NIEUWE JAGUAR XE: VERBETERD EXTERIEUR, VOLLEDIG NIEUW EN LUXUEUS INTERIEUR EN INTUÏTIEVE NIEUWE TECHNOLOGIE

 • Opgewaardeerd exterieur creëert assertievere look met nieuwe voor- en achterbumper, geavanceerde ‘full led’-koplampen en achterlichten met een opvallende ledsignatuur
 • Volledig nieuw luxe-interieur onderscheidt zich door prachtige details en hoogwaardige materialen
 • Nieuw Touch Pro Duo-infotainmentsysteem en interactief 12,3”-bestuurdersscherm uit volledig elektrische I-PACE zijn personaliseerbaar, intuïtief en responsief
 • ‘Smart Settings’-technologie gebruikt artificiële intelligentie om de voorkeuren van individuele bestuurders te onthouden en de zetels, de spiegels, het audiosysteem en de klimaatregeling automatisch bij te regelen
 • ‘ClearSight’-achteruitkijkspiegel staat borg voor een ongehinderd zicht achteruit
 • Efficiënte diesel- en benzinemotoren uit de Ingenium-familie met achter- of vierwielaandrijving
 • 300 pk sterke benzinemotor met vierwielaandrijving accelereert in 5,7 seconden van 0 naar 100 km/u
 • Lichte, aluminiumintensieve koetswerkconstructie met dubbele wishbones vooraan en Integral Link-ophanging achteraan voor een wendbaar rijgedrag en uitstekend veiligheidsniveau
 • Uitgebreide standaarduitrusting vanaf het basismodel: 18”-velgen, elektrisch verstelbare lederen zetels, ledkoplampen en -achterlichten met opgewaardeerde lichtsignatuur, parkeerhulpsysteem voor- en achteraan, camera achteraan en rijstrookassistent
 • Configureerbaar op www.jaguar.be, en beschikbaar vanaf € 42.890.

 

Antwerpen – De nieuwe Jaguar XE introduceert een opgewaardeerd exterieurdesign, een gloednieuw, luxueus interieur en geavanceerde technologieën.

Het opgewaardeerde exterieurdesign geeft hem een gespierdere en assertievere uitstraling. Door voort te bouwen op de alom geprezen proporties van het originele model, tilt de nieuwe XE zijn sportieve karakter naar een hoger niveau, met eigentijdse designelementen die inspiratie putten uit de sportwagen F-TYPE.

De nieuwe ledkoplampen met opvallende dagrijlichten met ‘J blade’-signatuur dragen bij tot de gespierdere look. Achteraan is het nieuwe model dan weer herkenbaar aan het nieuwe bumperdesign en de fijne ‘full led’-achterlichten met een opgewaardeerde grafische signatuur die de visuele breedte van de auto benadrukt en de XE een stabielere uitstraling geeft.

Voor een nog meer prestatiegericht karakter omvatten de R-Dynamic-modellen bijkomende exterieurdesignelementen zoals gebeitelde oppervlakken geïnspireerd op vliegtuigvleugeltjes, ‘dark mesh’-accenten voor de diffuser achteraan en alternatieve velgtypes. In het interieur gaan de sportieve invloeden voort met sportzetels met contrasterende stiknaden, schakelpeddels in Satin Chrome en R-Dynamic-drempelplaatjes.

Het volledig nieuwe interieur maakt overvloedig gebruik van zacht aanvoelende materialen, hoogwaardige fineerinleg en nieuwe deurbekledingen die het gebruiksgemak en de functionaliteit verhogen. Het luxueuze en technologierijke interieur van de nieuwe XE biedt meer comfort, kwaliteit en connectiviteit voor alle inzittenden. Elk aspect van het interieur werd naar een hoger niveau getild om het gebruiksgemak, de opbergruimte en het passagierscomfort te verbeteren.

De invloed van Jaguars iconische tweezitssportwagen komt duidelijk tot uiting, want de SportShift-versnellingspook en JaguarDrive Control-schakelaar op de herwerkte middenconsole zijn allebei afkomstig uit de F-TYPE.

Het nieuwe stuurwiel, dat werd overgenomen uit de volledig elektrische I-PACE, onderscheidt zich door grafische elementen die pas zichtbaar worden wanneer ze oplichten, alsook door capacitieve schakelaars voor een intuïtieve, tactiele controle van de voornaamste functies.

De nieuwe XE is ook intelligenter en meer geconnecteerd. Het Touch Pro Duo-infotainmentsysteem, dat eveneens afkomstig is uit de I-PACE, is voor het eerst verkrijgbaar en garandeert een instinctieve bediening dankzij twee naadloos geïntegreerde aanraakschermen met hoge resolutie. Ook de draadloze lader en de intelligente Smart Settings-technologie zijn voor het eerst verkrijgbaar in de XE.

De ClearSight-binnenspiegel verhoogt de veiligheid en het rijgemak door de bestuurder een ongehinderd zicht achteruit te bieden. Met behulp van een naar achteren gerichte breedhoekspiegel stuurt het systeem beelden naar een hogeresolutiescherm in de frameloze achteruitkijkspiegel, zodat de bestuurder steeds een uitstekend zicht achteruit geniet, ongehinderd door grote achterpassagiers, een beperkte lichtinval of regen op de achterruit.

Ian Callum, Design Director van Jaguar, verklaarde: “De grootste troef van de XE schuilt in zijn totaliteit. Klanten krijgen een totaalpakket van progressief design, innovatieve technologie en buitengewone rijdynamiek. Gewoon is niet aan Jaguar besteed en dat blijkt duidelijk uit de nieuwe XE. Mijn team en ik halen bijzonder veel voldoening uit het verbeteren van een auto die we tot in de puntjes kennen: we hebben ermee geleefd, we begrijpen zijn karakter en het is dan ook een fantastische gelegenheid om een al uitstekende auto nog beter te maken. Met de nieuwe XE hebben we dat op elke denkbare manier gedaan.”

De lichte, aluminiumintensieve koetswerkstructuur van de Jaguar XE blijft een belangrijke rol spelen in het lichtvoetige rijgedrag, het uitzonderlijke veiligheidsniveau en de efficiëntie van de auto. Het koetswerk bestaat voor maar liefst 75 procent uit aluminium en werkt samen met de beproefde achter- en vierwielaandrijving, de dubbele wishbones vooraan en Integral Link-ophanging achteraan, alsook enkele van Jaguars meest geavanceerde motoren om een dynamisch rijgedrag en prestatieniveau te verzekeren.

De Dynamische modus, die standaard is voorzien op alle XE-modellen, versterkt het sportieve karakter van de auto, met snellere schakelovergangen, een scherpere gasrespons en een zwaarder afgesteld stuur. Bestuurders kunnen de rijervaring eenvoudiger bijregelen dankzij de optionele Configureerbare Dynamische Modus. Die functie biedt bestuurders de mogelijkheid om hun voertuig aan te passen aan hun persoonlijke voorkeur, door via het centrale aanraakscherm te kiezen tussen de modi Comfort en Dynamic voor de motor, de versnellingsbak en de besturing. Indien aanwezig past Adaptive Dynamics de schokdempers voortdurend aan om op elk moment en in alle rijomstandigheden de optimale mix van comfort en raffinement te bieden.

De nieuwe XE is standaard uitgerust met een automatische transmissie en wordt leverbaar met achterwielaandrijving en AWD-vierwielaandrijving. Jaguars geavanceerde AWD-vierwielaandrijving met koppelverdeling op vraag en de Intelligent Driveline Dynamics-technologie behouden het achterwielaangedreven karakter en rijgedrag van de XE, maar verbeteren tegelijk de prestaties, de tractie en het vertrouwen van de bestuurder in alle weersomstandigheden. De 300 pk sterke benzineversie met vierwielaandrijving sprint van 0 naar 100 km/u in 5,7 seconden.

De nieuwe XE is verkrijgbaar met diverse schone en efficiënte benzine- en dieselmotoren uit de Ingenium-familie. De 2.0 Ingenium-benzinemotor met vermogens van 250 en 300 pk krijgt respectievelijk de namen P250 en P300, terwijl de efficiënte Ingenium-diesel met 180 pk als D180 door het leven gaat. Die laatste combineert een koppel van 430 Nm met een brandstofverbruik vanaf 4,9 l/100 km.

De basisuitvoering van de XE beschikt voortaan over een automatische transmissie, 18”-velgen, elektrisch verstelbare lederen zetels, ledkoplampen en achterlichten met opgewaardeerde lichtsignatuur, parkeerhulpsysteem voor- en achteraan, camera achteraan en rijstrookassistent. Daarnaast kunnen klanten ook opteren voor de uitvoeringen S, SE en HSE, die bovendien verkrijgbaar zijn met een sportieve R-Dynamic-afwerking. Diverse optiepakketten breiden de personaliseringsmogelijkheden verder uit:

 • Dynamic Handling Pack: Configureerbare Dynamische Modus, Adaptive Dynamics, Performance-remmen, gekleurde remklauwen, kofferspoiler
 • Cold Climate Pack: verwarmbare voorruit, verwarmbaar stuurwiel, koplampsproeiers
 • Business Pack (enkel voor S-model): geconnecteerd Navigation Pro-systeem, Online Pack, verkeersbordenherkenning, adaptieve snelheidsbegrenzer
 • Technology Pack: head-updisplay, warmtewerende voorruit, Touch Pro Duo, Interactive Driver Display, draadloze smartphonelader, ClearSight-binnenspiegel
 • Convenience Pack: kofferklep met gebarenbediening, ont- en vergrendelen zonder sleutel, elektrisch verstelbare stuurkolom, bijkomende stroompunten
 • Premium Interior Upgrade Pack: verlichte drempelplaatjes, lichtmetalen pedalen, configureerbare sfeerverlichting

 

 EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs:

 

Sociale mediakanalen van Jaguar

www.facebook.com/JaguarBelux

www.instagram.com/jaguarbelux/

https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Isabelle Michiels
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 3
M : 0476 427 738
E : [email protected]

Jag_XE_20MY_Design_Film_260219.mp4

MP4 - 69 Mb

Jag_XE_20MY_Design_Evolution_Film_260219.mp4

MP4 - 259 Mb

PB - NIEUWE JAGUAR XE VERBETERD EXTERIEUR, VOLLEDIG NIEUW EN LUXUEUS INTERIEUR EN INTUÏTIEVE NIEUWE TECHNOLOGIE.pdf

PDF - 449 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX