RHI Magnesita transformeert logistiek met Oracle Cloud

Wereldwijd leider op het gebied van vuurvaste materialen implementeert Oracle Fusion Cloud Transportation Management om logistieke activiteiten efficiënter uit te voeren, vrachtkosten te verlagen en serviceniveaus te optimaliseren

Vilvoorde, België — 8 januari 2022 — Oracle maakt vandaag bekend dat RHI Magnesita, 's werelds grootste leverancier van vuurvaste materialen, heeft gekozen voor Oracle Fusion Cloud Transportation Management, onderdeel van Oracle Fusion Cloud Supply Chain & Manufacturing (SCM), om de uitbreiding en technologische modernisering van het bedrijf te ondersteunen.

Na implementatie zullen de distributielocaties van RHI Magnesita met één uniform transport management systeem (TMS) werken dat alle aspecten van de logistieke processen van het bedrijf omvat. Dankzij de keuze voor Oracle Transportation Management kan het bedrijf kosten verlagen, serviceniveaus optimaliseren en processen automatiseren, waardoor het haar logistieke activiteiten nog efficiënter kan uitvoeren.

Met het hoofdkantoor in Wenen, een wereldwijd actieve supply chain organisatie in Rotterdam en 28 productie locaties over de hele wereld, die producten verzenden naar klanten in meer dan 100 landen, is RHI Magnesita een wereldwijde speler. Gezien de omvang en groeiende aanwezigheid van RHI Magnesita, zag het bedrijf de noodzaak het beheer van logistieke processen anders in te richten om de flexibiliteit en efficiëntie van de bedrijfsactiviteiten te verhogen, snel services te kunnen schalen en nieuwe marktsegmenten te bedienen. RHI Magnesita heeft voor Oracle Transportation Management gekozen vanwege de ingebouwde flexibiliteit en configureerbaarheid, zodat voor alle transport modaliteiten complexe processen kunnen worden ondersteund.

Met Oracle Transportation Management kan RHI Magnesita bedrijfsprocessen automatiseren binnen het logistieke netwerk van het bedrijf en activiteiten optimaliseren voor meerdere supply chain stromen en markten. Hierdoor wordt de klantervaring verbeterd en kunnen vracht en operationele kosten worden verlaagd. Het bedrijf profiteert daarmee van één uniform logistiek platform waarmee het elk facet van de transportactiviteiten efficiënter kan beheren – van transportplanning en -uitvoering tot tracking, verrekening van vrachtfacturen en bedrijfsanalyses.

"Het wereldwijde handels- en logistieke landschap is drastisch veranderd en blijft evolueren. Meer dan ooit moeten we veerkrachtig zijn en met maximale flexibiliteit werken om onze services aan te blijven passen en ons bedrijf te schalen om concurrerend te blijven. Oracle Transportation Management geeft ons de tools die we nodig hebben om onze processen te automatiseren. Hierdoor kunnen we onze logistieke processen efficiënter uitvoeren en tegelijkertijd de kosten verlagen, Ook is het ons zo mogelijk de end-to-end zichtbaarheid van onze activiteiten te behouden, zodat we onze klantervaring naar een hoger niveau kunnen tillen," aldus Simone Oremovic, Executive Vice President van People, Projects & Value Chain bij RHI Magnesita.

"Brancheleveranciers zoals RHI Magnesita moeten hun bedrijfsmodellen evalueren naarmate ze hun bedrijf diversifiëren, terwijl ze tegelijkertijd worden geconfronteerd met de uitdagingen van een altijd onzekere operationele omgeving en krappe wereldwijde supply chains," aldus Monic van Aarle, VP Applications Benelux, Oracle. "Als vooruitstrevend bedrijf met een innovatiecultuur die ervoor heeft gezorgd dat het al jaren marktleider is, heeft RHI Magnesita dit proces al lang voor de huidige crisis in gang gezet. Met Oracle Transportation Management beschikt het over een geïntegreerd platform voor logistiek beheer dat helpt de operationele efficiëntie te verhogen en de huidige en toekomstige behoeften van het bedrijf te ondersteunen."

 

EINDE


Persbericht_RHI Magnesita transformeert logistiek met Oracle Cloud.pdf

PDF - 135 Kb

Oracle biedt geïntegreerde applicatiesuites plus een veilige, autonome infrastructuur in de Oracle Cloud. Ga voor meer informatie over Oracle (NYSE: ORCL) naar oracle.com.

Handelsmerken
Oracle, Java, en MySQL zijn geregistreerde handelsmerken van Oracle Corporation.

Info over RHI Magnesita

RHI Magnesita is de toonaangevende wereldwijde leverancier van hoogwaardige vuurvaste producten, systemen en oplossingen die van essentieell belang zijn voor processen met een temperatuur van meer dan 1200 °C in een breed scala van industrieën, waaronder staal, cement, non-ferrometalen en glas. Ons doel is om hoge temperaturen te mannen, waardoor wereldwijde industrieën aan duurzame, moderne oplossingen kunnen werken. Met een verticaal geïntegreerde waardeketen, van grondstoffen tot vuurvaste producten en oplossingen gebaseerd op optimale prestaties, bedient RHI Magnesita klanten over de hele wereld, met ongeveer 12.000 werknemers in 28 hoofdproductielocaties en meer dan 70 verkoopkantoren. RHI Magnesita wil voortbouwen op leiderschap qua omzet, omvang, productportefeuille en gediversifieerde geografische aanwezigheid om verder uit te breiden op veelbelovende groeimarkten.

De groep heeft een premium notering op de officiële lijst van de London Stock Exchange (symbool: RHIM), is onderdeel van de FTSE 250-index, en heeft een tweede notering op de effectenbeurs van Wenen (Wiener Börse). Ga voor meer informatie naar: www.rhimagnesita.com.

Contactgegevens
Julien Harbers
Oracle
+31 (0) 6 2331 8321
[email protected]

 

 

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX