VERBETERDE PRESTATIES VOOR JAGUAR I-PACE DANKZIJ KENNIS UIT DE RACERIJ

  • Jaguar I-PACE verder verbeterd dankzij ervaringen met I-PACE eTROPHY raceversie
  • Software-update resulteert in geoptimaliseerde batterijprestaties en grotere actieradius
  • Update kosteloos te installeren bij de Jaguar-dealer
  • Jaguar I-PACE beschikbaar in België vanaf € 80.800

9 december 2019, Antwerpen – Jaguar heeft de prijswinnende I-PACE verder verbeterd met de opgedane kennis uit de racerij. Dankzij de ervaringen met de raceversie van de 100% elektrische I-PACE – de eTROPHY – zijn batterijmanagement, thermische systemen en koppelverdeling van het AWD-systeem geoptimaliseerd, wat resulteert in extra efficiency en een 8 procent grotere actieradius.

Jaguar schreef geschiedenis door in 2018 ’s werelds eerste raceklasse met volledig elektrische productieauto’s te introduceren: de I-PACE eTROPHY. De toewijding aan elektrisch racen is onderdeel van de ‘Race to Innovate’-strategie van Jaguar, waarbij op het circuit opgedane kennis wordt toegepast bij de ontwikkeling van productiemodellen. Tijdens het eerste seizoen van de elektrische raceklasse deed Jaguar essentiële kennis op over de duurzaamheid en thermische controle van het batterijpakket en de vermogensregulatie. Ook is data van ruim 80 miljoen gereden kilometers over de hele wereld geanalyseerd om de productieversie continu te verbeteren.

Stephen Boulter, I-PACE Vehicle Engineering Manager, zegt: “De Jaguar I-PACE eTROPHY heeft heel wat gegevens opgeleverd die we kunnen analyseren. Die marginale winst, die werd verkregen dankzij de concurrentie op het circuit, wordt nu toegepast op de wagens van klanten om hun rijervaring verder te verbeteren. De nieuwe software-updates optimaliseren de sturing van de aandrijflijn om de efficiëntie te verbeteren en I-PACE-bestuurders in staat te stellen nog verder te rijden op één enkele batterijlading zonder dat de hardware hoeft te veranderen. Deze auto wordt echt beter met de leeftijd."

8 procent groter praktijkbereik

De Jaguar I-PACE is het eerste volledig elektrische model van Jaguar. Mede dankzij de krachtige batterij van 90 kWh biedt de I-PACE een actieradius van 470 km (WLTP). De nieuwe software-update vergroot niet de volgens de WLTP-cyclus vastgestelde actieradius, maar wel het praktijkbereik. Eigenaren van de I-PACE kunnen het batterijpakket tot 8% meer benutten, wat resulteert in een 8 procent grotere actieradius in de praktijk.

Verbeterde efficiëntie en lagere netspanning

De opgedane ervaring uit de eTROPHY leidt onder meer tot een verbetering van:

  • De vierwielaandrijving: de gewijzigde koppelafgifte leidt tot verbeterde efficiëntie in de ECO-modus. De I-PACE heeft onveranderd permanente vierwielaandrijving ;
  • Het temperatuurmanagement: door aanpassingen aan het temperatuurmanagement sluiten de actieve lamellen in de grille vaker om de aerodynamica te optimaliseren ;
  • De batterijcapaciteit: dankzij een update opereert het batterijpakket op een lagere netspanning zonder de prestaties en betrouwbaarheid te beïnvloeden.

Verder leidde de geanalyseerde gegevens van 80 miljoen praktijkkilometers ook tot enkele belangrijke updates:

  • Regeneratief remmen: het recuperatiesysteem wint op een efficiëntere manier meer energie terug bij lagere snelheden om de actieradius te vergroten ;
  • Bereikcalculatie: aangepaste algoritmes leiden tot een accuratere berekening van de daadwerkelijke actieradius, waarbij de rijstijl van de bestuurder een grotere rol speelt.

‘Software-Over-The-Air’

De nieuwe software-update voor de I-PACE is kosteloos te installeren bij de Jaguar-dealer. De update maakt ook uitgebreidere Software-Over-The-Air-functionaliteiten (SOTA) mogelijk. Na installatie zijn tevens ook meer modules op afstand te updaten.

 

EINDE


Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M : 0476 319 629
E : [email protected]


Verbeterde prestaties voor Jaguar I-PACE _Persbericht.pdf

PDF - 179 Kb

 

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX