JAGUAR RACING ONTHULT JAGUAR I-TYPE 5-RACEWAGEN IN AANLOOP NAAR NIEUW FORMULE E-SEIZOEN

  • Jaguar Racing onthult zijn nieuwe elektrische racewagen Jaguar I-TYPE 5 met een hypergeavanceerde, intern ontwikkelde aandrijving.
  • De succesvolle piloten, Sam Bird en Mitch Evans, hebben alle vertrouwen in seizoen zeven van het volledig elektrische racekampioenschap.
  • Jaguar neemt opnieuw deel aan een officieel wereldkampioenschap aangezien het elektrische kampioenschap ABB FIA Formule E zijn zevende seizoen ingaat met een nieuwe status.
  • Toonaangevend Material Science-bedrijf, Dow, vervoegt het Jaguar Racing-team als officiële partner.
  • Het Jaguar Racing Formule E team zal gekleed gaan in op maat gemaakte Polo Ralph Lauren gewatteerde jassen gemaakt van gerecycleerd nylon en polyester.
  • Jaguar zet zijn ‘Race to Innovate’-filosofie voort door een innovatieve nieuwe racestoel te testen, gemaakt van TYPEFIBRE, een duurzaam materiaal dat intern werd ontwikkeld door Jaguar Land Rover.
  • Jaguar Racing keert op 16 januari terug naar de straten van Santiago voor de eerste van veertien wedstrijden in twaalf steden.

27 november 2020, Antwerpen – Vijftig dagen voor seizoen zeven van het ABB FIA Formula E World Championship van start gaat, heeft Jaguar Racing zijn gloednieuwe elektrische racewagen, de Jaguar I-TYPE 5, onthuld tijdens een virtuele lancering.

De elektrische eenzitter beschikt over een intern ontwikkelde aandrijflijn die de komende twee seizoenen zal worden ingezet. De ingenieurs van Jaguar Racing hebben alles in het werk gesteld om de efficiëntie te verhogen, het gewicht te beperken en het zwaartepunt van de aandrijflijn te verlagen. De nieuwe ophanging van de I-TYPE 5 biedt een groter

regelbereik om ze beter af te stemmen op de verschillende circuits, evenals een efficiëntere omvormer die de schakelsnelheden en prestaties verbetert. De ultramoderne inverter maakt gebruik van 24-karaatsgoud vanwege zijn sterk geleidende eigenschappen.

Sam Bird en Mitch Evans – een van de sterkste duo’s op de Formule E-grid – zullen de nieuwe racewagen besturen. Evans rijdt al voor Jaguar Racing sinds het merk in 2016 aantrad in het volledig elektrische kampioenschap. Bird, die in elk Formule E-seizoen races won, vervoegt het Britse team dit seizoen.

Jaguar Racing verwelkomt de toonaangevende materiaalspecialist Dow in het team, voor zijn eerste ABB FIA-wereldkampioenschap Formule E. Dow sluit zich aan als officiële partner en introduceert met ruim honderd jaar ervaring in de autosector een ongekende materiaalexpertise en pioniersgeest in het Jaguar Racing-team via zijn MobilityScienceTM-platform en zijn polyolefinen, polyurethaan-acryl, speciale chemicaliën en siliconentechnologieën.

Dow vervoegt de andere toonaangevende partners van Jaguar Racing, waaronder GKN Automotive, Viessmann, Castrol, Official Suppliers Alpinestars en DR1VA.

Bovendien zal het raceseizoen van start gaan in stijl. Het Formule E team van Jaguar zal gekleed gaan in op maat ontworpen gewatteerde jassen van Polo Ralph Lauren voorzien van een Jaguar Racing logo. Deze jassen zijn gemaakt van gerecycleerd nylon en polyester. Polo Ralph Lauren en Jaguar Racing onderschrijven zo hun gemeenschappelijke waarden inzake baanbrekende innovaties en duurzaamheid.

Jaguar Racing neemt de start van seizoen zeven ook te baat om nieuwe duurzame materialen te lanceren onder de naam TYPEFIBRE. Zo beschikt de I-TYPE 5 over een nieuwe prototyperacestoel, gemaakt van duurzaam gewonnen TYPEFIBRE. Hij zal bij hoge snelheden en uiteenlopende temperaturen en belastingen worden getest in omgevingen over de hele wereld in het kader van de ‘Race to Innovate’-missie van het team: de voordelen van racetechnologie delen met wegmodellen en Jaguar-klanten.

James Barclay, Teamdirecteur van Jaguar Racing: “Seizoen zeven is een erg opwindend jaar voor Jaguar Racing en voor de Formule E. Het is het eerste seizoen waarin de Formule E de status van wereldkampioenschap krijgt en het vijfde seizoen van Jaguar Racing in ‘s werelds snelst groeiende autosport. Het team heeft harder dan ooit gewerkt om de efficiëntste, meest geavanceerde racewagen ooit te creëren en we zijn dan ook verheugd deze te kunnen onthullen aan onze klanten, fans en partners. Dit seizoen verwelkomen we ook Sam Bird in de Jaguar Racing-familie. De samenwerking verloopt reeds erg vlot. Net als de rest van het team is zowel Sam als Mitch enorm gemotiveerd voor het komende seizoen. We heten ook onze nieuwe partner Dow van harte welkom. Het aftellen naar de eerste race in Santiago kan beginnen en we zullen strijden voor punten, podiumplaatsen en overwinningen.”

Sam Bird, Jaguar Racing-piloot, #10: “Met de onthulling van de nieuwe Jaguar I-TYPE 5 aan onze fans voel ik me echt deel van Jaguar Racing en kijk ik nog meer uit naar het startsein van de eerste race. De lancering is in mijn ogen de grootste mijlpaal buiten het circuit. Ze benadrukt immers al het harde werk dat het team van Jaguar Racing sinds het einde van het vorige seizoen heeft geleverd. Ik kan niet meer wachten om de I-TYPE 5 naar het circuit te brengen en mijn eerste seizoen bij het iconische Britse merk te beginnen.”

Mitch Evans, Jaguar Racing-piloot, #20: “De lanceringsdag is altijd een fantastische gelegenheid voor het team: we laten de wereld zien waaraan we achter gesloten deuren hebben gewerkt en stellen onze intenties voor het seizoen voor. Voor mij is het een moment om mijn eigen doelen te bepalen voor het volgende seizoen en het jaar positief in te zetten. Dit is mijn vijfde seizoen bij het team en we zijn meer dan ooit vastberaden om dit tot ons meest succesvolle jaar ooit te maken.”

Jim Fitterling, voorzitter en CEO van Dow: “Sterke partnerschappen steunen op gedeelde visies en waarden. Onze nieuwe relatie met Jaguar Racing is geworteld in een gemeenschappelijke focus: de wereld duurzamere oplossingen bieden via samenwerking, innovatie en inclusie. Als wereldmarktleider in de materiaalwetenschap kijken we ernaar uit om samen de elektrificering van voertuigen te bevorderen via ons MobilityScience-platform en zo vooruitgang te boeken in onze collectieve reis naar een koolstofneutrale wereld.”

Jaguar Racing keert op 16 januari terug naar de straten van Santiago voor de eerste van veertien wedstrijden in twaalf steden.
PB - JAGUAR RACING ONTHULT JAGUAR I-TYPE 5-RACEWAGEN .pdf

PDF - 429 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX