JAGUAR TCS RACING ONTHULT CREATIEVE LIVERY VOOR TESTEXEMPLAAR VAN NIEUWE FORMULE E-BOLIDE VOOR HET GEN3-TIJDPERK

  • Jaguar TCS Racing onthult creatieve monochrome conceptlivery voor zijn ​
    Gen3-testwagen – het toppunt van elektrisch racen
  • Jaguar heeft zich op lange termijn geëngageerd voor de volgende generatie van het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E
  • In het kader van een radicale nieuwe benadering geeft de indrukwekkende, hoekige livery van de testwagen van het team een voorsmaakje van Jaguars toekomst als zuiver elektrisch luxemerk vanaf 2025
  • De Gen3-racewagen werd gisterenavond onthuld in Monaco

Antwerpen, 29 april 2022 – Na de wereldwijde onthulling van de volledig nieuwe ​
Gen3-racewagen voor de Formule E presenteerde Jaguar TCS Racing de creatieve conceptlivery voor de testwagen van de volgende generatie elektrische straatraces.

Het gedurfde en moderne design, geïnspireerd door abstracte kunst, laat geen twijfel bestaan over de spectaculaire look van de nieuwe Gen3-racewagen die Jaguar TCS Racing zal inzetten in het Formule E-kampioenschap. Het merk engageerde zich trouwens op lange termijn voor het volgende tijdperk van de Formule E.

De monochrome kleurstelling en het scherpe, hoekige design geven de testwagen van de Britse constructeur een geraffineerde uitstraling en weerspiegelen de erg duurzame benadering van moderne luxe die Jaguar wil veralgemenen in zijn gamma. Jaguar zal zichzelf heruitvinden als een zuiver elektrisch luxemerk vanaf 2025. De conceptlivery van de testwagen zal tijdens de belangrijke testfase op het circuit, die binnenkort van start gaat, worden toegepast op het ontwikkelingsexemplaar van de Jaguar I-TYPE Gen3. Later in het jaar volgt de definitieve livery voor seizoen negen.

De lichtere, krachtigere en zuinigere Gen3-wagen wordt de nieuwe prestatiemaatstaf voor een volledig elektrische racewagen. De Gen3 Formule E-wagen zal ook de snelle ontwikkelingen in de snellaadtechnologie voor elektrische voertuigen demonstreren en zal voor spannendere races zorgen in enkele van de grootste steden ter wereld. Het vermogen van de Gen3-bolide zal toenemen tot 350 kW (momenteel 250 kW).

Bovendien zal ‘s werelds efficiëntste racewagen minstens 40% van de energie die tijdens een race wordt gebruikt, kunnen produceren door regeneratief te remmen. Als eerste racewagen met motoren voor- en achteraan beschikt hij over een regeneratievermogen van 250 kW vooraan en 350 kW achteraan, waardoor hij het regeneratieve vermogen van het huidige Formule E-model ruimschoots verdubbelt. Als gevolg daarvan zal de Gen3-racewagen de eerste formule-auto zonder hydraulische remmen zijn.

James Barclay, teambaas van Jaguar TCS Racing:“Iedereen bij Jaguar TCS Racing is enthousiast om de frisse en moderne livery van onze testwagen voor Gen3 te onthullen. De abstracte livery creëert een gedurfde look voor het team terwijl we ons voorbereiden op het volgende Formule E-tijdperk.

Gen3 is een belangrijke mijlpaal voor het Wereldkampioenschap, met de meest geavanceerde elektrische racewagen ooit. We verwachten dat de nieuwe Gen3-bolides nog meer snelheid, sensaties en spektakel zullen brengen op de stadscircuits. Het Jaguar TCS Racing-team is klaar om de nieuwe uitdaging aan te gaan en we kijken ernaar uit om het met deze nieuwe wagen en technologie op te nemen tegen de allerbesten.”

Vanaf de start van het volgende seizoen, en gedurende het nieuwe Gen3-tijdperk van de Formule E, zullen er vier Formule E-racewagens met Jaguar-aandrijving op de grid verschijnen. Jaguar zal zijn nieuwe aandrijftechnologie met hoogspanningsmotor, omvormer, versnellingsbak, koelsysteem, behuizing en ophanging namelijk ook aan Envision Racing leveren.

In de aanloop naar de officiële lancering van het team, de livery en de start van de ​
Formule E-tests later dit jaar, zullen de ingenieurs van Jaguar TCS Racing zich nu toeleggen op het bouwen, ontwerpen en testen van de Jaguar I-TYPE Gen3-uitdager. Parallel daarmee strijdt het team voor de titel van Wereldkampioen Formule E 2022. De zesde ronde van het ABB FIA-kampioenschap vindt op 30 april 2022 om 15.00 uur lokale tijd plaats op het iconische stratencircuit van Monaco.

- Einde –
PB_JAGUAR TCS RACING ONTHULT CREATIEVE LIVERY VOOR TESTEXEMPLAAR VAN NIEUWE FORMULE E-BOLIDE VOOR HET GEN3-TIJDPERK.pdf

PDF - 355 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:
Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:
Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing
Tel: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel: +44 (0) 7979 554005
E-mail: [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX