JAGUAR RACING TREKT NAAR VALENCIA ALS KOPLOPER IN HET KAMPIOENSCHAPSKLASSEMENT VOOR PILOTEN EN TEAMS

  • Het Britse raceteam trekt naar de dubbele DHL Valencia E-Prix-race om zijn voorsprong van 17 punten op het Mercedes-EQ Formule E-team te vergroten in het wereldkampioenschap voor Formule E-teams.
  • Dit is de eerste race van de Brit Sam Bird en de Nieuw-Zeelander Mitch Evans op het circuit van Valencia, nadat ze eerder het circuit gebruikten voor officiële tests.
  • Ronde vijf begint op zaterdag 24 april 2021 om 15.00 uur lokale tijd en ronde zes op zondag 25 april om 14.00 uur lokale tijd.

Woensdag 21 april 2021, Antwerpen – Jaguar Racing trekt dit weekend naar Spanje voor de eerste DHL Valencia E-Prix voor de vijfde en zesde ronde van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap 2020/21. Deze elektrische raceserie wordt gereden op het circuit van Ricardo Tormo in Valencia, Spanje. Dit circuit is voor de Formule E-broederschap een vaste bestemming voor pre-season-tests, maar het is de eerste keer dat er een officiële E-Prix wordt gehouden.

Na een historische dubbele race in Rome, waar Mitch Evans en Sam Bird de eerste dubbele podiumfinish in 30 jaar behaalden voor Jaguar Racing met een tweede plaats voor Bird en een derde plaats voor Evans, wil het team de positieve start van de campagne voor seizoen 2020/21 voortzetten.

Sam en Mitch staan bovenaan het pilotenkampioenschap en met vier podiumplaatsen uit vier races leidt Jaguar het wereldkampioenschap voor teams, met 17 punten voorsprong op het Mercedes-EQ Formule E-team. Na de prestaties van de Jaguar I-TYPE 5 op het circuit te hebben gedemonstreerd, mikken de bestuurders op meer punten in Spanje.

James Barclay, Team Director van Jaguar Racing, verklaarde: “We kijken er erg naar uit om weer in Valencia te rijden en werken er hard aan om het team zo goed mogelijk voor te bereiden op de eerste E-Prix op het circuit van Ricardo Tormo. We hadden een zeer goede double-header in Rome, waar we punten scoorden en ons eerste dubbele podium ooit in de geschiedenis van de Formule E behaalden. We zijn vastbesloten om in Spanje ons positieve momentum te behouden. Gezien de sterke concurrentie in de Formule E zullen we niet zelfgenoegzaam zijn en in plaats daarvan de positieve start van ons seizoen gebruiken als extra motivatie om hard te blijven werken.”

Sam Bird, piloot van de Jaguar Racing #10, verklaarde: “Het voelt alsof we fantastisch zijn begonnen aan seizoen zeven van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap. We hebben al enkele uitstekende resultaten geboekt, maar we willen allemaal meer. Het was jammer dat ik vorige keer een botsing had, maar ik ben erg gefocust op het behalen van meer punten in beide E-Prix in Valencia. Consistentie is cruciaal en als team zijn we vastberaden.”

Mitch Evans, piloot van de Jaguar Racing #20, verklaarde: “De Jaguar I-TYPE 5 presteert erg goed op het circuit. We hebben ook in Rome enkele fantastische resultaten geboekt. We moeten echter hard blijven werken en ons blijven focussen – vooral tijdens deze evenementen waar we slechts een minimale voorbereidingstijd hebben – om ervoor te zorgen dat we sterk blijven presteren tijdens de race en kwalificaties. We werken allemaal hard samen en zullen streven naar meer punten in Spanje.”

Het dubbele-raceweekend op het circuit van Ricardo Tormo in het Spaanse Valencia begint op zaterdag 24 april 2021 om 15.00 uur lokale tijd ; de tweede race volgt minder dan 24 uur later op zondag 25 april om 14.00 uur lokale tijd.

 

- Einde -
Jaguar Racing trekt naar Valencia als koploper_Persbericht.pdf

PDF - 257 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Voor meer informatie over Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

Emily Hogg, Global Brand & Partnerships Officer, Jaguar Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX