JAGUAR TCS RACING KLAAR VOOR START VAN EERSTE ABB FIA FORMULE E E-PRIX VAN SEIZOEN ACHT

  • Jaguar TCS Racing kijkt uit naar de eerste race van het achtste ABB FIA ​
    Formule E-seizoen in Diriyah (Saoedi-Arabië)
  • De formidabele piloten Mitch Evans en Sam Bird beginnen het seizoen met de focus op podiumplaatsen, overwinningen en de kampioenstitel
  • Na een eerdere zege en podiumplaats in Saoedi-Arabië is het team goed in vorm voor het 2,49 kilometer lange circuit
  • Het raceweekend in Diriyah is de tweede dubbele nachtrace in de geschiedenis van de ABB FIA Formule E
  • Op 28 en 29 januari 2022 om 20.00 uur lokale tijd gaan de lichten op groen in de straten van Diriyah (Saoedi-Arabië)

Antwerpen, 26 januari 2022 – Jaguar TCS Racing reist naar Diriyah (Saoedi-Arabië) voor de eerste twee races van het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E 2021/22 en het tweede nachtelijke raceweekend in de Formule E-geschiedenis.

Mitch Evans, die aan zijn zesde seizoen bij het Britse raceteam begint, verschijnt aan de start naast Sam Bird, die zijn tweede Formule E-seizoen bij Jaguar aanvat. Aangezien ze in Diriyah reeds een podiumplaats en een zege behaalden, begint het formidabele pilotenduo het seizoen op een circuit waar ze in het verleden allebei erg competitief waren.

Het circuit van Diriyah verwent zowel piloten als fans. Met hoge snelheden, uitdagende bochten in sectoren 1 en 2 en langere rechte stukken in de laatste sector zijn er tal van inhaalmogelijkheden.

Het duo zal de Jaguar I-TYPE 5 besturen onder de lichten van Diriyah. Dat zorgde bij de officiële tests voor positieve prestaties en zal het team helpen om podiumplaatsen en zeges in de wacht te slepen en voor de kampioenstitel te strijden.

James Barclay, teambaas van Jaguar TCS Racing: “Bij Jaguar TCS Racing kijken we met spanning uit naar de start van seizoen acht van het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E. Na het fel bevochten zevende seizoen hebben we als team hard gewerkt om onszelf dit seizoen een sterke positie te geven. We kunnen dan ook niet wachten om eindelijk te gaan racen met onze Jaguar I-TYPE 5 en om de strijd om de kampioenstitel aan te gaan. Met het nieuwe kwalificatieformat zijn er ongetwijfeld dingen die we dit weekend gaan leren, maar we kijken uit naar het moment dat de lichten op groen springen.”

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-piloot #9: “Vorig seizoen hebben we als team laten zien waartoe we in staat zijn en dat zullen we dit jaar opnieuw doen. Het is mijn zesde jaar bij het team en samen zullen we alles op alles zetten om het Jaguar TCS Racing-team op het podium te plaatsen en consistent races te winnen.”

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-piloot #10: “Diriyah is altijd een fantastisch circuit geweest voor mij. Ik heb hier meermaals gewonnen en ben dan ook vastberaden om dat opnieuw te doen. Ik heb ook erg goede herinneringen omdat ik hier de vorige keer mijn eerste overwinning voor het Jaguar TCS Racing-team behaalde. Na het uiterst competitieve seizoen van vorig jaar zijn we allemaal vastbesloten om het nieuwe seizoen sterk in te zetten en mee te strijden voor podiumplaatsen, overwinningen en de kampioenstitel.”

Phil Charles, Technical Manager van Jaguar TCS Racing:“Diriyah is een bijzonder interessant circuit voor de Formule E. De piloten en ingenieurs moeten heel wat facetten perfectioneren om aan de top te geraken. De eerste twee sectoren zijn snel en rijgen meerdere hogesnelheidsbochten aan elkaar, terwijl de laatste sector langere rechte stukken aanvult met een beslissend remmoment voor de T18/19-chicane. Ook werd het circuit onlangs van een nieuwe asfaltlaag voorzien. Dat nieuwe oppervlak maakt dat het circuit vrij sterk zou kunnen veranderen in de loop van het weekend. En aangezien het om een nachtelijke race gaat, zal ook de temperatuurdaling ten opzichte van de kwalificatiesessie een rol spelen. Dat maakt Diriyah tot een bijzonder lastig circuit, maar Jaguar TCS Racing neemt de uitdaging met beide handen aan.”

De eerste E-Prix van seizoen acht gaat op 28 en 29 januari 2022 om 20.00 uur lokale tijd van start in de straten van Diriyah (Saoedi-Arabië).

- Einde -
Jaguar TCS Racing_Season 8_Saudi-prerace_Persbericht.pdf

PDF - 344 Kb

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:
www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX