JAGUAR TCS RACING KIEST VOOR PLASTICREDUCERENDE LIVREI OM WERELDMILIEUDAG TE STEUNEN

JAGUAR TCS RACING KIEST VOOR PLASTICREDUCERENDE LIVREI OM WERELDMILIEUDAG TE STEUNEN

  • Vandaag is het Wereldmilieudag en viert Jaguar TCS Racing het gebruik van een duurzaam alternatief voor de livrei van zijn volledig elektrische wagen
  • De baanbrekende materiaaltechnologie van AERO wordt toegepast op de Jaguar ​
    I-TYPE 6
  • Om aan #BeatPlasticPollution te doen draagt het product van AERO niet bij tot meer oceaanvervuiling
  • Het revolutionaire lichte materiaal minimaliseert de gewichtstoename in een autosport waar efficiëntie het belangrijkst is

Antwerpen, 5 juni 2023 - Jaguar TCS Racing heeft ter gelegenheid van Wereldmilieudag op 5 juni 2023 een hele reeks duurzame verbeteringen aangekondigd voor de volledig elektrische racewagen van het team, de Jaguar I-TYPE 6.

Sinds de start van zijn partnerschap met Officiële Leverancier AERO, zes maanden geleden, heeft Jaguar TCS Racing samengewerkt met het team om hun baanbrekende materiaaltechnologie toe te passen op zijn volledig elektrische racewagens.

Jaguar TCS Racing, dat deelneemt aan het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap, gebruikt de geavanceerde urethaanfilmtechnologie van AERO voor de unieke asymmetrische livrei van zijn racewagen in zwart, wit en goud. De baanbrekende technologie van AERO werkt als alternatief voor een traditionele wrap en kent een ongelooflijk gestroomlijnd en duurzaam productie- en applicatieproces. Dit zorgt voor een minimale impact op het milieu zonder polyvinylchlorideverbindingen (PVC), stoot geen vluchtige organische stoffen (VOS) uit en produceert geen koolstofdioxide (CO2).

De Wereldmilieudag van dit jaar focust op oplossingen voor plasticvervuiling in het kader van de campagne #BeatPlasticPollution. AERO produceert materialen die niet als kleine deeltjes in rivieren en oceanen kunnen terechtkomen, vergeleken met de naar schatting 2,25 miljoen ton microplastic die elk jaar in de oceaan terechtkomt als gevolg van traditionele verf.

De Jaguar I-TYPE 6 is een Gen3-uitdager, ‘s werelds eerste racewagen met een netto-nuluitstoot, die meedoet aan het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap, ‘s werelds eerste competitie met een netto-nuluitstoot. Met batterijen gemaakt van duurzame mineralen en de nieuwe Hankook-banden die voor 30% uit duurzame materialen bestaan, zijn de racewagens ontworpen als bewijs dat topprestaties en duurzaamheid wel samengaan. Jaguar TCS Racing ging nog een stap verder door het alternatief van AERO voor traditionele wraps te gebruiken. Dit wordt bij lage temperaturen geproduceerd met een minimale infrastructuur en kan ook aan het einde van de levensduur worden gerecycleerd of geüpcycled om zo bij te dragen tot een meer circulaire economie.

Terwijl Jaguar zich engageert om vanaf 2025 een zuiver elektrisch merk voor moderne luxe te worden, wil het tegen 2039 ook zijn volledige toeleveringsketen, producten en activiteiten koolstofvrij maken. Jaguar TCS Racing biedt een platform voor het testen en ontwikkelen van innovaties die de toekomstige ontwikkeling van seriewagens ten goede zullen komen en een duurzame transformatie mogelijk zullen maken. ​

Jaguar TCS Racing streeft niet alleen naar duurzame oplossingen, maar ook naar innovatie op het vlak van efficiëntie. Samen met zijn partners gebruikt het team het competitieve karakter van de Formule E om grenzen te verleggen en zelfs de kleinste winst te vinden. De nauwkeurig ontwikkelde materiaaltechnologie van AERO, die op de racewagen wordt toegepast, heeft ultralichte eigenschappen en elimineert de behoefte aan meerdere lagen coating, wat het gewicht verlaagt. ​

Dankzij AERO heeft Jaguar TCS Racing nu een grotere esthetische waarde bereikt voor de livrei van de racewagen, met een aanzienlijk grotere duurzaamheid. De ongeëvenaarde technologie van AERO is gebaseerd op chemie waarvoor een patent is bekomen of aangevraagd, die robuuster is dan andere coatingsystemen. De eigenschappen van de heldere lak van AERO elimineren microabrasie en bieden maximale weerstand tegen steenslag, milieu-effecten, erosie en een aantal chemicaliën en reagentia. Bovendien kunnen de constructie en dikte van AERO worden geoptimaliseerd om het gewicht en de duurzaamheid van de hele wagen in evenwicht te brengen door dikkere folie te gebruiken voor oppervlakken met een hoge slijtage en lichte folie voor oppervlakken met een lage slijtage.

James Barclay, teambaas van Jaguar TCS Racing: “Bij Jaguar TCS Racing zijn we voortdurend op zoek naar manieren om de duurzaamheid te verbeteren zonder in te boeten aan prestaties. We gebruiken minder energie en minder middelen bij alles wat we doen. Werken met AERO is revolutionair, omdat het ons een oplossing biedt die in elk opzicht beter presteert dan een traditionele wrap – het is lichter, duurzamer en heeft aanzienlijk minder impact op onze planeet. En het uiterlijk heeft er ook niet onder geleden, op de grid vallen onze twee racewagens op met hun asymmetrische zwarte, witte en gouden livrei. Op Wereldmilieudag kan ik ook met trots zeggen dat het product van AERO niet bijdraagt aan de vervuiling van de oceanen door microplastics en dat ons partnerschap nog maar eens bewijst hoe sport verandering kan teweegbrengen.” ​

Rossella Cardone, Director en Head of Sustainability Office bij JLR: “Het is fantastisch om te zien hoe het Jaguar TCS Racing-team samenwerkt met bedrijven zoals AERO die streven naar duurzame innovatie op het vlak van laktechnologie, een gebied dat traditioneel in verband wordt gebracht met grote milieueffecten. Ontwikkelingen als deze ondersteunen de Reimagine-strategie van het bedrijf in ruimere zin, inclusief ons engagement om tegen 2039 netto koolstofvrij te worden.”

James E. McGuire Jr, CEO van AERO Sustainable Material Technology: “Oorspronkelijk ontwikkelden we AERO voor de lucht- en ruimtevaartindustrie als een duurzame, lichte, decoratieve oplossing om verf te vervangen. Toen we ons op de auto-industrie stortten, wisten we de prestaties en esthetische waarde binnen de autosport op punt te stellen. Maar de echte waarde die OEM’s enthousiast heeft gemaakt, is de duurzaamheid van onze producten en de bijdrage aan een meer circulaire economie. Ons bedrijf engageert zich om VOS, CO2 en andere schadelijke verontreinigende stoffen te elimineren en tegelijkertijd de prestaties en esthetiek te behouden of te verbeteren voor de ultieme klantervaring. En Jaguar TCS Racing is de logische partner voor innovatie, prestaties en ecologische duurzaamheid!” ​

Na de recente ‘double header’ in Jakarta zal Jaguar TCS Racing op zaterdag 24 juni 2023 deelnemen aan de Portland E-Prix in Oregon (VS) voor ronde 12.

EINDEPB JAGUAR TCS RACING KIEST VOOR PLASTICREDUCERENDE LIVREI OM WERELDMILIEUDAG TE STEUNEN .pdf

PDF - 342 Kb

 

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Rose Jackson, Senior Media Officer, Jaguar TCS Racing ​
Tel: +44 (0) 7384 244 015 ​
E-mail: [email protected] ​ ​

Jaguar-kanalen:

www.facebook.com/Jaguar
www.instagram.com/jaguar
www.twitter.com/jaguar
www.linkedin.com/jaguar-landrover Belux
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager JLR Belux
T: + 32 3 241 11 35
M: +32 476 319 629
E: [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX