PRIJZEN JAGUAR I PACE EV400 BEKEND: VANAF € 80.850

Jaguar maakt de prijs bekend van de nieuwe Jaguar I‑PACE EV400

  • 's Werelds eerste premium 100 % elektrische performance-SUV is in België leverbaar vanaf € 80.850
  • Sneller laden en nieuw infotainmentsysteem maken Jaguar I‑PACE prettiger, intuïtiever te bedienen en gebruiksvriendelijker dan ooit

Donderdag 16 juli 2020, Antwerpen - Jaguar maakt de prijzen bekend van de nieuwe Jaguar I‑PACE EV400. De volledig elektrische performance-SUV is leverbaar vanaf € 80.850. Ook kan de Jaguar I‑PACE nu sneller worden opgeladen en is hij voorzien van een nieuw infotainmentsysteem.

De Jaguar I‑PACE – 's werelds eerste premium 100 % elektrische performance-SUV – is nu sneller op te laden en met het nieuwe, intuïtief te bedienen infotainmentsysteem is de I‑PACE op alle fronten gebruiksvriendelijker. Zowel het bezit als het rijden met een elektrische auto is eenvoudiger en prettiger dan ooit. Dankzij een verder uitgebreid aanbod van opties heeft de klant voortaan nog meer keuze om zijn 100 % elektrische Jaguar naar wens samen te stellen.

De Jaguar I‑PACE sleepte sinds zijn debuut in 2018 meer dan tachtig onderscheidingen en titels in de wacht, onder meer 2019 World Car of the Year, World Car Design of the Year en World Green Car. De auto wordt aangedreven door twee elektromotoren, met een systeemvermogen van 294 kW (400 pk) en een systeemkoppel van 696 Nm. Dankzij de aluminium constructie, het lage zwaartepunt en de vierwielaandrijving biedt de I‑PACE een ongeëvenaard fijne balans tussen prestaties, luxe en wendbaarheid, met een uitstekende actieradius en gebruiksvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk.

I‑PACE in een notendop

De Jaguar I‑PACE is voorzien van nog meer technologische innovaties die het leven met een elektrische auto nog prettiger en eenvoudiger maken. Het nieuwe Pivi Pro infotainmentsysteem is net zo intuïtief te gebruiken als een smartphone. Pivi Pro reageert snel op input en werkt slim samen met het verbeterde EV-navigatiesysteem. Dat toont nu de beschikbare laadstations in de buurt, inclusief de actuele laadtarieven en laadtijden.

Jaguar levert de I‑PACE nu standaard met een 11 kW on-board lader, waardoor klanten met een 3-fase-aansluiting nog sneller kunnen laden. Met een 11 kW wallbox is één uur laden goed voor 53 kilometer range (WLTP). Dankzij de laadtijd van 8,6 uur kan de batterij nu gedurende de nacht volledig worden opgeladen. Via een 50 kW snellader wordt ieder kwartier 63 kilometer range bijgeladen. Via een 100 kW snellader is dat zelfs 127 kilometer per kwartier laden.

Luchtkwaliteit is in de huidige tijdsgeest belangrijker dan ooit. Dankzij de toepassing van PM2.5 filtercapsules wordt de luchtkwaliteit in het interieur van de I‑PACE nu verder verbeterd. Die vangen ultrafijne deeltjes en allergenen in de lucht op. Bovendien kan de lucht ook tijdens het opladen gefilterd worden. Het exterieurdesign is verder verfijnd met de nieuwe Atlas Grey afwerking van de grille. Kopers kunnen bovendien kiezen uit een verder verfijnd kleurenpalet en er is een nieuw, luxueus Bright Pack.

Alan Volkaerts, Vehicle Line Director, Jaguar I‑PACE, zegt: “Toen we de I-PACE ontwikkelden, wilden we dat hij de meest aantrekkelijke elektrische wagen ter wereld zou worden en dat hij zou laten zien wat er gebeurt wanneer Jaguar elektrisch rijdt. Ik denk dat we die ambitieuze doelstellingen hebben bereikt en nu hebben we hem nog beter gemaakt met een nieuw infotainmentsysteem, driefasig laden en technologie die zowel de bestuurder als de passagiers ten goede komt.

We hebben het design ook subtiel verbeterd met een afwerking in Atlas Grey voor het radiatorrooster en met het nieuwe optionele Bright Pack. De I-PACE was de eerste hoogwaardige, volledig elektrische prestatie-SUV: elke wijziging die we hebben doorgevoerd maakt hem tot de referentie in zijn klasse.”

De nieuwe Jaguar I‑PACE is vanaf nu te bestellen. Kijk op www.jaguar.be voor een compleet overzicht van de nieuwe prijzen.

 

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs

De I-PACE werd ontworpen en ontwikkeld in het Verenigd Koninkrijk, het land dat altijd het hart zal blijven van de productie-, ontwikkelings- en ontwerpactiviteiten van Jaguar Land Rover. Toch bouwt Jaguar Land Rover de I-PACE in Oostenrijk in het kader van een productiepartnerschap met Magna Steyr.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]Nieuwe vanafprijs Jaguar I-PACE_Persbericht.pdf

PDF - 318 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX