OVERWINNING EN PODIUM VOOR JAGUAR TCS RACING IN SÃO PAULO'S SAMBADROME

  • Mitch Evans en Sam Bird zorgden voor de overwinning en een sensationeel dubbel podiumresultaat in de eerste São Paulo E-Prix
  • Het podium werd gedomineerd door Jaguar-auto's, met Nick Cassidy van Envision in de top 3
  • Sam Bird demonstreerde de snelheid van de Jaguar I-TYPE 6 door de TAG Heuer Fastest Lap te winnen
  • De overwinning voor 23.000 Braziliaanse fans vulde het Sambadrome met een opwindende sfeer
  • Jaguar stijgt met 41 punten naar de derde plaats in het teamklassement

Antwerpen, 27 maart 2023 – Mitch Evans is naar zijn eerste overwinning van het seizoen gereden tijdens de eerste São Paulo E-Prix. ​ De Kiwi werd op het podium vergezeld door teamgenoot Sam Bird na zijn dominantie op het snelle Sambadrome-circuit. Het dubbele podium heeft Jaguar TCS Racing naar de derde plaats gekatapulteerd in de teamstand van het ABB FIA Formula E World Championship.

Voor 23.000 gepassioneerde fans maakte Jaguar TCS Racing in Brazilië een geweldige comeback na een frustrerende start van seizoen 9. Beide Jaguar-piloten toonden vaardigheid en snelheid in de Jaguar I-TYPE 6, in combinatie met een perfect uitgevoerde teamstrategie.

De Kiwi Mitch Evans startte als derde na een sterke kwalificatie. Mitch maakte een positieve start, behield zijn positie en haalde in ronde 7 Porsche's Da Costa in, waardoor hij naar de tweede plaats steeg. Ondanks een terugval naar P4 tijdens de nagelbijtende race van 35 ronden, hield Mitch een sterke energiestrategie aan en greep zijn moment om de leiding te nemen.

De Brit Sam leverde een van zijn beste ritten van het seizoen af en klom een ongelooflijke zeven posities na zijn tiende startplaats. Hij had een gunstige energiestrategie, waardoor hij zich een weg omhoog kon banen en bij de finishvlag de strijd kon aangaan met Nick Cassidy van Envision Racing. Sam sloot het podium af en nam ook de TAG Heuer Fastest Lap-onderscheiding mee naar huis, wat hem een extra punt opleverde.

De Envision met Jaguar-motor werd tweede na een gevecht met Mitch in de laatste ronde. De Kiwi Nick Cassidy werd waardig tweede en schreef daarmee Formule E-geschiedenis voor Jaguar.

Door het dominante resultaat staat Sam Bird zesde in de rijdersstand van het 2023 ABB FIA Formula E World Championship, terwijl Mitch naar de negende plaats is gestegen.

James Barclay, Jaguar TCS Racing teamleider: “Wat een ongelofelijke dag! Een historische primeur met drie Jaguars die het podium domineren. Het resultaat van vandaag en de prestatie van het team na een paar uitdagende weekends was des te mooier. Met een sterke wagen en een bewezen team wisten we dat het erop aankwam om een clean weekend uit te voeren met een geweldige strategie en dat is wat we vandaag deden. Mitch en Sam reden uitzonderlijk. Ze toonden geduld in een strategische race en rauwe snelheid wanneer dat nodig was. Ik dank onze technische partner WAE die onvermoeibaar heeft gewerkt voor dit resultaat en onze geweldige commerciële partners. We wilden een mooie show neerzetten voor de Braziliaanse fans en dat hebben we gedaan, het is een speciale dag die we met plezier zullen vieren."

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing piloot, #9:"Deze overwinning komt op het perfecte moment, want we hadden een moeilijke start en de Jaguar was snel. Het is ongelooflijk om eindelijk te winnen - Nick heeft me de hele tijd gepusht. Dit is allemaal te danken aan het harde werk van het team, er gaat veel werk in zitten, zoveel werk in de strategie, het is niet gemakkelijk om het allemaal te bewerkstelligen, dus ik ben superblij dat ik nu een paar grote punten op het bord heb."

Sam Bird, Jaguar TCS Racing piloot, #10:“Geweldig voor Jaguar TCS Racing om het podium te halen. Het team hier en op de basis verdient alle lof, het is een schitterend resultaat. Ik heb ook de snelste ronde gereden, dat zijn goede punten voor het team en nu kunnen we uitkijken naar Berlijn.”

Jaguar TCS Racing neemt op 22 en 23 april in het Duitse Berlijn deel aan de zevende en achtste ronde van het 2023 ABB FIA Formula E World Championship.

EINDEPB OVERWINNING EN PODIUM VOOR JAGUAR TCS RACING IN SÃO PAULO'S SAMBADROME.pdf

PDF - 467 Kb

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing
Tel: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel: +44 (0) 7979 554005
E-mail: [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX