MITCH EVANS KLAAR VOOR KRACHTMETING OP KAMPIOENSCHAP - NORMAN NATO RIJDT VOOR JAGUAR TCS RACING IN SEIZOENSFINALE IN SEOEL

  • Jaguar TCS Racing trekt naar Seoel (Zuid-Korea) voor de seizoensfinale van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap van 2022.
  • Mitch Evans komt op de Hana Bank Seoul E-Prix in 2022 op de tweede plaats aan de start en zal strijden om de pilotentitel
  • Reserverijder Norman Nato rijdt de laatste twee rondes van het seizoen met auto nummer 10 als vervanger van Sam Bird die niet kan deelnemen door een gebroken hand
  • Op 13 en 14 augustus 2022 om 16.00 uur KST gaan de lichten op groen rond het Jamsil Stadium Complex in Seoel, Zuid-Korea

Antwerpen, maandag 8 augustus 2022 – Jaguar TCS Racing trekt naar Seoel in ​
Zuid-Korea voor de seizoensfinale van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap van 2022. Mitch Evans zal strijden om de pilotentitel terwijl reserverijder Norman Nato rondes vijftien en zestien met auto nummer 10 zal rijden. Norman vervangt Sam Bird, die tijdens de eerste ronde van ronde veertien in Londen een breuk aan zijn linkerhand opliep.

Norman beschikt over enorm veel ervaring in de Formule E, waaronder een eerste plaats op de Berlijnse E-Prix in 2021. Hij heeft als reserverijder van Jaguar deelgenomen aan alle races van het achtste seizoen en heeft waardevolle tijd doorgebracht in de simulator van het team. Komend weekend wil hij punten binnenhalen voor Jaguar TCS Racing.

Sam ondergaat deze week een operatie aan de breuk aan zijn linkerhand die hij opliep tijdens de eerste ronde van ronde veertien in Londen. Ondanks de pijnlijke blessure en een langzaam leeglopende band klom hij een indrukwekkende zeven plaatsen om de race als achtste te eindigen en zo waardevolle punten veilig te stellen.

Voor de eerste Hana Bank Seoul E-Prix van 2022 racen de 22 piloten voor het eerst rond het 2,6 km lange Jamsil Stadium Complex. Het circuit telt 22 bochten die door het stadion slingeren dat nog gebouwd werd voor de Olympische Spelen van 1988. Er is kans op wisselvallige weersomstandigheden, waardoor de afstelling van de Jaguar I-TYPE 5 essentieel is voor succes.

James Barclay, teambaas van Jaguar TCS Racing: “Het ziet ernaar uit dat de laatste twee rondes van het ABB FIA Formule E-wereldkampioenschap in Seoel een fantastisch spektakel zullen worden en een passende finale voor het Gen2-tijdperk van het kampioenschap. Mitch maakt nog steeds kans op de pilotentitel en we willen het best mogelijke resultaat voor onszelf in het teamklassement veiligstellen. We hebben ons als doel gesteld een zo goed mogelijke score te behalen en zo veel mogelijk druk uit te oefenen. Als we optimaal presteren kan er van alles gebeuren, dit is immers Formule E. We zijn enorm teleurgesteld voor Sam en dat hij komend weekend niet deelneemt in Seoel. Het had zijn 100e Formule E-wedstrijd moeten zijn en ik moet toegeven dat zijn rit in Londen ronduit heroïsch was: met zoveel pijn en een langzaam leeglopende band toch blijven rijden bewijst wat een vechter hij is. Nu ligt de prioriteit echter bij zijn operatie en daarna een volledige revalidatie voor de Gen3-tests en om opnieuw te racen in januari. Als team hebben we allemaal het volste vertrouwen in Norman om waardevolle punten binnen te halen voor Jaguar TCS Racing. Hij won vorig jaar de seizoensfinale en is vastbesloten ons te helpen vechten voor elke plaats in het teamklassement.”

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-piloot #9: “Na die ongelofelijke pech in Londen hebben het team en ik hard gewerkt om alle kansen open te houden in de aanloop naar de laatste twee ronden in Seoel. Ik weet hoe hoog het tempo is in de Jaguar I-TYPE 5 en ik geloof echt in dit team. In zekere zin ligt de druk op Stoffel en Mercedes, maar we gaan het hen niet makkelijk maken. Komend weekend gaan we alles geven.”

Sam Bird, Jaguar TCS Racing: “Ik vind het verschrikkelijk dat ik niet mee kan rijden in de laatste twee ronden van het seizoen in Seoel, vooral omdat het mijn 100e race in de Formule E zou zijn geweest. Ik moet de komende weken revalideren na de operatie aan mijn linkerhand, zodat ik helemaal klaar ben voor de tests en voor het negende seizoen. Ik heb vertrouwen in Norman, hij is een racewinnaar en ik weet zeker dat hij enkele fantastische punten mee naar huis zal brengen voor Jaguar TCS Racing.”

Norman Nato, Jaguar TCS Racing-piloot #10: “Om te beginnen wil ik Sam een spoedig herstel toewensen. Als reserverijder heb ik het hele seizoen samen met het team beleefd. Hoewel ik al meer dan een jaar niet met een Formule E-wagen heb gereden, zal ik vechten voor zo veel mogelijk punten wanneer ik volgend weekend in de Jaguar I-TYPE 5 stap. Ik wil deze kans optimaal benutten.”

Phil Charles, Technical Manager van Jaguar TCS Racing:“Het nieuwe circuit van Seoel bevat heel wat nieuwe aspecten. We zijn dit seizoen op een aantal locaties met hoge temperaturen geweest en Seoel is daar zonder twijfel ook een van. Het is zeer waarschijnlijk dat batterijmanagement essentieel zal zijn tijdens de laatste twee races van het seizoen. Dat betekent dat zowel de piloten als de ingenieurs moeten werken aan een slimme strategie om de temperatuur en efficiëntie te maximaliseren. Aangezien het de eerste race in Seoel is, verwachten we dat het circuitoppervlak gedurende het weekend nog zal evolueren en dat de rondetijden steeds sneller zullen worden. Er is ook een grote kans op regen, wat de kwalificatie en de race nog een stuk complexer kan maken. We kijken echt uit naar de seizoensfinale en zullen strijden om de pilotentitel mee naar huis te brengen en zo hoog mogelijk te eindigen bij de teams.”

Op 13 en 14 augustus 2022 om 16.00 uur KST gaan de lichten op groen rond het Jamsil Stadium Complex in Seoel, Zuid-Korea.
- Einde –
PB_MITCH EVANS KLAAR VOOR KRACHTMETING OP KAMPIOENSCHAP - NORMAN NATO RIJDT VOOR JAGUAR TCS RACING IN SEIZOENSFINALE IN SEOEL.pdf

PDF - 419 Kb

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing
Tel: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]


Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel: +44 (0) 7979 554005
E-mail: [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar: ​
www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge ​
PR Manager Jaguar Land Rover Belux ​
T: +32 3 241 11 35 ​
M : +32 476 319 629 ​
E : [email protected]

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX