NIEUWE JAGUAR LIFESTYLE COLLECTION GEÏNSPIREERD OP KLASSIEKE BERLINE MARK 2

  • Exclusieve kleding en lifestyleaccessoires om de 60ste verjaardag van de legendarische berline Mark 2 te vieren
  • Nieuwe reeks met historische prints, T-shirt met de ‘ultimate getaway car’ erop, espressoset en jas met ritssluiting
  • De Mark 2 werd gelanceerd in 1959 en inspireerde toekomstige generaties van sportieve Jaguar-berlines
  • De nieuwe collectie is onderdeel van een Jaguar-lifestylereeks en perfect voor wie een kerstcadeautje zoekt

Donderdag 5 december 2019, Antwerpen – Jaguar heeft het tijdloze design van zijn legendarische berline Mark 2 vertaald naar een nieuwe kleding- en accessoirelijn die perfect is voor Kerstmis.

De lifestylecollectie viert de 60ste verjaardag van het beroemde model met de uitzonderlijke aandacht voor detail waarvoor Jaguar-wagens altijd al bekendstonden.

Er zijn drie historische prints die de geest van de originele sportieve berline vatten, alsook een setje van vier espressotasjes met een tekening geïnspireerd op de twee opvallende dubbele koplampen van de Mark 2.

De rol van de Mark 2 binnen de popcultuur wordt gevierd op een T-shirt met de ‘Ultimate Getaway Car’ op de rug gedrukt. Hij is verkrijgbaar in drie kleuren en heeft ook een onmiddellijk herkenbare afbeelding in de vorm van de wagen. Een katoenen jas met ritssluiting heeft dezelfde stijlvolle print op de binnenvoering en er is een pet versierd met een tweede design.

Joe Sinclair, Jaguar Land Rover Director of Branded Goods and Licensing: “We wilden de 60ste verjaardag van de legendarische Mark 2 vieren op een manier dat de fans hun bewondering voor de wagen konden tonen. Het is zo’n iconisch model dat deze collectie iedereen zal aanspreken die geïnteresseerd is in een duurzaam design en klassieke voertuigen. Ze vormen de perfecte kerstcadeautjes.”

De Jaguar Mark 2 werd gelanceerd in 1959 op de Earls Court Motor Show in Londen en werd onmiddellijk een sensatie. Hij belichaamde de drie kenmerken van de bekende slogan van William Lyons: “Grace, space and pace” (elegantie, ruimte en snelheid). Hij was verkrijgbaar met een reeks krachtige, van de XK afgeleide zescilindermotoren, inclusief een ongeëvenaarde 3.8-liter die 220 pk en een topsnelheid van 200 km/u leverde.

De Mark 2 had niet alleen een reputatie voor uitzonderlijke prestaties op de weg, maar was ook onderdeel van het succesverhaal van Jaguar-motorsport, met Roy Salvadori en Graham Hill als twee van de grootste winnaars in wedstrijden met berlinewagens.

Bekijk en koop de nieuwe Jaguar Heritage Collection bij onze verdelers.

 

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs

Jaguar Classic

Jaguar Classic is de officiële bron van authentieke auto's, deskundige diensten, originele onderdelen en onvergetelijke ervaringen voor liefhebbers van klassieke Jaguars uit de hele wereld.

Ons snel groeiende team van hoog opgeleide ingenieurs, gediplomeerden en stagiairs bij Classic Works in Coventry is gespecialiseerd in uitstekende Reborn-restauraties en de bouw van exclusieve Continuation-wagens.

Alle vragen van potentiële Jaguar Classic-klanten moeten worden gericht aan: [email protected] / +44 (0) 203 601 1255 / www.jaguar.com/about-jaguar/jaguar-classicVoor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]


Jaguar_Mark_2_Collection_Persbericht.pdf

PDF - 323 Kb

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX