VIER WINNAARS IN EERSTE VIER RACES: JAGUAR I-PACE eTROPHY BEGINT IN ROME AAN EUROPESE MANCHE

 

  • De Italiaan Luca Salvadori wordt vippiloot voor de Jaguar I-PACE eTROPHY in Rome
  • Na vier wedstrijden met vier verschillende winnaars komt de Jaguar I-PACE eTROPHY naar Rome, waar de eerste Europese manche in deze raceklasse voor volledig elektrische productiemodellen wordt verreden op 13 april
  • De wedstrijd in Rome is de vijfde van tien in de Jaguar I-PACE eTROPHY
  • Na zijn overwinning in Sanya strijdt Cacá Bueno, piloot van Jaguar Brazil Racing, nu mee om de eerste plaats in het kampioenschap: slechts vijf punten scheiden de nummer vijf van de leider

Vrijdag 12 april - Antwerpen. Nu zaterdag springt het licht op groen voor de Jaguar I-PACE eTROPHY in Rome. De Italiaanse hoofdstad vormt zo als eerste stad in Europa de setting voor een manche van het volledig elektrische racekampioenschap. Dat heeft alvast een spannende start van zijn eerste seizoen achter de rug, met vier winnaars in vier wedstrijden.

Nu het seizoen halverwege is, staat de nummer vijf in het klassement op slechts vijf punten van de leider. De tweede helft van de Jaguar I-PACE eTROPHY, die begint op dit 2,84 km lange Italiaanse stratencircuit, belooft dus razend competitief te worden.

Tussen de ervaren rotten verschijnt in Rome de 27-jarige Luca Salvadori aan de start als vippiloot. Dit wordt de eerste volledig elektrische wedstrijd voor de Milanees.

Al van kindsbeen af snelt Salvadori circuits rond, in de eerste plaats op motorfietsen. Op twee wielen heeft hij de Pirelli National 600 Championship gewonnen en deelgenomen aan het Wereldkampioenschap Supersport en het European Superstock 1000 Championship, maar hij racet ook graag met karts en eenzitters.

Luca Salvadori, Jaguar I-PACE eTROPHY-vippiloot, vertelt: “Dat ik het Circuito Cittadino dell’EUR in Rome op kan rijden, is een bijzonder moment voor mij: ik krijg de kans om met de moderne Jaguar I-PACE eTROPHY-auto in het historische decor van mijn vaderland te racen.”

“Er zijn 21 bochten die ik in korte tijd onder de knie zal moeten krijgen in mijn Jaguar I-PACE eTROPHY. Het zal erop aankomen de wandeling langs het circuit van vrijdag te benutten om de beste racelijn en aanpak te bepalen. Ik sta te popelen om mezelf te testen tegen de indrukwekkende ervaren eTROPHY-piloten op de grid.”

Simon Evans, de huidige koploper in de rangschikking, zei: “Ik zie het echt zitten om het Europese gedeelte als leider in het kampioenschap te starten. Het is maar met één punt, maar het is altijd mooi om bovenaan te staan. Vier races tot nu toe, vier verschillende winnaars en slechts een handvol punten dat de eerste vijf plaatsen van elkaar scheidt: dat de auto's zo goed aan elkaar gewaagd zijn, is een pluim voor Jaguar. Dit weekend wordt zwaar en het circuit in Rome ziet er echt sensationeel uit.”

Cacá Bueno, die bij de vorige halte in Sanya bovenaan het podium stond, merkte op: “Na een lastig begin van het seizoen, stond ik in de laatste twee races waar ik het had verwacht. In Hongkong en China pakte ik twee keer op rij de poleposition en uiteindelijk kwam de overwinning in Sanya als een beloning voor het harde werk dat het team van Jaguar Brazil Racing en ikzelf hebben geleverd. Ik kijk echt uit naar Rome, omdat het er zo om spant in het kampioenschap. Het zou schitterend zijn als ik kan doorgaan op dit elan en een derde poleposition en nog een overwinning voor Jaguar Brazil Racing kan binnenhalen.”

De lichten gaan op groen voor de Jaguar I-PACE eTROPHY in Rome op 13 april 2019 om 14u.

 

- Einde -

 

Voor meer informatie over de Jaguar I-PACE eTROPHY, kunt u contact opnemen met:

Annick Van Cauwenberge
PR Manager Jaguar Land Rover Belux
T: 03 241 11 35
M: 0476 319 629
E: [email protected]

 

NOTITIES VOOR REDACTEURS

OVER DE JAGUAR I-PACE eTROPHY

Nadat Jaguar zich in 2016 als eerste prestigemerk heeft ingeschreven voor het ABB FIA Formula E-kampioenschap, creëert de fabrikant nu het eerste racekampioenschap voor elektrische productiewagens: de Jaguar I-PACE eTROPHY.

Dit historische kampioenschap fungeert als officiële ondersteuningsrace voor het ABB FIA Formula E-kampioenschap en telt vanaf dit vijfde seizoen twintig wagens.

Het kampioenschap ondersteunt de lancering van de Jaguar I-PACE, Jaguars eerste batterijaangedreven elektrische auto, en draagt zo bij tot de elektrificeringsstrategie van Jaguar Land Rover, zijn engagement op het vlak van elektrische straatraces en zijn ‘Race to Innovate’-programma.

Tot de partners van het kampioenschap behoren officieel bandenleverancier Michelin, officieel laadpartner ABB, technisch partner Sabelt, officieel kledingleverancier One All Sports, officieel racekledingleverancier Alpinestars en officieel logistiek partner DHL.

Meer informatie over de I-PACE eTROPHY, 's werelds eerste volledig elektrische racekampioenschap: https://www.jaguar.be/nl/electrification/i-pace-e-trophy/index.html  

 

De Jaguar I-PACE eTROPHY is het eerste volledig elektrische kampioenschap in de geschiedenis van het racen en het eerste met productiemodellen:

https://www.jaguar.be/nl/electrification/i-pace-e-trophy/the-championship.html  

Bekijk de I-PACE eTROPHY-raceauto in detail. Een technisch subliem geconstrueerde Battery Electric Vehicle, gebouwd door Special Vehicle Operations:

https://www.jaguar.be/nl/electrification/i-pace-e-trophy/the-car.html 

PB_Jaguar Racing Rome eTROPHY.pdf

PDF - 117 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX