JAGUAR XF EN XE R-DYNAMIC BLACK: VERBETERD DESIGN EN CONNECTIVITEIT

 • Nieuwe XF R-Dynamic Black-modellen: Accentueren de doelgerichte, assertieve designs van de XE en XF Berline en XF Sportbrake met specifieke glanzend zwarte elementen en rijkere, luxueuzere interieurs, terwijl de XE R-Dynamic Black verder gaat op het elan van vorig jaar
 • Aantrekkelijk en onderscheidend: Black Pack met glanzend zwarte spiegelbehuizingen en zijdrempels en glanzend zwarte 19" velgen zorgen voor een grotere visuele impact en benadrukken de perfecte proporties van elk model
 • Geavanceerde connectiviteit: De draadloze versie van Apple CarPlay® – binnenkort beschikbaar via Software-over-the-Air-updates (SOTA)verhoogt het gebruiksgemak*. Tegelijk wordt een draadloze versie van Android Auto™ beschikbaar*
 • Prachtig afgewerkte interieurs: Luxueuze materialen en verfijnde details die bij de XF verder verrijkt worden door de verbeterde hoogwaardige interieurverlichting met keuze uit 30 kleuren
 • Verbeterd welzijn van de inzittenden: ionisatie van de interieurlucht met PM2,5-filtratie om ultrafijne deeltjes en allergenen op te vangen
 • Geëlektrificeerde dieselmotoren: Verfijnde en efficiënte Ingenium MHEV-viercilinder van 204 pk biedt vanaf 4,8 l/100 km** en een CO2-uitstoot vanaf 127 g/km** voor de XE en vanaf 4,9 l/100 km** en 130 g/km** voor de XF Berline
 • Krachtige benzinemotoren: soepele, responsieve 184 kW/250 pk en 221 kW/300 pk Ingenium-viercilindermotoren van 250 pk en 300 pk zorgen ervoor dat de wagen kan accelereren van 0 naar 100 km/u in respectievelijk slechts 6,7 seconden en 5,9 seconden voor de XE en 6,9 seconden en 6,1 seconden voor de XF Berline
 • Intelligente vierwielaandrijving: elke XE en XF is uitgerust met een achttrapsautomaat en is verkrijgbaar met vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics
 • De XE is in België beschikbaar vanaf € 45.230 en de R-Dynamic Black vanaf ​
  € 47.750. De XF is in België beschikbaar vanaf € 54.480, de XF Berline R-Dynamic Black vanaf € 64.220 en de XF Sportbrake R-Dynamic Black vanaf € 60.130.
  Meer info op op jaguar.be

Woensdag 25 augustus 2021, Antwerpen – De aantrekkingskracht van de bekroonde Jaguar XF Berline en Sportbrake wordt nog versterkt met de lancering van de nieuwe R-Dynamic Black-modellen.

Deze exclusieve modellen werden ontwikkeld op basis van de XE en XF R-Dynamic S en genieten van belangrijke voorzieningen voor een nog zelfverzekerdere, krachtigere en doelgerichtere uitstraling.

Ze bieden beide een ongeëvenaarde balans tussen een uitmuntend rijcomfort, rijgedrag, verfijning en luxe, in combinatie met een gericht gamma krachtige, efficiënte en geëlektrificeerde aandrijflijnen.

Na de introductie vorig jaar van de XE R-Dynamic Black werd ook het Black Pack van de XF opgewaardeerd met de glanzend zwarte afwerking op de spiegelbehuizingen, de zijdrempels, het radiatorrooster, de radiatorroosterrand, de raamlijsten aan de zijkant, de zijdelingse luchthappers, de badges achteraan en (op de Sportbrake) de dakrails. Dit alles wordt aangevuld met 19" velgen met een glanzend zwarte afwerking (‘Style 5031’ voor de XE en ‘Style 5106’ voor de XF) en rode remklauwen.

De XE R-Dynamic Black is verkrijgbaar in diverse metaalkleuren: Firenze Red, Bluefire, Eiger Grey, Santorini Black of het nieuwe Ostuni White. De XF R-Dynamic Black is verkrijgbaar in alle kleuren.

De luxueuze interieurs worden verrijkt met prachtig afgewerkte fineersoorten: Gloss Grey Figured Ebony voor de XE en Satin Charcoal Ash voor de XF. Glanzende metalen pedalen zorgen voor een extra finishing touch. Het gevoel van sereniteit en verfijning in de XF wordt nog verder versterkt door de verbeterde hoogwaardige interieurverlichting, die keuze biedt uit 30 kleuren in plaats van 10.

Het snelle, intuïtieve en responsieve Pivi Pro-infotainmentsysteem is nu ook beter dan ooit tevoren. Zowel in de XE als in de XF omvat het al diverse geïntegreerde apps, waaronder Spotify. Apple CarPlay® is standaard. Android Auto™ is eveneens standaard.

Binnenkort zal de draadloze versie van Apple CarPlay®beschikbaar worden voor klanten via een software-over-the-air-update (SOTA)*. Zo wordt smartphoneconnectiviteit nog eenvoudiger en handiger. Tegelijk wordt een draadloze versie van Android Auto™ beschikbaar*. Dankzij de SOTA-functie van de XE en XF is het mogelijk om het Pivi Pro-systeem en voertuigsystemen vanop afstand en naadloos te updaten. ​ Zo beschikken ze steeds over de nieuwste software zonder dat de klant naar de concessiehouder hoeft te gaan. Dankzij de dual-SIM-technologie van Pivi Pro kunt u bovendien tegelijk muziek streamen.

Pivi Pro kan ook twee telefoons tegelijk aansluiten via Bluetooth en het optionele, draadloze laadoppervlak beschikt over een signaalbooster om de netwerkontvangst te verbeteren. Het systeem maakt ook duidelijkere oproepen mogelijk met behulp van de buitenantenne van het voertuig.

Op de weg blijven de XE en XF de standaard zetten met hun ideale evenwicht tussen wendbaarheid, rijgedrag en rijcomfort. De fascinerende, meeslepende rijervaring is ongeëvenaard en gaat bovendien gepaard met inherent lage geluidsniveaus in het interieur. Die worden in de XF nog verder verlaagd dankzij de Active Road Noise Cancellation-technologie. Deze technologie is vooral efficiënt in het neutraliseren van laagfrequente geluiden, waardoor vermoeidheid tijdens lange ritten wordt tegengegaan.

Wat betreft de luchtkwaliteit staan het welzijn en het comfort van de inzittenden voorop: zowel de XE als de XF beschikken over systemen voor de ionisatie van de interieurlucht. Ze zijn uitgerust met PM2,5-filtratie om ultrafijne zwevende deeltjes en allergenen op te vangen.

De R-Dynamic Black-modellen worden, net als alle XE- en XF-modellen, aangedreven door verfijnde en efficiënte 2.0 viercilinder Ingenium benzine- en dieselmotoren. Deze laatste worden geëlektrificeerd met een ‘mild hybrid’-systeem (MHEV) van 48 volt. Alle motoren worden exclusief gekoppeld aan soepel schakelende achttrapsautomaten en zijn verkrijgbaar met achter- of vierwielaandrijving met Intelligent Driveline Dynamics.

Het volledige internationale motorgamma voor de XE en XF (afhankelijk van de markt) omvat:

Benzine

 • 2.0 liter viercilinder-turbomotor van 184 kW/250 pk, met achterwielaandrijving en automaat
 • 2.0 liter viercilinder-turbomotor van 221 kW/300 pk, met vierwielaandrijving en automaat

 

Diesel

 • 2.0 liter MHEV viercilinder-turbomotor van 150 kW/204 pk, met achterwielaandrijving en automaat
 • 2.0 liter MHEV viercilinder-turbomotor van 150kW/204 pk, met vierwielaandrijving en automaat

De dieselmotor van 150 kW/204 pk levert een indrukwekkend koppel van 430 Nm en zijn raffinement en responsiviteit worden nog versterkt met het MHEV-systeem. De in de riem geïntegreerde startgenerator (BiSG) recupereert energie die vaak verloren gaat tijdens het remmen of vertragen door ze op te slaan in een compacte lithium-ionbatterij van 48 volt. Deze energie wordt opnieuw gebruikt om de motor te helpen bij het accelereren. Het maakt de stop-startfunctie ook stiller en sneller dan conventionele systemen.

Deze motor is de efficiëntste in het XE- en XF-gamma en zorgt ervoor dat de achterwielaangedreven XE een brandstofverbruik van 4,8 l/100 km** en een CO2-uitstoot van slechts 127 g/km** kan leveren. In de achterwielaangedreven XF Berline levert hij overeenkomstige waarden van 4,9 l/100 km** en 130 g/km**.

De soepele, krachtige benzinemotoren worden aangeboden in twee versies: 184 kW/250 pk met een koppel van 365 Nm en 221 kW/300 pk met een koppel van 400 Nm. De motor van 300 pk is exclusief verkrijgbaar met vierwielaandrijving die in alle omstandigheden uitstekende prestaties en tractie levert. Zo kan de XE accelereren van 0 naar 100 km/u in slechts 5,9 seconden en de XF Berline in 6,1 seconden. De topsnelheid van beide modellen bedraagt 250 km/u.

 

* De draadloze versie van Apple CarPlay® en Android Auto™ zullen worden uitgebracht als onderdeel van een draadloze software-update voor alle SUV- en berlinemodellen van Jaguar die later dit jaar worden verwacht. Op dat moment zullen de functies ook beschikbaar zijn via een SOTA-update voor alle XE- en XF-modellen met een Pivi- en Pivi Pro-systeem. Softwareontwikkeling en -releases zijn onderhevig aan veranderingen in de planning en programmering, en de data kunnen worden gewijzigd.

** Alle emissie- en verbruikscijfers gelden voor de gemengde Europese WLTP-cyclus (TEL) De vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de EU-wetgeving. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke cijfers kunnen verschillen. De verbruiks- en CO2-cijfers kunnen variëren naargelang de rijstijl, de omgevingsomstandigheden, de belasting, de gebruikte velgen en de geplaatste accessoires.

 

EINDEJag_XE_22MY_Tech_Data.pdf

PDF - 147 Kb

Jag_XF_Saloon_22MY_Tech_Data.pdf

PDF - 145 Kb

Jag_XF_Sportbrake_22MY_Tech_Data.pdf

PDF - 142 Kb

Jaguar XE_XF_22MY Persbericht.pdf

PDF - 391 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX