KLASSIEKE DESIGNGESCHENKEN OM ZESTIGSTE VERJAARDAG VAN ICONISCHE E-TYPE TE VIEREN

 

  • De geschenken van de E-type 60th Anniversary Collection zijn nu wereldwijd verkrijgbaar bij Jaguar-concessiehouders
  • De collectie omvat items die de Jaguar Design Studio exclusief heeft ontworpen voor deze verjaardag
  • Kunstwerken met beperkte oplage, schaalmodellen en T-shirts om zes decennia van het icoon van Jaguar te vieren

15 maart 2021, Antwerpen – De ontwerpers van Jaguar hebben een reeks exclusieve geschenken gecreëerd om de zestigste verjaardag van een autolegende te vieren: de E-type uit 1961.

De ‘Jaguar E-type 60th Anniversary Collection’ omvat kunstwerken, T-shirts en schaalmodellen, die allemaal verwijzen naar twee ritten van Coventry naar Zwitserland voor de lancering van de E-type op het Autosalon van Genève. Ze brengt een eerbetoon aan twee specifieke auto’s, de ‘9600 HP’ en de ‘77 RW’, die bij de wereldpremière in maart 1961 een sleutelrol hebben gespeeld.

De items in de collectie werden ontworpen door de Jaguar Design Studio, onder toezicht van Jaguar Design Director Julian Thomson. Twee kunstwerken, getiteld‘From Coventry to Geneva’, vieren in passende stijl het onvergetelijke publieksdebuut van de E-type. Ze zijn strikt beperkt tot zestig ingelijste paren, elk geleverd met een echtheidscertificaat.

De schetsen van de ‘Journey to Geneva ‘61’ vertellen het verhaal achter de onthulling in popartstijl. Dit kunstwerk, waarvan slechts zeshonderd prints zullen worden gemaakt, is eveneens een creatie van Jaguar Design, gedrukt op kunstpapier en geleverd zonder kader.

Die popartstijl komt ook terug op een grafisch T-shirt. De oplage is beperkt tot slechts 960 exemplaren. Het T-shirt is gemaakt van een zachtgrijze gemêleerde jersey-katoenmix en heeft een vintagestijl die verwijst naar de oorsprong van de E-type in de jaren 1960.

Het nieuwe gamma omvat ook een gegoten schaalmodel op schaal 1:18 van de ‘9600 HP’, een ‘Fixed-Head Coupé’ met 3,8-litermotor. Maak uw keuze uit drie kleuren: British Racing Green, Opalescent Dark Blue en Opalescent Gunmetal, elk beperkt tot nauwelijks 400 exemplaren.

Joe Sinclair, Branded Goods and Licensing Director bij Jaguar Land Rover, vertelde: “De Jaguar E-type schreef onmiddellijk autogeschiedenis. Nooit eerder had een auto zoveel passie en sensatie opgewekt en de hele wereld beroerd.

Deze ‘60th Anniversary Collection’ is de perfecte manier om het erfgoed te vieren met een gamma schitterende creaties van het huidige Jaguar Design Team.”

De Jaguar Collection is verkrijgbaar via de Jaguar-concessiehouders wereldwijd.

EINDEE-type 60th Anniversary Collection_Persbericht.pdf

PDF - 231 Kb

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux

www.instagram.com/jaguarbelux/

https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:
Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX