NORMAN NATO VERVOEGT TOM DILLMANN ALS RESERVEPILOOT VAN JAGUAR TCS RACING

  • Jaguar TCS Racing kondigt Norman Nato en Tom Dillmann aan als reserve- en simulatorpiloten voor seizoen acht van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E
  • Fransman Nato nam onlangs deel aan ROKiT Venturi Racing in de Formule E en won de laatste race van seizoen zeven in Berlijn
  • Norman Nato zal samenwerken met collega-Fransman, Tom Dillmann, die vorig jaar bij het Jaguar TCS Racing-team aan de slag ging als reservepiloot
  • Jaguar TCS Racing zal op 28 en 29 januari 2022 aantreden in de straten van Diriyah (Saoedi-Arabië), voor de eerste van 16 ronden

Antwerpen, 17 januari 2022 – Jaguar TCS Racing heeft vandaag aangekondigd dat Norman Nato en Tom Dillmann in seizoen acht van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E als reserve- en simulatorpiloten zullen fungeren voor het Britse raceteam.

De Fransman Nato, die als nieuwkomer de laatste race van seizoen zeven won, vervoegt dit seizoen de reservepiloten van Jaguar TCS Racing naast Tom Dillmann, die zijn rol als reservepiloot voor het volledig elektrische raceteam voortzet.

Norman en Tom zullen zich toeleggen op belangrijke taken in de simulator en tijdens tests, om de Jaguar I-TYPE 5 zo competitief mogelijk te maken voor het team. Ook zullen ze tijdens de races afwisselend optreden als reserverijders.

De 29-jarige Norman Nato is geen onbekende in de Formule E en deed eerder ervaring op in de F4 Eurocup 1.6 en de Formula Renault 2.0 Alps voordat hij de races van Monaco en Hongarije op zijn naam schreef in seizoen 2014 van de Formula Renault 3.5 Series. Recenter werd Nato derde in de European Le Mans Series 2018 en het FIA World Endurance Championship 2019/20, met onder meer een tweede plaats in de prestigieuze 24 Uur van Le Mans.

Ondertussen racet de 32-jarige Tom Dillmann al sinds het begin van de jaren 2000 en deed hij in die periode mee aan ongeveer 300 races. De hoogtepunten uit Toms carrière waren onder meer zijn kampioenstitel in de Formula V8 3.5 in 2016 en in het Duitse Formule 3-kampioenschap in 2010. Ook in de Formule E is Dillmann geen onbekende: sinds 2017 heeft hij met de Formule E-teams van Venturi- en NIO deelgenomen aan 23 E-Prix.

Norman Nato, reservepiloot van Jaguar TCS Racing: “Ik ben verheugd dat ik deel mag uitmaken van het Jaguar TCS Racing-team. Ik ben vastbesloten om het team te helpen vechten voor punten en podiumplaatsen en om hun topprestaties te bereiken. Ik heb veel te leren en te ontdekken, maar ik zal altijd klaarstaan wanneer het team me nodig heeft, in of naast de Jaguar I-TYPE 5. Ik beschouw Mitch en Sam als twee heel goede vrienden: met Mitch heb ik gereden in de F2 en Sam ken ik al vele jaren. Ik kijk er dan ook naar uit om hen en het team te steunen in seizoen acht.”

Tom Dillmann, reservepiloot van Jaguar TCS Racing: “Het doet me plezier dat ik deel blijf uitmaken van de Jaguar TCS Racing-familie. Na het uiterst sterk zevende seizoen ben ik blij dat ik het team mag helpen om opnieuw voor het wereldkampioenschap te strijden.”

James Barclay, Teambaas van Jaguar TCS Racing: “We zijn erg blij Norman te mogen verwelkomen bij Jaguar TCS Racing. Zijn verwezenlijkingen en karakter spreken voor zich en een Formule E-racewinnaar als reservepiloot in het team hebben geeft ons veel kracht in de diepte. Bovendien is Norman erg gemotiveerd om een belangrijk deel van het team te zijn en het team vooruit te helpen.

Vorig seizoen hebben Toms bijdragen aan het team ons geholpen om ons beste resultaat ooit te behalen in het kampioenschap en daarom was het voor ons erg belangrijk om met hem te blijven samenwerken. Zijn capaciteiten en consistentie zijn belangrijk om de Jaguar I-TYPE 5 en de teamprestaties verder te ontwikkelen in seizoen acht.”

Het openingsweekend van seizoen acht vindt plaats op 28 en 29 januari 2022 in de straten van het Saoedische Diriyah.

- Einde -
Jaguar TCS Racing_Season8_Norman Nato and Tom Dillman_Persbericht.pdf

PDF - 400 Kb

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:
www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX