JAGUAR TCS RACING RONDT EERSTE SHAKEDOWNTEST AF VOOR JAGUAR I-TYPE GEN3-ONTWIKKELINGSWAGEN

  • Jaguar TCS Racing heeft zijn eerste shakedowntest afgerond voor zijn ​
    Gen3-ontwikkelingswagen
  • Sacha Fenestraz, testpiloot bij Jaguar TCS Racing, mocht als eerste kennismaken met de Gen3-ontwikkelingsversie van de Jaguar I-TYPE
  • De eerste shakedownsessie zal waardevolle gegevens en lessen opleveren voor het team naarmate er verder wordt getest
  • Seizoen negen van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E gaat naar verwachting in januari 2023 van start
  • Bekijk hier de eerste shakedowntest van de Jaguar TCS Racing Gen3

Antwerpen, 14 juni 2022 – Jaguar TCS Racing heeft zijn eerste dynamische testsessie voor zijn Gen3-ontwikkelingswagen afgerond. Die werd uitgevoerd door Sacha Fenestraz, testpiloot bij Jaguar TCS Racing.

Het Jaguar TCS Racing-team gebruikte de sessie om waardevolle gegevens en informatie over zijn Gen3-ontwikkelingswagen te verzamelen en om de uitdager voor volgend seizoen te verfijnen.

De lichtere, krachtigere en zuinigere Gen3-wagen wordt de nieuwe prestatiemaatstaf voor een volledig elektrische racewagen. Het vermogen van de Gen3 Formule E-wagen stijgt naar 350 kW en de topsnelheid zal meer dan 200 km/u bedragen.

Bovendien zal ‘s werelds efficiëntste racewagen minstens 40% van de energie die tijdens een race wordt gebruikt, kunnen produceren door regeneratief te remmen. Als eerste racewagen met motoren voor- en achteraan beschikt hij over een regeneratievermogen van 250 kW vooraan en 350 kW achteraan, waardoor hij het regeneratieve vermogen van het huidige Formule E-model ruimschoots verdubbelt. Als gevolg daarvan zal de Gen3-racewagen de eerste formule-auto zonder hydraulische remmen zijn.

James Barclay, teambaas van Jaguar TCS Racing:Afgelopen donderdag was een belangrijke mijlpaal voor Jaguar TCS Racing, toen we voor het eerst met onze volledig nieuwe ​
Gen3-ontwikkelingsversie van de Jaguar I-TYPE reden. De nieuwe Gen3-wagen wordt de efficiëntste racewagen ter wereld en betekent een aanzienlijke technologische stap voorwaarts voor het zuiver elektrische wereldkampioenschap. Deze eerste shakedown is een belangrijke mijlpaal in de ontwikkeling van de volledig nieuwe Jaguar I-TYPE en betekent een belangrijke verwezenlijking voor ons lopende R&D-proces dat in 2020 van start ging. Het begint nu echt spannend te worden voor het hele team, terwijl we uitkijken naar de volgende generatie van de Formule E.”

Phil Charles, Technical Manager van Jaguar TCS Racing:“Met 100 kW extra vermogen, geen hydraulische achterremmen, 600 kW ultrasnelle oplaadmogelijkheden en een auto die lichter is dan Gen2, is er voor het team veel werk aan de winkel. Donderdag 9 juni bleek een bijzonder waardevolle dag voor het team. We gaan nu terug naar de fabriek om de lessen te analyseren en de wagen verder te ontwikkelen. We zijn allemaal benieuwd naar de vooruitgang van de ontwikkelingswagen, terwijl we uitkijken naar de volgende generatie van de Formule E.”

De Jaguar TCS Racing Gen3-uitdager wordt ontwikkeld terwijl het team verder strijdt voor de titel in het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap 2022. De tiende ronde keert op 2 juli 2022 terug naar de straten van Marrakesh.

- Einde -
PB_ JAGUAR TCS RACING RONDT EERSTE SHAKEDOWNTEST AF VOOR JAGUAR I-TYPE GEN3-ONTWIKKELINGSWAGEN.pdf

PDF - 498 Kb

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing
Tel: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]


Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel: +44 (0) 7979 554005
E-mail: [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX