MITCH EVANS VERBINDT ZIJN TOEKOMST AAN PANASONIC JAGUAR RACING

 

  • Mitch Evans, een van de koplopers in de Formule E, heeft zijn engagement bij Panasonic Jaguar Racing bevestigd door een meerjarencontract te ondertekenen.
  • De Nieuw-Zeelandse piloot zal blijven racen voor het Britse Formule E-team.
  • Nadat hij vorig seizoen zijn eerste zege binnenhaalde in de E-Prix van Rome, is de 25-jarige piloot vastberaden om meer punten, podiumplaatsen en zeges in de wacht te slepen.
  • De teamgenoot van Mitch wordt op 2 oktober bekendgemaakt bij de lancering van het team.

26 september 2019, Antwerpen – Nieuw-Zeelander Mitch Evans heeft zich voor lange termijn verbonden aan Panasonic Jaguar Racing, te beginnen met het zesde seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap.

Nadat Mitch het Britse team vorig seizoen een eerste Formule E-zege bezorgde in Rome, hoopt Panasonic Jaguar Racing dat de piloot in de toekomst nog meer zeges, punten en podiumplaatsen in de wacht kan slepen.

Mitch, die vandaag een meerjarencontract heeft ondertekend, werkt nauw samen met het team om de Jaguar I-TYPE 4 voor te bereiden om de twaalf stadscircuits op de kalender van het zesde ABB FIA Formule E-kampioenschap te veroveren.

Evans’ teamgenoot zal bij de officiële lancering van het team op 2 oktober worden voorgesteld en vervolledigt het pilotenteam van Panasonic Jaguar Racing voor het zesde seizoen van het ABB FIA Formule E-kampioenschap.

James Barclay, Directeur van het Panasonic Jaguar Racing Team:

“We zijn verheugd dat Mitch zijn toekomst heeft verbonden aan Panasonic Jaguar Racing en in de nabije toekomst integraal deel blijft uitmaken van het team. We zijn de laatste drie seizoenen samen gegroeid tot een succesvol team dat in staat is om aan de top van dit uiterst competitieve kampioenschap te strijden.

Samen kijken we ernaar uit om het volgende hoofdstuk in de racegeschiedenis van Jaguar te schrijven.”

Mitch Evans, #20:

“Ik ben verheugd dat ik voor het vierde seizoen bij het team kan blijven. Ik heb met Panasonic Jaguar Racing kunnen proeven van de zege en wil nog meer. Het team wordt sterker en ik voel dat ik hier op mijn plaats ben. Ik ben dan ook vastberaden om alles te geven voor Panasonic Jaguar Racing en om voort te bouwen op onze successen van vorig jaar om meer punten, podiumplaatsen en zeges te veroveren.”

 

- Einde -


PB - MITCH EVANS VERBINDT ZIJN TOEKOMST AAN PANASONIC JAGUAR RACING .pdf

PDF - 251 Kb

Voor meer informatie over Panasonic Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Imogen Shaw
Media Officer, Panasonic Jaguar Racing
T : +44 (0) 7825 024 591
E : [email protected]

Adrian Atkinson
Global PR Manager, Jaguar Racing
T : +44 (0) 7979 554 005
E : [email protected]

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

NOTITIES VOOR DE REDACTIE

OVER PANASONIC JAGUAR RACING

Jaguar keerde in oktober 2016 terug naar de racerij en sloot zich als eerste prestigeconstructeur aan bij de zuiver elektrische straatraces van het ABB FIA Formula E-kampioenschap. In 2019 won het team de E-Prix van Rome, Jaguars eerste internationale autosportzege sinds 1991.

De Formule E geldt als een praktijktest voor Jaguar, dat volop timmert aan zijn weg naar een geëlektrificeerde toekomst.

Als officieel constructeursteam in de Formule E ontwerpt Panasonic Jaguar Racing zijn eigen aandrijflijn, inclusief motor, transmissie, omvormer en achterwielophanging. Om de kosten te drukken, zijn het koolstofvezelchassis en de batterij gemeenschappelijke onderdelen die identiek zijn voor de twaalf teams. Zo kan het team zich concentreren op de ontwikkeling van efficiënte en lichte elektrische aandrijfsystemen, die de prestaties en het rijbereik van de toekomstige elektrische wagens van Jaguar Land Rover ten goede zullen komen.

Dit jaar racen de teams voor de tweede keer met de futuristische Generation 2-racewagens. Elk team heeft twee racewagens, een per piloot, die de volledige race moeten uitrijden.

De Formule E onderscheidt zich echter niet alleen met zijn zuiver elektrische concept, maar ook met de keuze van de circuits. Het kampioenschap wordt gereden op tijdelijke wegcircuits in het centrum van ‘s werelds grootste steden, waaronder Al-Diriyah, Rome, Parijs, New York en een ‘double-header’-weekend in Londen. ​ 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX