TOM DILLMANN VERVOEGT JAGUAR RACING ALS RESERVEPILOOT

  • Jaguar Racing kondigt Fransman Tom Dillmann aan als reservepiloot
  • De 32-jarige Fransman zal het team ondersteunen tijdens seizoen zeven van het wereldkampioenschap ABB FIA Formule E
  • De formidabele piloten van Jaguar Racing, Sam Bird en Mitch Evans, zullen in seizoen zeven worden ondersteund door Tom Dillmann en Sacha Fenestraz
  • De volgende ABB FIA Formule E-race vindt plaats in Puebla (Mexico) en omvat twee wedstrijden: de eerste wordt gereden op zaterdag 19 juni om 16.00 uur (lokale tijd), de tweede op zondag 20 juni om 16.00 uur (lokale tijd)

Antwerpen, 1 juni 2021 – Jaguar Racing onthulde op 27 mei dat de Fransman Tom Dillmann het Britse raceteam zal aanvullen als reservepiloot voor seizoen zeven van het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E.

De 32-jarige Dillmann vervoegt de reservepiloten van Jaguar Racing naast Sacha Fenestraz. Hij zal het team bijstaan tijdens bepaalde races doorheen het seizoen en zal waardevolle tijd doorbrengen in de simulator van Jaguar Racing in Grove, Oxfordshire.

De Fransman racet al sinds het begin van de jaren 2000 en heeft al bijna 300 wedstrijden op zijn palmares. Enkele hoogtepunten uit zijn carrière zijn de kampioenstitel in het Formule V8 3.5-kampioenschap 2016 en de Duitse Formule 3-titel van 2010. Ook in de Formule E is Dillmann geen onbekende: sinds 2017 heeft hij met de Formule E-teams van Venturi- en NIO deelgenomen aan 23 E-Prix.

Tom Dillmann, reservepiloot van Jaguar Racing, zei: “Het is fantastisch om in de Formule E-paddock te blijven en ik ben dan ook verheugd over de samenwerking met Jaguar Racing. Het seizoen is bijzonder goed gestart en ik kijk ernaar uit om met het hele team samen te werken en te kunnen bijdragen tot nog meer successen.”

James Barclay, Team Director van Jaguar Racing, verklaarde: “Het is fantastisch om Tom te verwelkomen in het team – hij is een piloot die we al een hele tijd kennen. Zijn ervaring in diverse kampioenschappen en in de Formule E zal bijzonder nuttig zijn omdat hij ons helpt om de Jaguar I-TYPE 5 te perfectioneren en te ontwikkelen in de simulator. Toms kennis van Formule E-races kan van onschatbare waarde blijken als er op korte termijn een beroep op wordt gedaan.”

Het dubbele raceweekend in het Mexicaanse Puebla begint op zaterdag 19 juni om 16.00 uur (lokale tijd) en de tweede race wordt 24 uur later gereden, op zondag 20 juni om 16.00 uur (lokale tijd).

 

- Einde -Jaguar Racing Season Seven_Tom Dillmann_Persbericht.pdf

PDF - 319 Kb

Voor meer informatie over Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

Emily Hogg, Global Brand & Partnerships Officer, Jaguar Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

 

Sociale mediakanalen van Jaguar:

www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
https://www.youtube.com/user/JaguarBELUX

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX