Jef Neve en Jaguar werken samen aan high-tech muzikaal project

  • Jazzpianist Jef Neve creëert een unieke compositie in samenwerking met de Jaguar I-PACE.  Eerder ging ook popzangeres Dua Lipa een soortgelijke samenwerking met Jaguar aan.
  • Dit project kadert in het internationale PACE-project, een bijzondere samenwerking tussen muziek en technologie die aantoont hoe Jaguar een meer geconnecteerde ervaring tussen bestuurder en auto creëert.
  • De creatie van Jef Neve kan je niet alleen hier ontdekken maar ook zelf naspelen. De partituur kan je terugvinden in het pianoleerboek dat deze lente uitkomt of kan je hier downloaden

 

Antwerpen - Jazzpianist en Jaguar ambassadeur Jef Neve houdt van muzikale uitdagingen en niet voor de hand liggende samenwerkingen. Voor zijn nieuwste compositie ging hij een samenwerking aan met de Jaguar I-PACE, een elektrisch aangedreven prestatiegerichte SUV die in 4,8 seconden van 0 tot 100 km/u sprint. Het gaat om een hoogtechnologisch project dat muziek en Jaguar-technologie combineert. Deze unieke creatie kadert in  een reeks van Jaguar-projecten in heel Europa met de naam ‘The PACE’. Die projecten vieren de populaire SUV-modellen van het merk: de E-PACE, de F‑PACE en de I-PACE.

 

The Pace

Dit initiatief ligt in het verlengde van de campagne die werd opgezet met de Brits-Kosovaarse artieste Dua Lipa. Zij werkte vorig jaar al samen met Jaguar om op een volledig nieuwe manier muziek te maken. Met behulp van de speciaal ontwikkelde software creëerde ze een exclusieve remix van haar track ‘Want To’. Dua Lipa reed met de Jaguar I-PACE en op basis van de door de wagen gegenereerde testritdata creëerde ze haar eigen remix van ‘Want To’. Zo werd ondermeer haar rijstijl geregistreerd door de intelligente sensoren van de auto. Van haar elektriciteitsverbruik tot haar manier van accelereren en remmen: alle gegevens werden gebruikt om de track te beïnvloeden, van het tempo tot het arrangement en de globale sfeer.

 

Bovendien gaf ze fans over de hele wereld de kans om zelf gepersonaliseerde remixen te creëren op basis van hun eigen gegevens. De fans gingen hier ook massaal op in: in totaal werden er 80.000 remixen gemaakt. Ook Jef Neve waagde zich in Amsterdam aan een eigen remix van Dua Lipa’s song door een traject met de I-PACE af te leggen.

Jaguar en technologische innovaties

Maar nu ging Jef Neve dus nog een stap verder en realiseerde een unieke compositie op basis van zijn persoonlijke Jaguar I-PACE testrit gegevens. Het resultaat van deze hoogtechnologische muzikale samenwerking kan je hier ontdekken. Deze bijzondere samenwerking tussen muziek en technologie is het jongste voorbeeld van hoe Jaguar een meer geconnecteerde ervaring tussen bestuurder en auto creëert. Geïntegreerde Jaguar-technologieën, zoals InControl en Smart Settings, analyseren de rijstijl en voorkeuren van de bestuurder en passen de instellingen aan om hun ervaring te verbeteren.

 

Speel zelf de pianocompositie van Jef Neve en Jaguar

De compositie “The Circle of Life (The Pace)” van Jef Neve en Jaguar kan je niet alleen beluisteren via Spotify, maar ook zelf naspelen. De partituur kan je terugvinden in het pianoleerboek dat deze lente uitkomt of hier downloaden.

 

De Jaguar I-PACE testrit werd ook in in beeld gebracht en kan hier bekeken worden.

De unieke Jef Neve compositie kan u hier beluisteren.

Meer info over het pianoboek is hier terug te vinden: https://jefneve-scores.com/

De partituur kan je hier downloaden.
 

Over de film
Productie: De Mensen
Pianist/Composer: Jef Neve, www.jefneve.com
Recording engineer: Dieter Claeys
Recording studio: Blue Tree Recording, www.bluetreerecording.com
 

 

PR contact :
Isabelle Michiels
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 32
M : 0476 427 738
E : imichiel@jaguarlandrover.com

 

Voor meer informatie, surf naar https://grayling-jaguar.prezly.com/

 

The Pace - Circle of Life.pdf

PDF - 119 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX