PANASONIC JAGUAR RACING ONTHULT JAGUAR I-TYPE 4 FORMULE E AUTO

JAMES CALADO VERVOLLEDIGT HET PANASONIC JAGUAR RACING TEAM

  • Panasonic Jaguar Racing onthulde gisteren voor seizoen zes de Jaguar I-TYPE 4, zijn nieuwe volledig elektrische racewagen met een gloednieuwe aandrijflijn.
  • De Nieuw-Zeelander Mitch Evans en de Brit James Calado zullen strijden voor de punten, podiumplaatsen en overwinningen in de nieuwe Jaguar I-TYPE 4.
  • De autosmeermiddelenspecialist Castrol gaat samenwerken met Panasonic Jaguar Racing.
  • Jaguar Racing ging ook een partnership aan met de speelgoedfabrikanten LEGO Groep en Scalextric. Miniatuurversies van de racewagens van Jaguar zijn binnenkort te koop.

3 oktober 2019, Antwerpen - Panasonic Jaguar Racing onthulde vandaag zijn gloednieuwe volledig elektrische racewagen voor seizoen zes van het ABB FIA Formula E-kampioenschap. De officiële voorstelling van het Britse team samen met vips, de media, partners en fans vond plaats in de gloednieuwe designstudio van Jaguar in Gaydon (Warwickshire), het meest geavanceerde centrum voor autodesign ter wereld.

De Jaguar I-TYPE 4 met gloednieuwe motor, versnellingsbak, spanningsomvormer, achterwielophanging en schokdempers werd lichter, wat een betere wendbaarheid en sterkere prestaties oplevert.

De Jaguar I-TYPE 4, die de lichtste en efficiëntste aandrijflijn heeft die het team ooit maakte, heeft een lager zwaartepunt, en zal het team in staat stellen nog meer punten, podiumplaatsen en overwinningen te behalen in seizoen zes.

De nieuwe aandrijflijn krijgt ook een nieuwe voertuigstuurmodule, die een hogere verwerkingscapaciteit als voordeel heeft en het mogelijk maakt sneller software te ontwikkelen. Jaguar plaatst zich daarmee aan de spits op het gebied van innovatie voor voertuigen met elektrische aandrijving op basis van een batterij.

James Barclay, Directeur van het Panasonic Jaguar Racing Team: “De start van een nieuw seizoen is een boeiende tijd voor het team. Na maanden van hard werken tonen we met veel plezier de nieuwe Jaguar I-TYPE 4 aan de wereld. We hebben al onze ervaring in de Formule E en onze meest recente innovaties in de nieuwe racewagen gestopt. Het ontwikkelingsteam heeft een wagen afgeleverd waarvan we verwachten dat die onze meest competitieve Formule E-wagen tot dusver zal worden. We hebben geleerd hoe we als team kunnen winnen en voor seizoen zes willen we gewoon nog meer. We kunnen niet wachten om te gaan racen!”

***

In de aanloop naar de start van seizoen zes van het ABB FIA Formula E-kampioenschap werd gisteren bekendgemaakt dat de Brit James Calado de nieuwe rijder van Panasonic Jaguar Racing wordt.

De 30-jarige Calado, die in 1999 startte in de karting, racete in de loop van zijn carrière tegen enkele van de grootste namen uit de autosport, onder wie Formule E-kampioen Jean-Eric Vergne en F1-rijder Valtteri Bottas. Hij werd in 2017 WEC GTE Pro-kampioen en behaalde eerder dit jaar de eindzege in de GTE Pro-klasse van de 24 Uur van Le Mans.

James Calado, nr. 51: “Dit was een van de meest begeerde zitjes in de Formule E en ik ben zeer trots dat ze me het hebben aangeboden. Het verleden van Jaguar in de autosport is iconisch, en deel uitmaken van dat team in de Formule E is een schitterende kans voor mij. Elektrisch racen is wel nieuw voor mij, maar ik heb er alle vertrouwen in dat ik met mijn eigen ervaring in eenzitters enkele fantastische resultaten zal kunnen behalen voor het team. De verwachtingen zijn hooggespannen en ik kijk uit naar de eerste race in november in Diriyah.”

***

Panasonic Jaguar Racing is bijzonder blij Castrol als nieuwe partner te mogen verwelkomen, een van de meest toonaangevende smeermiddelenmerken ter wereld. Het team past de geavanceerde e-fluids van Castrol toe in de Jaguar I-TYPE 4. Daarmee wordt voortgebouwd op een lange en succesvolle samenwerking in de autosport. In de loop der jaren behaalden Jaguar Racing en Castrol buitengewone successen in de autosport, zoals de eindzege in de prestigieuze 24 Uur van Le Mans en de 24 Uur van Daytona. Door de e-fluids van Castrol te gebruiken, zullen Jaguar en Castrol niet alleen kunnen samenwerken, kennis opdoen en overwinningen behalen op het circuit, maar ook nieuwe geavanceerde technologie en e-fluids kunnen ontwikkelen voor de bekroonde Jaguar I-PACE en toekomstige Jaguars voor de gewone weg.

Mandhir Singh, Chief Executive Officer van Castrol: “We zijn zeer blij dat we ons langlopende partnership met Jaguar kunnen uitbreiden naar het Panasonic Jaguar Racing Formula E Team. Onze e-fluids testen in de keiharde Formule E-races is de ideale manier om de e-fluids en technologie voor elektrische voertuigen van de toekomst te ontwikkelen. Het zal ons helpen om te bieden wat automobilisten willen: verder rijden per oplaadbeurt, en transmissie en onderdelen een langere levensduur bezorgen.” 

Het logo van Castrol zal te zien zijn op de helm en racekledij van de rijders en de uitrusting van het team.

James Barclay, Directeur van het Panasonic Jaguar Racing Team: “Om onze prestaties op het circuit te verbeteren, hebben we de beste partners nodig. We zijn zeer blij Castrol te mogen verwelkomen voor seizoen zes. Hun innoverende autosmeermiddelen leveren het team nu al voordelen op en we kunnen niet wachten om samen het seizoen te starten in Saudi-Arabië met de Diriyah E-Prix in november.”

Voor seizoen zes mag het team rekenen op nog twee andere gigantische – maar tegelijk ook zeer 'mini' – partners. Panasonic Jaguar Racing is een partnership aangegaan met de toonaangevende speelgoedfabrikanten LEGO Groep en Scalextric, die miniatuurversies van de elektrische wagens op de markt zullen brengen. De LEGO® Speed Champions-bouwdoos met de Panasonic Jaguar Racing GEN2-wagen uit de Formule E en de Jaguar I-PACE eTROPHY zullen te koop zijn vanaf 1 januari 2020. ​ De Jaguar I-TYPE Scalextric zal te koop zijn vanaf het voorjaar van 2020.

- Einde -


Voor meer informatie over Panasonic Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Imogen Shaw, Media Officer, Panasonic Jaguar Racing
Tel.: +44 (0) 7825 024 591
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR Manager, Jaguar Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
Email: [email protected]


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]


NOTITIES VOOR DE REDACTIE

TECHNISCHE GEGEVENS NIEUWE I-TYPE 4:

Maximumvermogen: 250 kW (= 335 pk) ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​
Race Mode (beschikbaar maximumvermogen): 200 kW (= 270 pk)
Maximaal geregenereerd vermogen: 250 kW
Topsnelheid: 280 km/u
Acceleratie 0-100 km/u: 2,8 seconden
Gewicht batterij: 385 kg
Minimumgewicht (incl. rijder): 900 kg (batterij 385 kg)

OVER PANASONIC JAGUAR RACING

Jaguar keerde in oktober 2016 terug naar de racerij en sloot zich als eerste prestigeconstructeur aan bij de zuiver elektrische straatraces van het ABB FIA Formula E-kampioenschap. In 2019 won het team de E-Prix van Rome, Jaguars eerste internationale autosportzege sinds 1991.

De Formule E geldt als een praktijktest voor Jaguar, dat volop timmert aan zijn weg naar een geëlektrificeerde toekomst.

Als officieel constructeursteam in de Formule E ontwerpt Panasonic Jaguar Racing zijn eigen aandrijflijn, inclusief motor, transmissie, omvormer en achterwielophanging. Om de kosten te drukken, zijn het koolstofvezelchassis en de batterij gemeenschappelijke onderdelen die identiek zijn voor de twaalf teams. Zo kan het team zich concentreren op de ontwikkeling van efficiënte en lichte elektrische aandrijfsystemen, die de prestaties en het rijbereik van de toekomstige elektrische wagens van Jaguar Land Rover ten goede zullen komen.

Dit jaar racen de teams voor de tweede keer met de futuristische Generation 2-racewagens. Elk team heeft twee racewagens, een per piloot, die de volledige race moeten uitrijden.

De Formule E onderscheidt zich echter niet alleen met zijn zuiver elektrische concept, maar ook met de keuze van de circuits. Het kampioenschap wordt gereden op tijdelijke stratencircuits in het centrum van ‘s werelds grootste steden, waaronder Diriyah, Rome, Parijs en New York, en eindigt met een ‘double-header’-weekend in Londen. ​ 

Over de LEGO Groep

De missie van de LEGO Groep is om de bouwers van morgen te inspireren en te stimuleren via de kracht van het spel. LEGO met de LEGO-stenen als basis, stelt kinderen en liefhebbers in staat om alles te bouwen en te herbouwen wat ze zich maar kunnen voorstellen. ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ 

De LEGO Groep werd in 1932 in Billund, Denemarken opgericht door Ole Kirk Kristiansen, en de naam is afgeleid van de twee Deense woorden LEg GOdt, die "Speel Goed" betekenen.

Tegenwoordig is de LEGO Groep nog steeds een familiebedrijf met hoofdkwartier in Billund. De producten worden nu echter verkocht in meer dan 140 landen wereldwijd. Voor meer informatie: www.LEGO.comPB_Panasonic Jaguar Racing onthult Jaguar I-TYPE 4 Formule E auto.pdf

PDF - 193 Kb

PB_Mark Turner wordt nieuwe Jaguar I-PACE eTROPHY Championship Manager.pdf

PDF - 203 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX