen wordt de nieuwe prestatiemaatstaf voor een volledig elektrische racewagen. De Gen3 Formule E-wagen zal ook de snelle ontwikkelingen in de snellaadtechnologie voor elektrische voertuigen demonstreren en zal voor spannendere races zorgen in enkele van de grootste steden ter wereld. Het vermogen van de Gen3-wagen stijgt naar 350 kW (momenteel 250 kW) en het maximale regeneratieve remvermogen stijgt van 250 kW naar 600 kW.

Thierry Bolloré, Chief Executive Officer van Jaguar Land Rover:Het Gen3-tijdperk van de Formule E is een opwindend, nieuw hoofdstuk voor het volledig elektrische Wereldkampioenschap. Het blijkt nu al de perfecte omgeving om snel nieuwe, duurzame technologieën te ontwerpen, samen te werken, te testen en te ontwikkelen. Jaguar Racing zal niet alleen een rol spelen in de wedergeboorte van Jaguar als zuiver elektrisch luxemerk, maar ook in het hele geëlektrificeerde ecosysteem van Jaguar Land Rover, en zo bijdragen tot onze duurzame toekomst en onze digitale transformatie.
Jean Todt, Voorzitter van de FIA:In de aanloop naar een nieuwe, belangrijke technische mijlpaal voor het FIA Formule E-wereldkampioenschap juich ik toe dat Jaguar Racing zich als premiumconstructeur engageert voor het volgende tijdperk van deze sporttak. De Gen3-racewagen zal immers de principes verder uitwerken waaraan het kampioenschap zijn succes te danken heeft. Het is positief dat een dergelijk team samen met ons een gezamenlijke missie voortzet om technologie voor elektrische voertuigen te ontwikkelen en duurzame mobiliteit te bevorderen.
Jamie Reigle, Chief Executive Officer van de Formule E:Jaguar is een belangrijke speler in de toekomst van elektrische luxewagens. Het getuigt van het gemeenschappelijke doel dat een van onze vroegste aanhangers, Jaguar Racing, zich engageert voor Gen3 in afwachting van het seizoen 2022/23. Gen3 is een unieke gelegenheid voor een premiumconstructeur als Jaguar om vanuit sportief oogpunt aan innovatie te doen op het circuit, technologische vooruitgang te boeken op onze wegen en een wereldwijd publiek te bereiken met spectaculaire races in stadscentra over de hele wereld. We zijn dolenthousiast dat Jaguar Racing zich hierbij aansluit.

 

- Einde -
Jaguar_Racing_ Reimagine Racing_Persbericht.pdf

PDF - 294 Kb

Voor meer informatie over Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

Emily Hogg, Global Brand & Partnerships Officer, Jaguar Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Sociale mediakanalen van Land Rover:

www.facebook.com/landroverbelgium/
https://www.instagram.com/landroverbelux/
https://www.youtube.com/user/LandRoverBELUX

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com en www.media.landrover.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX