LANCERING VIDEOPODCASTSERIE JAGUAR RACING ‘RE:CHARGE AT HOME’

  • Jaguar Racing publiceerde eerste aflevering van gloednieuwe videopodcastserie ‘RE:CHARGE at Home’
  • In aflevering 1 staan Panasonic Jaguar Racing-piloot Mitch Evans en teamdirecteur James Barclay centraal
  • In deze aflevering krijgen autosportfans een inkijk in het verhaal van Jaguar Racing, van concept tot kampioen in de ABB FIA Formule E
  • Bekijk en beluister aflevering 1 van ‘RE:CHARGE at Home’ op YouTube hier
  • Beluister aflevering 1 van de podcast ‘RE:CHARGE at Home’ hier
  • Aangezien aan mensen over de hele wereld gevraagd wordt om thuis te blijven, zullen er regelmatig nieuwe afleveringen worden gepubliceerd om de Jaguar Racing-fans van hun dosis racenieuws te voorzien.

14 april 2020, Antwerpen - Jaguar Racing heeft de eerste aflevering gepubliceerd van een gloednieuwe videopodcastserie: ‘RE:CHARGE at Home’. In de eerste aflevering staan Panasonic Jaguar Racing-piloot Mitch Evans en teamdirecteur James Barclay centraal.

Aflevering 1 biedt een zeldzame en eerlijke kijk op de pieken en dalen in de ervaring van James, Mitch en het Britse raceteam in de elektrische autosport. Zo komen de eerste momenten waarop Jaguar officieel toetrad tot het ABB FIA Formule E-kampioenschap aan bod, alsook de geleverde inspanningen die het team tot aan de top van het klassement hebben gebracht.

Bekijk en beluister aflevering 1 van ‘RE:CHARGE at Home’ op YouTube hier: https://youtu.be/uq8XvuYJKZU

Luister hier naar aflevering 1 van de podcast ‘RE:CHARGE at Home’: https://open.spotify.com/episode/5EB49IVCwCUvyQDccYEZgZ?si=SzIci2odQtW0_34RUSlJWg

Enkele citaten:

James Barclay, Directeur van het Panasonic Jaguar Racing Team:

“Wanneer ik terugblik op december 2015, kan ik me nog goed voor de geest halen dat ik in Londen de terugkeer van Jaguar naar de autosport heb aangekondigd. Vóór de officiële Formule E-aankondiging waren er gesprekken gaande over de terugkeer van Jaguar naar de racesport, maar dat moest om de juiste redenen gebeuren. Racen zit in de kern van het Jaguar-DNA, maar onze deelname aan een racecompetitie moest doordacht zijn en deel uitmaken van een duidelijk strategisch plan. In 2015 werd duidelijk dat elektrische aandrijving de toekomst is, en dat Jaguar de eerste hoogwaardige OEM kon zijn die zich engageerde voor het kampioenschap. We volgden de Formule E al sinds het eerste seizoen, en het was duidelijk dat het kampioenschap unieke ingrediënten bevatte die het erg aantrekkelijk maakten om deel te nemen en de merk- en productstrategie van Jaguar te ondersteunen. Daar begon het verhaal.”

Mitch Evans, #20:

“Het hele programma met Jaguar en de Formule E kwam op het perfecte moment voor mij. Als ik er nu op terugkijk, was het een echte ‘life saver’ om een wereldpodium te betreden in een innovatieve racecompetitie. Toen mijn management het bericht kreeg dat ik voor Jaguar kon testen, was de timing fantastisch. Ik deed een paar belangrijke tests om door te stoten en een plaats te bemachtigen bij een internationaal automerk. Ik zal mijn eerste test in Donnington nooit vergeten: op een gloednieuw circuit met een gloednieuwe auto. Gelukkig kon ik mijn zitje verzekeren. Onze missie om deel te nemen aan het eerste seizoen als een fris, nieuw team, met onervaren piloten en niet met de meest ontwikkelde wagen, was echter alsof we de Everest zouden beklimmen.”

De nieuwe reeks, met Amanda Stretton als presentatrice, wordt een regelmatig en inzicht verschaffend verslag waar fans naar kunnen uitkijken. In elke aflevering duiken nieuwe gasten op uit de Formule E en de Jaguar I-PACE eTROPHY, ‘s werelds eerste raceformule voor volledig elektrische toerwagens.

 

EINDE

 

Voor meer informatie over Panasonic Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Imogen Shaw, Media Officer, Panasonic Jaguar Racing
Tel.: + +44 (0) 7825 024 591
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR Manager, Jaguar Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

 

NOTITIES VOOR REDACTEURS

OVER PANASONIC JAGUAR RACING

Jaguar keerde in oktober 2016 terug naar de racerij en sloot zich als eerste prestigeconstructeur aan bij de zuiver elektrische straatraces van het ABB FIA Formule E-kampioenschap. In 2019 won het team de E-Prix van Rome, de eerste internationale autosportzege van Jaguar sinds 1991.

De Formule E geldt als een praktijktest voor Jaguar, dat volop timmert aan zijn weg naar een geëlektrificeerde toekomst.

Als officieel constructeursteam in de Formule E ontwerpt Panasonic Jaguar Racing zijn eigen aandrijflijn, inclusief motor, transmissie, omvormer en achterwielophanging. Om de kosten te drukken zijn het koolstofvezelchassis en de batterij gemeenschappelijke onderdelen die identiek zijn voor de twaalf teams. Zo kan het team zich concentreren op de ontwikkeling van efficiënte en lichte elektrische aandrijfsystemen, die de prestaties en het rijbereik van de toekomstige elektrische wagens van Jaguar Land Rover ten goede zullen komen.

Dit jaar racen de teams voor de tweede keer met de futuristische Generation 2-racewagens. Elk team heeft twee racewagens, een per piloot, die de volledige race moeten uitrijden.

De Formule E onderscheidt zich echter niet alleen met zijn zuiver elektrische concept, maar ook met de keuze van de circuits. Het kampioenschap wordt gereden op tijdelijke stratencircuits in het centrum van ‘s werelds grootste steden, waaronder Diriyah, Marrakesh, Berlijn en New York, en eindigt met een ‘double-header’-weekend in Londen. ​ 


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]PB_LANCERING VIDEOPODCASTSERIE JAGUAR RACING ‘RECHARGE AT HOME’.pdf

PDF - 279 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX