SAM BIRD VERVOEGT PANASONIC JAGUAR RACING

  • De toonaangevende Formule E-piloot Sam Bird vervoegt het Britse team voor seizoen zeven van het Wereldkampioenschap Formule E.
  • De Brit is de enige piloot die in elk Formule E-seizoen een race heeft gewonnen.
  • Meervoudig racewinnaar Sam Bird vormt samen met Mitch Evans een van de sterkste pilotenteams in de Formule E.
  • Seizoen zeven gaat op 16 januari 2021 van start in het Chileense Santiago.

Woensdag 15 juli 2020, Antwerpen - Panasonic Jaguar Racing kondigde gisteren aan dat Sam Bird het raceteam vervoegt als de nieuwe piloot voor seizoen zeven van het ABB FIA Formula E World Championship.

De 33-jarige Brit nam sinds de eerste editie van het baanbrekende kampioenschap in 2014 deel aan elke Formule E-wedstrijd en behaalde tot op heden negen overwinningen. Bird, die zijn succesvolle racecarrière in 2002 opstartte, behaalde verscheidene successen in de juniorcategorieën van de autosport en vervulde vervolgens een aantal belangrijke Formule 1-functies, waaronder testrijder voor Williams en reservepiloot voor Mercedes AMG Petronas van 2011 tot 2013. De voorbije jaren oogstte Sam Bird heel wat succes in het FIA World Endurance Championship met Ferrari en het G-Drive Racing Team.

In de FIA Formule E is Bird de enige piloot die elk seizoen een race op zijn naam schreef. Hij kan dan ook schermen met een indrukwekkend palmares van negen overwinningen, achttien podiumplaatsen, vijf poleposities en vijf snelste ronden in 63 races. De piloot uit Poole krijgt zijn eerste voorsmaakje van de nieuwe Jaguar I-TYPE nadat het huidige seizoen volgende maand in Berlijn wordt afgesloten. Zijn eerste race voor het team zal op 16 januari 2021 plaatsvinden in Santiago (Chili).

James Barclay, Directeur van het Panasonic Jaguar Racing Team:

“Namens het hele Panasonic Jaguar Racing Formula E-team en iedereen bij Jaguar willen we Sam welkom heten in de familie. Sinds de start van het Formule E-kampioenschap heeft Sam bewezen dat hij een van de allerbeste piloten in het kampioenschap is en we geloven dat we samen een fantastisch partnerschap zullen vormen. We zijn ervan overtuigd dat we met Mitch en Sam een van de sterkste teams op de grid hebben. Gezien de uiterst felle concurrentiestrijd in de Formule E, heb je twee rijders nodig die in elke race kunnen meestrijden voor de podiumplaatsen. We hebben nu twee wedstrijdwinnaars die hun sporen reeds hebben verdiend en die ons in staat zullen stellen om volgend seizoen zowel de pilotentitel als de teamtitel te behalen.”

Sam Bird:

“Ik kijk er echt naar uit om samen met Panasonic Jaguar Racing een nieuw hoofdstuk in mijn Formule E-carrière te beginnen. Ik heb gezien hoe Jaguar gegroeid en geëvolueerd is in het kampioenschap. Het stemt me dan ook erg trots te mogen rijden voor een iconisch Brits merk met zo'n succesvol race-DNA en een plaats te krijgen op de indrukwekkende lijst van piloten die al voor het merk hebben gereden. Ik ga voluit voor de zege en ben er zeker van dat ik samen met Mitch geweldige dingen kan bereiken voor het team en voor onszelf. Ik wil Envision Virgin Racing bedanken voor alles wat we samen hebben gerealiseerd en wens hen het allerbeste voor de toekomst. Na Berlijn kan ik niet wachten om de Jaguar I-TYPE te testen en op de best mogelijke plaats te starten aan seizoen zeven en de volgende seizoenen.”

EINDE

 

Voor meer informatie over Panasonic Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Adrian Atkinson, Global PR Manager, Jaguar Racing

Tel.: +44 (0) 7979 554 005

E-mail: [email protected]

 

Emily Hogg, Global Brand & Partnerships Officer, Jaguar Racing

Tel.: + 44 (0) 7384 532 605

E-mail: [email protected]

 

NOTITIES VOOR REDACTEURS

OVER PANASONIC JAGUAR RACING

Jaguar keerde in oktober 2016 terug naar de racerij en sloot zich als eerste prestigeconstructeur aan bij de zuiver elektrische straatraces van het ABB FIA Formule E-kampioenschap. In 2019 won het team de E-Prix van Rome, de eerste internationale autosportzege van Jaguar sinds 1991.

De Formule E geldt als een praktijktest voor Jaguar, dat volop timmert aan zijn weg naar een geëlektrificeerde toekomst.

Als officieel constructeursteam in de Formule E ontwerpt Panasonic Jaguar Racing zijn eigen aandrijflijn, inclusief motor, versnellingsbak, omvormer en achterwielophanging. Om de kosten te drukken zijn het koolstofvezelchassis en de batterij gemeenschappelijke onderdelen die identiek zijn voor de twaalf teams. Zo kan het team zich concentreren op de ontwikkeling van efficiënte en lichte elektrische aandrijfsystemen, die de prestaties en het rijbereik van de toekomstige elektrische wagens van Jaguar Land Rover ten goede zullen komen.

Dit jaar racen de teams voor de tweede keer met de futuristische Generation 2-racewagens. Elk team heeft twee racewagens, een per piloot, die de volledige race moeten uitrijden.

De Formule E onderscheidt zich echter niet alleen door zijn zuiver elektrische concept, maar ook door de keuze van de circuits. Het kampioenschap vindt plaats op tijdelijke straatcircuits in het centrum van ‘s werelds grootste steden.


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]Jaguar Racing_Sam Bird_Persbericht.pdf

PDF - 224 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX