NIGHT FEVER: JAGUAR RACING KLAAR VOOR ZEVENDE SEIZOEN FORMULE E OP HET VERLICHTE CIRCUIT VAN SAOEDI-ARABIË

  • Jaguar Racing keert in zijn vijfde seizoen in het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E terug naar de elektrische straatraces.
  • Zijn volledig nieuwe racewagen, de Jaguar I-TYPE 5, wordt bestuurd door een boeiende combinatie van piloten: Jaguars meervoudig racewinnaar Mitch Evans en negenvoudig Formule E-racewinnaar Sam Bird, die zich dit seizoen bij het Britse team aansluit.
  • Een van de sterkste duo’s op de Formule E-grid – Evans en Bird – wil meer punten, podiumplaatsen en overwinningen binnenhalen voor het Britse raceteam.
  • De eerste ronde is een ‘double-header’ van nachtraces in Diriyah, Saoedi-Arabië.
  • Op 26 februari 2021 om 20.00 uur plaatselijke tijd (10.00 uur Belgische tijd) springen in Diriyah de lichten op groen voor seizoen zeven. De tweede race vindt amper 24 uur later al plaats.

24 februari 2021, Antwerpen – Het Britse raceteam, Jaguar Racing, focust volledig op het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E nu de opener van het seizoen al over twee dagen plaatsvindt. Seizoen zeven van de elektrische straatraces gaat van start met twee nachtraces in Diriyah, Saoedi-Arabië. De eerste op 26 februari 2021 om 20.00 uur (10:00 uur Belgische tijd) en de tweede amper 24 uur later.

Als een van de sterkste duo’s op de Formule E-grid zullen Sam Bird en Mitch Evans de nieuwe racewagen besturen, de Jaguar I-TYPE 5. Dit is het vijfde seizoen bij Jaguar Racing van de Nieuw-Zeelander Evans terwijl de Brit Sam Bird, die in elk Formule E-seizoen races gewonnen heeft, dit seizoen nieuw is bij het Britse team. Beide piloten hebben al enig aanzien verworven op het Saoedi-Arabische stratencircuit - Evans bemachtigde vorig jaar punten en Bird zegevierde in de seizoensopener van 2019 in Diriyah.

Sinds de laatste race in augustus 2020 werd de ontwikkeling van de racecar voor het zevende seizoen, de Jaguar I-TYPE 5, gericht op een volledig nieuwe interne aandrijflijn, ophanging en hypergeavanceerde omvormer met 24-karaatsgoud.

James Barclay, teamdirecteur van Jaguar Racing: “De motivatie en opwinding om aan ons vijfde seizoen te beginnen zijn enorm. Aangezien dit het eerste ABB FIA Formule E-seizoen als wereldkampioenschap is, voelt het nog specialer. We beginnen het seizoen met een focus en vastberadenheid om punten, podiumplaatsen en overwinningen te behalen. Met ons nieuwe pilotenduo is ons potentieel beter dan ooit. We hebben maandenlang gewerkt aan de ontwikkeling van de Jaguar I-TYPE 5 en kijken er nu naar uit om het circuit in Diriyah te betreden voor de dubbele seizoensopener en de allereerste Formule E-nachtraces. We hebben genoten van de wedstrijden en veel geleerd van onze voorbije races in Diriyah. Nu kijken we uit naar een fantastische start van dit wereldkampioenschap.”

Sam Bird, Jaguar Racing-piloot, #10: “De Formule E is voor mij een vertrouwde raceomgeving. Nu ik sinds kort bij Jaguar ben, voel ik me erg gemotiveerd om de best mogelijke circuitresultaten neer te zetten en seizoen zeven met een positief elan te starten. Ik heb de voorbije maanden veel tijd doorgebracht met mijn ingenieurs en het was fantastisch om de Jaguar I-TYPE 5 al enkele keren uit te testen voor het seizoen van start gaat. Het nieuwe team zorgt voor hernieuwde energie om te presteren op het circuit. Ik ben dan ook verheugd om er in de ‘double-header’ in Diriyah tegenaan te gaan en mijn eerste punten bij Jaguar Racing te behalen. Ik heb daar nog niet zo lang geleden gewonnen en kan niet wachten om eraan te beginnen.”

Mitch Evans, Jaguar Racing-piloot, #20: “De voorbije vijf seizoenen zijn we echt gegroeid als team en hebben we meerdere podiumplaatsen bereikt. Onze meest recente overwinning was Mexico City in 2020. Uit deze herinneringen vloeit een kordate vastberadenheid voort om verder te bouwen op dat succes in seizoen zeven. Ik kijk er echt naar uit om het seizoen te starten in Diriyah. Ik had vorige keer de snelste ronde gereden in de eerste race, maar behaalde helaas geen podiumplaats in de tweede race. Ik heb honger naar succes en als team zijn we vastberaden om seizoen zeven in de sterkst mogelijke positie te starten.”

Over vier dagen gaan de lichten op groen voor de opener van het zevende seizoen. De eerste race van de ‘double-header’ zal beginnen op vrijdag 26 februari 2021 om 20.00 uur lokale tijd (10:00 uur Belgische tijd) en de tweede op zaterdag 27 februari 2021 om 20.00 uur lokale tijd (10:00 uur Belgische tijd).

- Einde -
PB - NIGHT FEVER­ JAGUAR RACING KLAAR VOOR ZEVENDE SEIZOEN FORMULE E OP HET VERLICHTE CIRCUIT VAN SAOEDI-ARABIË.pdf

PDF - 415 Kb

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge

PR Manager Jaguar Land Rover Belux

T: 03 241 11 35

M : 0476 319 629

E : [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux

www.instagram.com/jaguarbelux/

https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX