JAGUAR LEVERT AANDRIJFTECHNOLOGIE VOOR DERDE FORMULE E-GENERATIE AAN ENVISION RACING

  • Twee van de meest succesvolle teams in de Formule E slaan later dit jaar de handen in elkaar voor het Gen3-tijdperk van het volledig elektrische racekampioenschap
  • Jaguar zal zijn nieuwe aandrijftechnologie voor de lichtere, krachtigere en efficiëntere Formule E-bolides van de derde generatie leveren aan Envision Racing
  • Jaguars Gen3-aandrijftechnologie zal nieuwe normen vestigen op het vlak van prestaties en efficiëntie
  • Beide merken delen gemeenschappelijke waarden en werken samen aan een duurzame toekomst door sport

Antwerpen, ​ 9 februari 2022 – Jaguar en Envision Racing hebben een nieuw meerjarig partnerschap aangekondigd, dat bij het begin van het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E 2022/23 van start gaat.

In het kader van deze overeenkomst zal Jaguar het andere Britse team, Envision Racing, voorzien van zijn succesvolle aandrijftechnologie voor het langverwachte Gen3-tijdperk van de Formule E. De nieuwe Formule E-generatie is de derde generatie van de zuiver elektrische racewagen van de sport en zal de nieuwe referentie worden op het gebied van prestaties, efficiëntie en duurzaamheid in uiterst performante wagens. De leveringsovereenkomst van Jaguar en Envision Racing is een aanvulling op het eigen, erg succesvolle fabrieksteam, Jaguar TCS Racing. Vanaf de start van het volgende seizoen, en voor het nieuwe Gen3-tijdperk van de Formule E, zullen er dus vier Formule ​
E-racewagens met Jaguar-aandrijving om punten, podiumplaatsen en zeges strijden.

Samen hebben de teams vijftien overwinningen en ruim veertig podiumplaatsen op hun naam staan. De samenwerking en wederzijdse uitwisseling van technische expertise is dus een garantie op succes. Naarmate de sport haar bereik blijft vergroten, geeft de ontwikkelde technologie de toon aan voor de toekomst van schone mobiliteit, zowel op het circuit als op de weg.

Vanaf 2025 wordt Jaguar namelijk een volledig elektrisch luxemerk in het kader van zijn ‘Reimagine’-strategie. Via Williams Advanced Engineering, Jaguars technische langetermijnpartner voor de Formule E, zal de constructeur Envision Racing voorzien van zijn nieuwe hoogspanningselektromotor, omvormer, versnellingsbak, koelsysteem, behuizing en ophanging. Envision Racing verzekerde zich van zijn eerste keuze nadat het Jaguar als zijn ideale partner had geïdentificeerd op basis van diens innovatieve kracht en winnende prestaties, alsook van een gedeelde ambitie om de overgang naar emissievrije voertuigen te versnellen.

James Barclay, Managing Director van Jaguar Land Rover Motorsport, verklaarde: “We zijn verheugd te mogen aankondigen dat Jaguar zijn Formule E Gen3-aandrijving zal leveren aan Envision Racing. Envision Racing is een van de meest competitieve teams in de Formule E en het is een eer dat ze Jaguars aandrijftechnologie willen gebruiken in dit nieuwe tijdperk van de FIA Formule E. We kijken ernaar uit om samen nog meer successen te boeken in de toekomst. We hebben enorm veel respect voor Sylvain en het hele Envision Racing-team – ze vormen een ideaal klantenteam voor Jaguar.

Envision Racing zal zijn eigen prestaties kunnen optimaliseren zodat we rivalen op het circuit blijven. We racen samen om te innoveren en ik kijk ernaar uit om volgend seizoen vier Formule ​
E-bolides met Jaguar-aandrijving naast elkaar te zien rijden.” ​

Sylvain Filippi, Managing Director en CTO van Envision Racing, verklaarde: “Jaguar is een van onze grootste concurrenten in de Formule E sinds het merk in 2016 toetrad tot het kampioenschap. De geavanceerde aandrijftechnologie van het team en het algemene engagement voor zijn Formule E-programma maakten Jaguar tot de meest aantrekkelijke keuze voor ons.

De Formule E is een van de snelst groeiende sporten ter wereld en inspireert de volgende generatie autosportfans in steden over de hele wereld. Maar nog spannender is het feit dat het ontegensprekelijk de meest collaboratieve sport ter wereld is, omdat we beseffen welke rol we kunnen spelen bij het oplossen van een van de grootste uitdagingen van onze tijd: de race tegen klimaatverandering.”

Beide organisaties delen een stevig engagement voor een duurzame toekomst via de strategie ‘Reimagine’ van Jaguar Land Rover en het programma ‘Race Against Climate Change’ van Envision Racing. Deze aankondiging volgt op de COP26-campagne van Envision Racing, dat ontegensprekelijk een nieuwe norm heeft gevestigd in de sport en dat met zijn deelname aan de wereldwijde klimaattop de toon zette voor duurzaamheid in de sportsector. Het team zette de klimaatverandering op een inspirerende, educatieve en opwindende manier in de kijker en toonde de overweldigende impact die de Formule E en de autosport zullen hebben op de overgang naar schone mobiliteit.

– ​ Einde –
Persbericht _ Jaguar levert aandrijftechnologie voor derde formule E-generatie aan Envision Racing.pdf

PDF - 379 Kb

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media and Communications Officer, Jaguar TCS Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:
www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX