NAADLOOS AFSPELEN: GEÏNTEGREERDE SPOTIFY-APP LEVERT MUZIEK VOOR BESTUURDERS VAN DE NIEUWE JAGUAR F-TYPE – EN ALLE JAGUARS MET SOTA

  • De nieuwe Jaguar F-TYPE is nu verkrijgbaar met geïntegreerde Spotify-app, die klanten rechtstreeks toegang geeft tot meer dan 50 miljoen tracks en ruim 700.000 podcasts zonder dat ze een telefoon hoeven aan te sluiten.
  • De integratie in het infotainmentsysteem Touch Pro maakt het mogelijk om de muziek naadloos over te brengen van de woonkamer naar de auto.
  • De geïntegreerde app is ook compatibel met alle eerdere Jaguar-modellen* met SOTA (software-over-the-air).
  • Rijkere rijervaring voor wagens dankzij Smartphone Pack met standaard Apple CarPlay® en het Meridian-audiosysteem.
  • Het Smartphone Pack omvat ook Android Auto™, eveneens standaard.
  • De nieuwe F-TYPE is beschikbaar vanaf € 65.100 in België.

Maandag 17 februari 2020, Antwerpen – De nieuwe Jaguar F-TYPE is een rasechte sportwagen die zijn bestuurder als geen ander verwent met een rijke en meeslepende rijervaring. De nieuwe, geïntegreerde Spotify-app tilt die rijervaring naar een nog hoger niveau door Premium-abonnees van Spotify rechtstreeks on-demand toegang te geven tot een groeiende bibliotheek van meer dan 50 miljoen tracks en meer dan 700.000 podcasts.

De nieuwe app, die werd ontwikkeld in samenwerking met Spotify, werd geïntegreerd in het snelle en intuïtieve infotainmentsysteem Touch Pro, zodat klanten van hun favoriete afspeellijsten kunnen genieten zonder dat ze hun telefoon hoeven aan te sluiten. En via de functie Spotify Connect kan het afspelen zelfs naadloos worden overgenomen van elk ander toestel wanneer klanten in hun wagen stappen.

Alan Volkaerts, Vehicle Line Director voor de Jaguar F-TYPE, verklaarde: “Onze klanten verwachten de jongste infotainment- en connectiviteitstechnologie en dat is precies wat de geïntegreerde Spotify-app van de nieuwe F-TYPE hen aanbiedt.

Onze ingenieurs hebben nauw samengewerkt met Spotify om deze app te integreren in het infotainmentsysteem Touch Pro, waardoor onze klanten toegang krijgen tot een enorme muziekbibliotheek zonder dat ze hun telefoon hoeven aan te sluiten. De naadloze overgang tussen toestellen thuis en de auto – en weer terug – maakt de nieuwe F-TYPE nog aangenamer om mee te rijden.”

De nieuwe F-TYPE biedt daarnaast nog tal van andere bestuurdergerichte technologieën, zoals een configureerbaar 12,3” groot tft-instrumentenbord met hoge resolutie en het Smartphone Pack dat standaard Apple CarPlay® omvat. Het Smartphone Pack omvat ook Android Auto™, eveneens standaard. De twee schitterende audiosystemen van Meridian – waaronder het surroundsysteem met twaalf luidsprekers, inclusief twee subwoofers – garanderen een uitzonderlijke klankweergave. De SOTA-functie zorgt ervoor dat toekomstige software-updates aan het infotainmentsysteem Touch Pro kunnen worden uitgevoerd zonder dat de klant een retailer hoeft te bezoeken.

De nieuwe F-TYPE is het eerste Jaguar-model met de geïntegreerde Spotify-app. Toch is de app ook compatibel met eerdere Jaguar-modellen die zijn uitgerust met het infotainmentsysteem Touch Pro, de functie Online Media en SOTA (software-over-the-air). De installatie is kinderspel: via een micro-simkaart in de wagen of via de wifi-verbinding kunnen klanten in drie eenvoudige stappen de app downloaden en de online mediabronnen updaten met Spotify.

De nieuwe Jaguar F-TYPE is nu beschikbaar vanaf € 65.100 in België.* De app is ook compatibel met eerdere Jaguar-modellen die zijn uitgerust met het infotainmentsysteem Touch Pro, de functie Online Media en SOTA (software-over-the-air).

 

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs

De Jaguar F-TYPE is de ultieme sportwagen van Jaguar en won tot nog toe 178 onderscheidingen, waaronder die van ‘World Car Design of the Year’.

De Jaguar F-TYPE-familie biedt ongeëvenaarde capaciteiten in het sportwagensegment, van de basisviercilinder met 300 pk en achterwielaandrijving tot de vierwielaangedreven V8 R met 575 pk.

Als aanvulling op de twaalf kleuren van het kerngamma kunnen klanten hun keuze maken uit de zestien exclusieve kleuren in het SVO Premium Palette, die stuk voor stuk nauwkeurig werden ontwikkeld door Special Vehicle Operations.

Het sportwagenerfgoed van Jaguar gaat meer dan 71 jaar terug, te beginnen bij de XK120. Bij zijn voorstelling op het autosalon van Earls Court in oktober 1948 was deze prachtige roadster ‘s werelds snelste productiewagen met een topsnelheid van 192 km/u.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T : 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]New Jaguar F-TYPE_Spotify_Persbericht.pdf

PDF - 315 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX