VENI, VIDI, VICI - MITCH EVANS VEROVERT ROME VOOR JAGUAR TCS RACING

  • Mitch Evans schrijft geschiedenis voor Jaguar TCS Racing als eerste piloot die beide races won tijdens een ‘double-header’-weekend in de Formule E in Rome
  • Sam Bird reed een indrukwekkende race voordat een botsing hem dwong op te geven
  • Mitch Evans stijgt naar de vierde plaats in het klassement van de piloten met slechts negen punten achterstand op de leider; Sam Bird zit in elfde positie ​
  • Jaguar TCS Racing staat vijfde in het teamklassement
  • De zesde ronde van het ABB FIA Formule E Wereldkampioenschap 2022 vindt plaats in de iconische straten van Monte Carlo, Monaco op 30 april 2022

Antwerpen, 11 april 2022 – Mitch Evans schrijft geschiedenis voor Jaguar TCS Racing als eerste piloot die beide races won tijdens een ‘double-header’-weekend in Rome. Hij is pas de derde coureur in de Formule E-geschiedenis die op twee opeenvolgende dagen een E-Prix wint. De Italiaanse hoofdstad wordt stilaan een tweede huis voor Mitch Evans, die nu voor de derde keer de E-Prix van Rome won.

Mitch Evans en Sam Bird eindigden respectievelijk als vierde en vijfde op de grid na een succesvolle kwalificatiesessie waarin beide piloten het tegen elkaar opnamen in het kwartfinaleduel. Mitch ging voor het eerst dit seizoen naar de halve finales.

In de eerste tien minuten van de wedstrijd maakte Mitch Evans een beslissende inhaalslag op Jake Dennis om in een podiumpositie te komen. Hij bleef foutloos rijden en haalde André Lotterer en Jean-Éric Vergne in en kwam zo aan de leiding in de E-Prix van Rome. De ​
Nieuw-Zeelander worstelde een aantal ronden met de koplopers voordat de safety car te laat werd ingezet. Dankzij een late en onverschrokken strategie die draaide rond de ATTACK MODE, gekoppeld aan een goede efficiëntie, kon Evans de leiding van de race opnieuw overnemen en opeenvolgende overwinningen in de straten van Rome op zijn naam schrijven.

Teamgenoot Sam Bird reed ook een sterke race en zou nog meer waardevolle punten voor het team binnenhalen. Sam toonde het uitzonderlijke tempo van de Jaguar I-TYPE 5 tot hij moest opgeven door een aanrijding met Nick Cassidy in de laatste ronde van de race.

Mitch Evans stijgt naar de vierde plaats in het klassement, met slechts negen punten achterstand op de leider, terwijl Sam Bird elfde is. Jaguar TCS Racing stijgt naar de vijfde plaats in het ABB FIA Formule E-teamklassement.

James Barclay, teambaas van Jaguar TCS Racing:“Een dubbele overwinning voor Jaguar TCS Racing in Rome. Weekends als deze zijn ongelooflijk moeilijk te realiseren, maar dankzij de enorme inspanningen van het hele team werd dit een historisch weekend voor Jaguar. Rome is ons goedgezind met vijf podiumplaatsen en drie overwinningen in drie jaar tijd. En het is geweldig om ons seizoen weer op de rails te hebben na zo'n sterke prestatie van Mitch en het team. We weten hoe competitief dit kampioenschap is, dus we zullen dit momentum na Rome vasthouden, hard blijven werken en blijven voortbouwen op ons kampioenschap in Monaco.”

Mitch Evans, Jaguar TCS Racing-piloot #9: “Dit weekend is een droom geweest. Ik hoopte naar Rome te komen en een aantal punten te pakken, maar een dubbele overwinning is gewoon ongelooflijk. Gisteren was geweldig, maar ik wist dat het heel moeilijk zou zijn om het vandaag nog eens te herhalen, omdat deze double-headers lastig kunnen zijn. De Jaguar ​
I-TYPE 5 was gewoon perfect. Dit is onze derde overwinning nu hier, en ik ga dit ongelooflijke gevoel en momentum meenemen naar Monaco. Het is tijd om te vieren!”

Sam Bird, Jaguar TCS Racing-piloot #10: “Geweldig weekend voor het team. Twee zeges behalen met Mitch is niet te geloven. De racewagen was fantastisch en Jaguar TCS Racing heeft in de pauze prachtig werk geleverd om van een moeilijke start naar een winnende formule te gaan. Proficiat aan elk betrokken teamlid en we kijken uit naar Monaco.”

Op 30 april 2022 vindt de zesde ronde van het ABB FIA Formule E-Wereldkampioenschap 2022 plaats in de iconische straten van Monte Carlo, Monaco.

– Einde –
PB_VENI, VIDI, VICI - MITCH EVANS VEROVERT ROME VOOR JAGUAR TCS RACING.pdf

PDF - 338 Kb

Voor meer informatie over Jaguar TCS Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar TCS Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar TCS Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

Sociale mediakanalen van Jaguar:
www.facebook.com/JaguarBelux
www.instagram.com/jaguarbelux/
www.youtube.com/user/JaguarBELUX

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX