NIEUWE JAGUAR E-PACE: DYNAMISCH, ELEKTRISCH, GECONNECTEERD

 • De nieuwe E-PACE: verbeterd interieur en exterieur met geavanceerde connectiviteit, nieuwe voertuigarchitectuur en efficiënte oplaadbare en 'Mild-hybrid' elektrische aandrijflijnen
 • Verfraaid koetswerk: aerodynamisch geoptimaliseerde bumper, vernieuwde luchtopeningen onderaan en geavanceerde ledkoplampen creëren in combinatie met een vernieuwd radiatorrooster een assertief voorkomen
 • Prachtig afgewerkt interieur: het geüpgradede interieur is voorzien van het intuïtieve nieuwe Pivi Pro-infotainmentsysteem, verfijnde details en een hedendaags design om rust te brengen in het interieur
 • Volledig elektrisch rijden: nieuwe driecilinderbenzinemotor met PHEV-technologie**** ​ biedt een volledig elektrisch bereik tot 55 km* met een gecombineerde CO2-uitstoot vanaf 44 g/km* en kan van 0 tot 80 procent laden in slechts 30 minuten (32kW of meer DC aan openbare lader)
 • ‘Mild-hybrid’-technologie: de 2,0-liter viercilinder Ingenium-dieselmotor, de nieuwe 1,5-liter driecilinder en de nieuwste 2,0-liter viercilinder Ingenium-benzinemotoren van de volgende generatie zijn voorzien van MHEV-technologie
 • Altijd geconnecteerd: het geavanceerde Pivi Pro-infotainmentsysteem van Jaguar met dubbele simkaart wordt via een volledig nieuw, 11,4" groot HD-aanraakscherm bediend
 • Altijd up-to-date: de technologie ‘Software-over-the-Air’ zorgt ervoor dat de nieuwste voertuig- en infotainmentsoftware naadloos en vanop afstand geïnstalleerd wordt
 • Welzijn van de inzittenden: de ionisatie van de interieurlucht met PM2,5-filtratie vangt ultrafijne deeltjes en allergenen op en verbetert de luchtkwaliteit in het interieur.
 • Nieuwe Premium Transverse Architecture: de nieuwe voertuigarchitectuur zorgt voor een geperfectioneerde verfijning en een verbeterd rijcomfort met maximale wendbaarheid van de compacte prestatiegerichte SUV
 • Intelligente vierwielaandrijving: afgestemd op soepel schakelende automatische versnellingsbakken – Jaguars vierwielaandrijving is voorzien van Intelligent Driveline Dynamics** en beschikt nu standaard over Driveline Disconnect voor een betere efficiëntie
 • 300 SPORT: de topversie E-PACE 300 SPORT is standaard voorzien van Active Driveline AWD en Adaptive Dynamics en versnelt in 6,9 sec. van 0 tot 100 km/u
 • Vanaf nu te bestellen: de nieuwe Jaguar E-PACE is in België beschikbaar vanaf €39.500. Meer info via www.jaguar.be 

28 oktober 2020, Antwerpen - Met een verfraaid koetswerk, een verbeterd interieur, het nieuwste Pivi Pro-infotainmentsysteem, een nieuwe voertuigarchitectuur en een keuze uit krachtige en efficiënte motoren - waaronder een geavanceerde oplaadbare hybrideaandrijving (PHEV)**** - is de nieuwe Jaguar E-PACE assertiever, geconnecteerder, verfijnder en efficiënter dan ooit.

De nieuwe P300e oplaadbare hybrideaandrijving (PHEV) combineert de 200 pk sterke 1,5-liter driecilinder Ingenium-benzinemotor met een elektromotor op de achteras (ERAD) van 109 pk (80 kW). Ze maakt het mogelijk om tot 55 km in de emissievrije EV-modus te rijden, met een gecombineerde CO2-uitstoot van 44 g/km en een brandstofverbruik vanaf 2,0 l/100 km (WLTP TEH gecombineerd).

Binnenin genieten de klanten van het nieuwste Pivi Pro-infotainmentsysteem, waarmee de voertuigsystemen intuïtief kunnen worden bediend met vereenvoudigde menu's en verbeterde connectiviteit, inclusief SOTA-updates (Software-Over-The-Air).

 

Verfraaid koetswerk

De verbeteringen aan het koetswerkdesign geven de compacte prestatiegerichte SUV van Jaguar een assertievere houding en een luxueuzere uitstraling. Vooraan zijn de veranderingen onder andere een vernieuwde onderste luchtopening met een kenmerkend sierelement. Het nieuwe design van het honingraatrooster met diamantvormige details is beïnvloed door het klassieke Jaguar-logo en is voorzien van een eigentijdse afwerking in Noble Chrome, terwijl de nieuwe zijdelingse verluchtingsroosters van het iconische Leaper-embleem voorzien zijn.

Nieuwe ledkoplampen beschikken over 'Double J'-dagrijlichten (DRL), die als optie met Pixel-ledtechnologie verkrijgbaar zijn, en zorgen voor een scherper en helderder licht. De Adaptive Driving Beam-functie evalueert de weg voor u en past het grootlichtpatroon automatisch aan door verschillende ledsegmenten te dempen bij het kruisen van tegenliggers of verkeersborden, het zicht te optimaliseren en verblinding te beperken zonder andere bestuurders te hinderen.

De geavanceerde ledtechnologie is gemonteerd op de S-modellen, terwijl de SE- en HSE-modellen uitgerust zijn met hoogwaardige ledkoplampen met Auto High Beam Assist-functie. De technologie maakt gebruik van de naar voren gerichte camera om automatisch tussen grootlicht en dimlicht om te schakelen en tegenliggers niet te verblinden. Richtingaanwijzers met animatie achteraan zijn standaard op de S-, SE- en HSE-modellen met richtingaanwijzers met animatie vooraan voor de SE- en HSE-uitvoeringen.

Achteraan is de onderste bumper voorzien van een nieuw netvormig inzetstuk tussen de geïntegreerde uitlaatpijpen die standaard zijn bij de viercilinder benzinemotoren. Alle andere motorversies krijgen een nieuw slank horizontaal sierelement. De ledachterlichten zijn geïnspireerd op de volledig elektrische I-PACE en zijn voorzien van Jaguars ‘Chicane'-signatuur’, waarmee ze uiting geven aan de geavanceerde technologie en het moderne karakter van het totale design.

In de krachtige R-Dynamic-uitvoering is de nieuwe E-PACE voorzien van een aantal specifieke designelementen voor een meer prestatiegerichte look, terwijl alle modellen verkrijgbaar zijn met het extra Black Exterior Pack, dat een nog dynamischer uiterlijk creëert met elementen op maat, afgewerkt in Narvik Black.

 

Prachtig afgewerkt interieur

Het interieur van de nieuwe E-PACE biedt meer luxe, een verbeterde connectiviteit en meer verfijning.

Het hart van het nieuwe interieur is het geïntegreerde en gebogen HD-aanraakscherm van 11,4" in het midden van het instrumentenbord, waarmee het nieuwe infotainmentsysteem Pivi Pro wordt bediend. Het chemisch versterkte glazen scherm is voorzien van twee coatings; één antiglans en een tweede tegen vingerafdrukken.

Julian Thomson, Design Director, Jaguar verklaarde: “De nieuwe E-PACE is voorzien van belangrijke designelementen uit de hele Jaguar-familie, die het koetswerk verfraaien en prachtige nieuwe details aan het interieur toevoegen. Dit alles zorgt ervoor dat het nieuwste model een meer volwassen uitstraling heeft met behoud van de kwaliteiten van de compacte krachtige SUV."

Het op de bestuurder gerichte interieur biedt ook gemakkelijker toegang tot de grotere opbergruimte voor de nieuwe Drive Selector, waar zich ook de 15W draadloze oplader bevindt. De aanraakpunten voor de bestuurder rond het instrumentenpaneel zijn nu bekleed met zachte materialen, terwijl het contactpunt aan de knieën is vormgegeven voor meer luxe en comfort.

De nieuwe Drive Selector – slechts een van de vele mooie details – is lager en breder met bovenaan stiksels zoals die van een cricketbal, terwijl het onderste deel van heel precies gefabriceerd metaal vervaardigd is om aangenamer aan te voelen.

De aandacht voor materialen blijkt ook uit de metallic luidsprekeraccenten en de metallic afwerkingen van de verluchtingsopeningen die, samen met elementen zoals de metallic draaiknoppen, een uiting zijn van het hoogwaardige interieur.Een nieuw stuurwiel, ontworpen naar het design van de volledig elektrische, krachtige SUV I-PACE, is voorzien van schakelaars die onzichtbaar blijven tot ze oplichten en is bovendien ook uitgerust met schakelhendels in een zinklegering.

Een Jaguar Leaper in reliëf op de hoofdsteunen accentueert de aandacht voor detail, terwijl de 'Est.1935 Jaguar Coventry'-bekledingslogo’s aan het rijke verleden van het merk herinneren. Andere mooie details zijn het luipaardmotief in het middenvak en voor de Drive Selector.

 

Oplaadbare hybridetechnologie en -prestaties

De nieuwe E-PACE maakt gebruik van de Premium Transverse Architecture van Jaguar, die werd ontworpen en ontwikkeld om plaats te bieden aan de nieuwste elektrische aandrijftechnologieën. Dit omvat de nieuwe driecilinder P300e PHEV****, alsook de viercilinderdiesel van de volgende generatie en de nieuwste Ingenium-benzinemotoren, die voorzien zijn van de MHEV-technologie (Mild Hybrid Electric Vehicle).

Geavanceerde functies zoals intelligente vierwielaandrijving en soepel schakelende automatische versnellingsbakken zorgen ervoor dat de nieuwe E-PACE de vertrouwenwekkende dynamiek, tractie en verfijning biedt die van een Jaguar wordt verwacht.

 

Het nieuwe motorgamma bestaat uit:

Diesel

 • 2,0-liter viercilinder-turbomotor van 163 pk, handgeschakelde zesversnellingsbak, voorwielaandrijving
 • 2,0-liter MHEV viercilinder-turbomotor van 163 pk, negentrapsautomaat, vierwielaandrijving
 • 2,0-liter MHEV viercilinder-turbomotor van 204 pk, negentrapsautomaat, vierwielaandrijving

Benzine

 • 1,5-liter MHEV driecilinder-turbomotor van 160 pk, achttrapsautomaat, voorwielaandrijving
 • 2,0-liter MHEV viercilinder-turbomotor van 200 pk, negentrapsautomaat, vierwielaandrijving
 • 2,0-liter MHEV viercilinder-turbomotor van 249 pk, negentrapsautomaat, vierwielaandrijving
 • 2,0-liter MHEV viercilinder-turbomotor van 300 pk, negentrapsautomaat, vierwielaandrijving
 • 1,5-liter PHEV driecilinder-turbomotor van 309 pk, achttrapsautomaat, vierwielaandrijving

De geavanceerde 1,5-liter driecilinder benzinemotor is het nieuwste lid van de modulaire, flexibele Ingenium-motorfamilie en is voor de E-PACE verkrijgbaar met zowel PHEV- als MHEV-technologie.

De lichte nieuwe aluminiummotor - 33 kg lichter dan de viercilinder - levert sterke prestaties en verfijning met een laag wrijvingsniveau, wat bijdraagt tot een uitstekend rendement en brandstofverbruik. De uitlaatcollector werd in de aluminium cilinderkop geïntegreerd en draagt zo bij tot de snelle opwarmtijd, terwijl de afstand tussen de uitlaatpoorten en het turbinewiel van de turbocompressor werd geminimaliseerd met het oog op alertere reacties.

De nieuwe P300e oplaadbare hybrideaandrijving (PHEV) combineert de 200 pk sterke 1,5-liter driecilinder Ingenium-benzinemotor met een elektromotor op de achteras (ERAD) van 109 pk (80 kW). Dit zorgt voor indrukwekkende prestaties en efficiëntie, met 0-100 km/u in 6,5 seconden, een CO2-uitstoot vanaf 44g/km en brandstofverbruik vanaf 2,0 l/100 km (WLTP TEH gecombineerd).

De compacte ERAD-motor wordt aangedreven door een lithium-ionbatterij van 15 kWh onder de koffervloer. Volledig opgeladen heeft hij een volledig elektrisch rijbereik tot 55 km, waardoor de nieuwe E-PACE PHEV het gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer in het Verenigd Koninkrijk van 30,2 km in de EV-modus kan voltooien zonder dat hij hoeft te worden opgeladen.***.

Bij zowel de driecilinder benzine- als de viercilinder benzine- en dieselmotoren recupereert het MHEV-systeem van die krachtbron met een BiSG (Belt Integrated Starter Generator - in de riem geïntegreerde generator voor de startmotor) in het motorcompartiment de energie die normaal bij het remmen en vertragen verloren gaat. Die energie wordt vervolgens in een lithium-ionbatterij van 48 V onder de kofferruimte opgeslagen. Het kan de opgeslagen energie opnieuw inzetten om de motor te helpen bij het accelereren en zorgt voor een verfijnder en responsiever stop/start-systeem.

Met de MHEV-technologie haalt de nieuwe 160 pk sterke 2.0-liter driecilinder Ingenium-benzinemotor (enkel voorwielaandrijving) een CO2-uitstoot vanaf 181 g/km en een brandstofverbruik vanaf 8,0 l/100 km*.

Dirk Lorenz, Chief Product Engineer, Jaguar, zegt: “De nieuwe Jaguar E-PACE is verkrijgbaar met een uitgebreide keuze aan aandrijflijnen die aan ieders eisen voldoen, terwijl de nieuwe Premium Transverse Architecture garant staat voor de uitzonderlijke prestaties, het rijgedrag, de rijeigenschappen en het comfort die van een Jaguar worden verwacht.”

De nieuwe E-PACE is ook beschikbaar met de 2,0-liter viercilinder Ingenium-dieselmotor van de volgende generatie en de nieuwste 2,0-liter viercilinder Ingenium-benzinemotoren, gekoppeld aan MHEV-technologie, AWD en een negentrapsautomaat.

De 163 pk sterke viercilinder MHEV-dieselmotor van 2,0 liter levert 380 Nm, met een CO2-uitstoot vanaf 167 g/km en een brandstofverbruik vanaf 6,4 l/100 km. ​ De MHEV van 204 pk levert 430 Nm en accelereert van 0 naar 100 km/u in 8,4 seconden met een verbruik van6,4 l/100 km en een CO2-uitstoot vanaf 169 g/km*.

Ook beschikbaar met manuele zesversnellingsbak en enkel voorwielaandrijving is een 163 pk sterke niet-MHEV viercilinder dieselmotor van 2,0 liter met een CO2-uitstoot van 158 g/km en een brandstofverbruik vanaf 6,0 l/100 km*.

De nieuwste aandrijflijn is voorzien van een aantal geavanceerde motortechnologieën om de motoren verfijnder en efficiënter te maken, zoals voor het eerst zuigers van ultrastevig staal. Ze verminderen de wrijving, terwijl een turbocompressor met variabele schoepen en het nieuwe injectiesysteem van het commonrail-type met piëzo van 2.500 bar dat de hoeveelheid brandstof in de cilinders nog fijner regelt, ook de efficiëntie optimaliseren.

De 2,0-liter viercilinder Ingenium-benzinemotor is verkrijgbaar in drie vermogensversies, elk met MHEV-technologie. De versie van 200 pk produceert een koppel van 320 Nm en gaat van 0-100 km/u in 8,5 seconden, terwijl de aandrijflijn van 249 pk en 365 Nm dezelfde acceleratie van 0-100 km/u in 7,5 seconden volbrengt.

Aan de top van de benzinereeks staat de versie van 300 pk. Die is uitsluitend verkrijgbaar als 300 SPORT en heeft een koppel van 400 Nm voor een acceleratie van 0-100 km/u in6,9 seconden.

De geavanceerde aandrijflijn is voorzien van de nieuwste motortechnologieën, waaronder de intelligente continu variabele kleplifthoogte op de inlaat (CVVL), dat samenwerkt met de variabele kleppentiming (VCT) die wordt ondersteund door een 'twin-scroll'-turbocompressor voor een sterke combinatie van geraffineerde prestaties en efficiëntie.

 

Chassis en transmissie

Belangrijke aanpassingen aan de koetswerkarchitectuur van de nieuwe E-PACE zorgen voor meer dynamiek, comfort en gebruiksgemak. De nieuwe Premium Transverse Architecture is voorzien van nieuwe motorsteunen, die bijdragen tot een verbeterde gasrespons.

De nieuwe architectuur zorgt ook voor een betere stijfheid van de bevestigingspunten van de voorwielophanging, voor een comfortabeler rijgedrag met behoud van de typische wendbaarheid van Jaguar. De structuur vermindert trillingen en ruwheid in het hele interieur, zodat alle inzittenden er rustig vertoeven, terwijl ook het geluidsniveau in het interieur wordt teruggedrongen voor meer comfort en verfijning.

De meeste modellen zijn voorzien van de intelligente vierwielaandrijving van Jaguar, waarbij de driecilindermodellen met vierwielaandrijving gekoppeld zijn aan achttrapsautomaten en de viercilindermodellen aan een negentrapsautomaat. De verhoudingen liggen dicht bij elkaar voor een onmiddellijke respons, waarbij de manuele bediening voor extra rijplezier wordt vergemakkelijkt door schakelhendels in een zinklegering aan het stuur. Een manuele zesversnellingsbak is standaard op de voorwielaangedreven dieselversie van 163 pk.

Het AWD-systeem van de nieuwe E-PACE maakt gebruik van 'Standard Driveline'-technologie van de tweede generatie, die het koppel automatisch over de voor- en achterwielen verdeelt om ervoor te zorgen dat de tractie altijd maximaal is.

Voor het eerst is de Standard Driveline-functie voorzien van de technologie Driveline Disconnect. Bij constante kruissnelheden schakelt de configuratie het AWD-systeem uit en wordt al het vermogen naar de vooras gestuurd om het brandstofverbruik te drukken.

Exclusief voor de 300 SPORT zorgt het Active Driveline AWD-systeem van Jaguar van de tweede generatie voor een volmaakte vierwieltractie met de kenmerkende dynamische eigenschappen.

Net als de Standard Driveline-configuratie kan het Active Driveline AWD-systeem het koppel tussen de voor- en achteras overbrengen. Bovendien kunnen aan de achteras twee onafhankelijke, elektronisch gestuurde natte-plaatkoppelingen het koppel over de achterwielen verdelen, maar kan al het koppel in 100 milliseconden (0,1 seconde) naar een van de achterwielen worden gestuurd.

Alle E-PACE-modellen hebben de nieuwste Jaguar Drive Control met de modi Comfort, Eco, Rain-Ice-Snow (op modellen met FWD) en Dynamic, die de bestuurder handmatig kan kiezen volgens de staat van de weg. De instellingen, geselecteerd via een tuimelschakelaar naast de volkomen nieuwe Drive Selector, passen de kalibrering van het stuur, de transmissie, het gaspedaal en (indien besteld) de Adaptive Damping van de E-PACE aan.

Bovendien bepaalt de nieuwe Adaptive Surface Response, die op alle modellen met vierwielaandrijving de Rain-Ice-Snow-modus vervangt, automatisch de meest geschikte van drie afzonderlijke instellingen door elke tiende van een seconde de oppervlaktecondities te controleren en binnen een halve seconde te reageren.

De E-PACE maakt gebruik van de geavanceerde Integral Link-achterwielophanging van Jaguar. De Integral Link-architectuur scheidt zijdelingse van overlangse krachten en biedt zo een optimale combinatie van een responsief stuur- en rijgedrag met de absorptie van overlangse impacts en een hoogstaand raffinement.

 

Baanbrekende geconnecteerde technologieën

De nieuwe E-PACE is uitgerust met de geavanceerde Electronic Vehicle Architecture van Jaguar, EVA 2.0 genaamd, die een reeks nieuwe technologieën ondersteunt om ervoor te zorgen dat de auto altijd geconnecteerd en altijd up-to-date is.

De nieuwste Pivi Pro-infotainmenttechnologie is toegankelijk via een nieuw 11,4” groot HD-aanraakscherm van gebogen glas. De voornaamste voordelen daarvan zijn een grotere helderheid - het scherm is drie keer helderder en 48% groter dan het vorige scherm en de vereenvoudigde menustructuren waarmee bestuurders tot 90% van de gebruikelijke opdrachten met maximaal twee tikken vanaf het beginscherm kunnen openen of bekijken.

Om een nagenoeg ogenblikkelijke start mogelijk te maken, beschikt Pivi Pro over een eigen specifieke stroomvoorziening, zodat het navigatiesysteem klaar is voor gebruik zodra de bestuurder aan het stuur zit, terwijl de geïntegreerde apps (zoals Spotify, Deezer en TuneIn) zelfs zonder smartphone een volledige functionaliteit bieden. Andere geconnecteerde functies zijn onder meer de integratie van de Google- en Microsoft Outlook-kalender waarmee de bestuurder werkagenda’s kan bekijken en zelfs belangrijke oproepen kan beantwoorden via het handenvrije systeem.

De connectiviteit van Pivi Pro wordt verzekerd door de nieuwste technologie met dubbele simkaart en twee LTE-modems waarmee het systeem meerdere functies tegelijk kan uitvoeren, zoals media streamen en SOTA-updates downloaden, zonder daarbij te raken aan de prestaties. De toonaangevende connectiviteit zorgt ook voor minimale onderbrekingen als gevolg van zogenaamde blackspots, aangezien bij alle netwerkproviders naar het sterkste signaal wordt gezocht.

Met de geavanceerde SOTA-connectiviteit kunnen klanten software-updates downloaden en installeren zonder een Jaguar-concessiehouder te moeten bezoeken. Updates worden op de achtergrond gedownload, waarbij klanten een bericht krijgen waarin de belangrijkste wijzigingen worden beschreven. Voor updates waarbij het voertuig moet worden uitgeschakeld, kunnen klanten een geschikte installatietijd inplannen.

Pivi Pro wordt standaard op de S-, SE- en HSE-modellen gemonteerd en is als optie verkrijgbaar voor de basisversie van de E-PACE. Standaard op dit instapmodel is het Pivi-infotainmentsysteem dat de navigatiefuncties op de smartphone van de bestuurder ondersteunt met behulp van Apple CarPlay®. Pivi is ook standaard voorzien van Android Auto™.Als aanvulling op het centrale 11,4"-aanraakscherm is er het nieuwste 12,3” grote HD Interactive Driver Display met verbeterde grafische elementen en een configureerbare lay-out waarmee navigatiekaarten op het volledige scherm kunnen worden weergegeven in combinatie met routeaanwijzingen, digitale wijzerplaten, media, contactlijsten en infotainmentgegevens. Het interactieve bestuurdersdisplay werkt in combinatie met de nieuwste generatie van het Head-up Display met tft-scherm in kleur dat helderder is, met een groter informatiegebied en een verbeterde resolutie.De ionisatie van de interieurlucht verbetert de luchtkwaliteit in het interieur door middel van nanotechnologie, die allergenen en onaangename geuren verwijdert. Het geavanceerde systeem is voorzien van PM2.5-filtratie, die ultrafijne deeltjes - waaronder PM2.5-deeltjes - vangt om de gezondheid en het welzijn van de inzittenden te verbeteren, en wordt geactiveerd met de knop 'Purify' in het centrale aanraakscherm.

Om het gebruiksgemak nog te verhogen, kan de wagen met de draagbare Activity Key van de tweede generatie vergrendeld, ontgrendeld en gestart worden zonder dat de klassieke sleutel in de wagen aanwezig moet zijn. Die oplaadbare sleutel omvat een horloge en een batterij die een levensduur van zeven dagen heeft.

De nieuwe E-PACE is ook voor het eerst voorzien van de ClearSight-binnenspiegel van Jaguar. Het systeem zorgt voor meer comfort doordat de bestuurder een ongehinderd zicht heeft op de weg achter hem. Het systeem stuurt beelden van een naar achteren gerichte breedhoekcamera naar een hogeresolutiescherm in de frameloze achteruitkijkspiegel; grote achterpassagiers, een beperkte lichtinval of regen op de achterruit hinderen dus het zicht niet meer.

De nieuwste 3D Surround Camera-technologie biedt geavanceerde 3D-functies waarmee de bestuurder bij het manoeuvreren meer details en een grotere keuze van realtime beeldopties kan oproepen. De mogelijke instellingen zijn Junction View, 3D Perspective View en ClearSight Plan View.

De Driver Condition Monitor-technologie van Jaguar detecteert of de bestuurder zich slaperig begint te voelen en maant hem aan om een pauze in te lassen. De technologie gebruikt hiervoor de informatie van duizenden datapunten, waarvan sommige elke duizendste van een seconde worden gemeten, inclusief de besturing, de pedaalinput en het algemene rijgedrag om tekenen van vermoeidheid te detecteren. Bovendien houdt Adaptive Cruise Control een ingestelde afstand tot de voorligger aan voor meer ontspannen, aangename en minder vermoeiende langeafstandsritten.

300 SPORT

De nieuwe 300 SPORT wordt exclusief aangedreven door de benzinemotor van 300 pk en kan in slechts 6,9 seconden de sprint van 0 naar 100 km/u afleggen. Hij beschikt over enkele van de nieuwste technologieën voor betere prestaties, waaronder Active Damping, Adaptive Dynamics, Active Driveline en Configurable Dynamics.

Verkrijgbaar in alle koetswerkkleuren, met 20” 'Diamant Turned' vijfspaaks velgen met zwarte accenten, Black Exterior Pack en elektrische achterklep. Binnenin onderscheidt de 300 SPORT zich met verlichte Jaguar-drempelstrips, een Meridian-audiosysteem, een suède dakhemel in Ebony en R-Dynamic Taurus-sportzetels in Ebony, Cloud of Deep Garnet.

Klanten kunnen kiezen uit de afwerkingsniveaus S, SE en HSE, die allemaal beschikbaar zijn in R-Dynamic-uitvoering. Het Black Exterior Pack is op alle modellen als optie verkrijgbaar. Ook beschikbaar is de nieuwe 300 SPORT-uitrusting.

 

De volledige persmap van de Jaguar E-PACE:

1. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Design

2. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Technologie

3. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ Prestaties

 

Opmerking: de vermelde cijfers zijn het resultaat van officiële tests door de constructeur conform de EU-wetgeving. Enkel voor vergelijkingsdoeleinden. De werkelijke cijfers kunnen verschillen. De CO2-uitstoot, het brandstofverbruik en het rijbereik kunnen verschillen volgens de rijstijl, de omgevingsomstandigheden, de lading, de gemonteerde banden en de accessoires.

* Voor de emissie- en verbruikscijfers voor alle viercilinder benzine- en dieselmotoren en de driecilinder MHEV-motor gelden de gemengde Europese WLTP-cyclus (TEL). Voor de emissie- en verbruikcijfers en het elektrische rijbereik voor de driecilinder PHEV-motor geldt de gemengde Europese WLTP-cyclus (TEH).

**Alle E-PACE modellen hebben vierwielaandrijving, behalve de drieclinderbenzinemotor van 160 pk met MHEV-technologie en de viercilinderdiesel van 163 pk zonder MHEV-technologie. Beide modellen hebben voorwielaandrijving, de diesel gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak.

*** De gemiddelde enkele woon-werkafstand in het VK is 15,2 kilometer, volgens de National Travel Survey 2018 van het Department for Transport. 

**** Alle uitvoeringen van de E-PACE zijn nu te bestellen. Klantenleveringen van plug-inhybridemodellen beginnen in het voorjaar van 2021.

 

BELANGRIJKE OPMERKING:

Jaguar Land Rover streeft er voortdurend naar om de specificaties, het design en de productie van zijn voertuigen, onderdelen en accessoires te verbeteren wat betekent dat er voortdurend wijzigingen doorgevoerd worden. Hoewel we alles in het werk stellen om u de recentste informatie te bezorgen, mag dit document niet beschouwd worden als een onfeilbare referentie inzake de huidige specificaties of beschikbaarheid. Ze vormt evenmin een bindend aanbod voor de verkoop van gelijk welk voertuig, onderdeel of accessoire. Alle cijfers zijn schattingen van de constructeur.

 

EINDE
Jag_E-PACE_21MY_Pivi_Pro_Infographic_281020.pdf

PDF - 958 Kb

Jag_E-PACE_21MY_Tranquil_Sanctuary_Infographic_281020.pdf

PDF - 1.6 Mb

Jag_E-PACE_21MY_MHEV_Powertrain_Infographic_281020.pdf

PDF - 1.0 Mb

Jag_E-PACE_21MY_Overview_Infographic_281020.pdf

PDF - 1.5 Mb

Jag_E-PACE_21MY_PHEV_Powertrain_Infographic_281020.pdf

PDF - 1.1 Mb

Jag_E-PACE_21MY_Press_Kit_281020.pdf

PDF - 81 Mb

Jaguar E-PACE_21MY_Overzicht_Persbericht.pdf

PDF - 440 Kb

Jaguar E-PACE_21MY_Design_Persbericht.pdf

PDF - 178 Kb

Jaguar E-PACE_21MY_Prestaties_Persbericht.pdf

PDF - 245 Kb

Jaguar E-PACE_21MY_Technologie_Persbericht.pdf

PDF - 219 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX