JAGUAR WERKT SAMEN MET 4TH FLOOR CREATIVE EN DE ARTIESTEN DISCIPLES EN PIP MILLETT OM LIVE MUZIEK TE VIEREN IN UNIEK PROJECT ROND SOUND DESIGN

  • Een ode aan de creativiteit: Jaguar werkt samen met het 4th Floor Creative-team van Sony Music om de wereld van muziek en design te vieren
  • Opwindende prestaties: de artiesten Disciples en Pip Millett, die een contract hebben met Sony Music UK, brengen hun nieuwste nummers in het Gaydon Product Creation Centre van Jaguar Land Rover, dat normaal wordt gebruikt om voertuigen te ontwerpen en ontwikkelen
  • Geïnspireerd denken: Disciples en Pip Millett bespreken hun ideeën en creatieve processen met Jaguar-designers Sophie Ellis en Louise Thorburn – bekijk hierhet interview met Disciples en hier het interview met Pip Millett

Dinsdag 5 oktober 2021, Antwerpen – Jaguar werkt samen met 4th Floor Creative – het creatieve en strategische team van Sony Music Entertainment UK – om de wereld van muziek en design te verenigen in een unieke ode aan de kunsten. De samenwerking met Sound Design, dat zich doorgaans toelegt op het design en de technologie van Jaguar-modellen, omvat een reeks eenmalige optredens van de door Sony Music UK gesigneerde artiesten Disciples en Pip Millett.

Sound Design is de jongste muzieksamenwerking van Jaguar, na de samenwerking met dj en producer MK voor de ‘Hard to Forget’-campagne voor Jaguars prestatiegerichte SUV F-PACE. Sound Design, dat werd opgezet in samenwerking met 4th Floor Creative, weerspiegelt de opwinding van livemuziek, nu de lockdowns overal aflopen en het publiek gretig terugkeert naar concerten en festivals. De meeslepende optredens tot leven brengen was een opdracht voor visionair regisseur Silence Aitken-Till.

Jaguars echoloze kamer in het Gaydon Product Creation Centre – een geluidsdichte ruimte waar normaal de verfijning en geluidskwaliteit van Jaguar-modellen wordt geperfectioneerd en getest – fungeerde als achtergrond voor Disciples. Deze fabriek van wereldklasse werd gekozen als locatie voor de uitvoering van de nieuwe single ‘Solid Gold’ van het productietrio Commercial House en vocalist bshp, hun eerste optreden sinds het begin van de COVID 19-pandemie.

Disciples verklaarde: “Muziek maken als kunst doen we voor het genot en de interpretatie van ons publiek. Het uitvoeren en opnemen van die muziek is daar een enorm deel van. Het afgelopen anderhalf jaar was dat niet mogelijk door de restricties. We zijn blij dat het nu weer kan, zeker op zo’n unieke creatieve locatie.

Sophie Ellis, Senior Creative Detail Designer bij Jaguar, had de kans om met Disciples over creatieve inspiratie te praten en zei: “Het verbaasde me dat de processen om auto’s te ontwerpen en muziek te schrijven zo gelijklopend zijn. We gebruiken allebei onze levenservaringen om een emotie te communiceren en vragen de eindgebruiker om iets te voelen. Creatieve mensen allerhande zijn professionals op het vlak van empathie in hun eigen terrein. Je voelt wat een Jaguar is als je in een van onze modellen stapt, en je hoort de creativiteit van Disciples als je naar hun muziek luistert.

Bij het tweede optreden in de reeks komt Pip Millett met ‘Braid it Back’, afkomstig van haar nieuwe EP ‘Motion Sick’. De frisse en inspirerende ruimte in het creatieve epicentrum van de Jaguar Design Studio, waar de film werd opgenomen, vulde haar coole en tegelijk dynamische toon perfect aan met een eenvoudig decorontwerp dat de schoonheid van de stem en teksten van de artieste centraal stelde.

Na haar optreden praatte Pip Millett met Louise Thorburn, Senior Colour and Materials Designer bij Jaguar, over hoe het voelt om na een lange ontwikkelingsperiode een project af te leveren – iets dat zowel muzikanten als autodesigners gewoon zijn.

Louise Thorburn zei: “Het is onze taak als ontwerpers om de grenzen van de creativiteit te verleggen ten voordele van ons publiek. Die ervaring delen met een andere creatieveling is enorm belangrijk. We vieren allebei het proces, maar genieten van het eindresultaat.

Pip Millett zei: “Experimentele creativiteit is voor mij enorm belangrijk bij het schrijven van nieuwe muziek, zodat elk nummer dat ik uitbreng beter is dan het vorige. Het was bijzonder spannend om na zo’n lange periode zonder publiek op te treden in een totaal nieuw kader en het heeft mijn kijk op creativiteit verbreed.”

Sound Design kan op alle socialemediakanalen van Jaguar worden bekeken. Het optreden en interview met Disciples is hier te bekijken, dat met Pip Millett hier.JAGUAR SOUND DESIGN PROJECT_Persbericht.pdf

PDF - 252 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX