VIJF EURONCAP-STERREN VOOR ELEKTRISCHE JAGUAR I-PACE

  • Jaguars zuiver elektrische I-PACE verdient vijf EuroNCAP-sterren voor veiligheid
  • De prestatiegerichte SUV met vijf plaatsen behaalt topscores voor alle belangrijke veiligheidscategorieën
  • De drie SUV’s in Jaguars PACE-familie zijn bekroond met de maximale vijfsterrenscore van EuroNCAP
  • De I-PACE is de tiende opeenvolgende wagen van Jaguar Land Rover die vijf sterren in de wacht sleept
  • Het lichte aluminium koetswerk en het geïntegreerd batterijpack verzekeren een uitzonderlijke structurele stijfheid voor een maximale bescherming van de inzittenden

Antwerpen – De zuiver elektrische Jaguar I-PACE behaalde zopas vijf sterren in de EuroNCAP-veiligheidstests en werpt zich zo op als een van de veiligste auto’s op de weg.

Jaguars eerste elektrische prestatie-SUV scoorde 91% voor de bescherming van volwassen inzittenden, 81% voor de bescherming van kinderen en 81% voor veiligheidssystemen. De I‑PACE verdiende de maximumscore voor de zijdelingse impact en de nog moeilijkere zijdelingse impact tegen een paal en biedt een goede bescherming voor alle kritieke lichaamsdelen.

Dit laatste resultaat impliceert dat de drie leden van Jaguars SUV-familie – de E-PACE, F‑PACE en I-PACE – de maximumscore van vijf EuroNCAP-sterren hebben behaald. Zo getuigen ze van Jaguars engagement om de veiligste gezinswagens op de markt te bouwen. De I-PACE is al het tiende model op rij van de grootste Britse autobouwer dat vijf sterren veroverde.

Simon Black, Senior Project Leader Body Engineering bij Jaguar Land Rover, verklaarde: De Jaguar I-PACE ontving al heel wat onderscheidingen voor zijn stijl, prestaties en rijgedrag. Deze nieuwste bekroning van EuroNCAP bevestigt ook zijn uitzonderlijke veiligheidsniveau. De SUV werd vakkundig ontworpen, met een lichte aluminium koetswerkstructuur en een geïntegreerd batterijpack om de inzittenden een uitstekende bescherming te bieden bij ongevallen. Veiligheid is onze grootste prioriteit en het is dan ook fantastisch om te zien dat de EuroNCAP-cijfers dit weerspiegelen."

De lichte aluminium koetswerkstructuur van de I-PACE garandeert een ongeëvenaard niveau van stijfheid en zorgt in combinatie met het geïntegreerde batterijpack (dat wordt beschermd door een aluminium structuurframe) voor de hoogste torsiestijfheid ooit in een Jaguar: 36 kNm per graad.

Het koetswerk onderscheidt zich in de eerste plaats door zijn aluminiumsmeedwerk – een primeur voor de autosector. Ook doet Jaguar voor het eerst een beroep op een verhittingsproces na het vormen van de onderdelen om de aluminiumlegeringen op ongevalgevoelige plaatsen te verstevigen.

Daarnaast biedt de I-PACE geavanceerde veiligheidstechnologieën om andere weggebruikers en voetgangers te beschermen. Voorbeelden van die technologieën zijn de opklapbare motorkap en de autonome noodremhulp met voetganger- en fietserherkenning. Jaguar heeft zijn eerste elektrische wagen ook bedacht met het unieke Audible Vehicle Alert System (AVAS), dat andere weggebruikers waarschuwt wanneer de auto nadert. Het geluid is hoorbaar bij snelheden tot 20 km/u en overschrijdt het minimum van 56 dB(A) dat door de toekomstige Europese wetgeving zal worden opgelegd. Het systeem werd getest in samenwerking met leden van ‘Guide Dogs for the Blind’, de grootste Britse vereniging voor mensen die kampen met oogproblemen.

Behalve zijn veiligheidstechnologieën biedt de prestatiegerichte SUV ook tal van geavanceerde rijhulpsystemen, zoals een adaptieve cruisecontrol met stuurhulp, een dodehoekassistent en een 360°-parkeercamera.

De volledige testresultaten vindt u op de EuroNCAP-website: http://www.euroncap.com

 

EINDE

 

Aantekeningen voor de redacteurs

Over Jaguar

Jaguar verblijdt de wereld al tachtig jaar met zijn elegante design en adembenemende prestaties. De huidige Jaguar-familie belichaamt ‘The Art of Performance’, met de opmerkelijke en alom geprezen en bekroonde berlines XE, XF en XJ, de indrukwekkende sportwagen F-TYPE, de prestatiegerichte cross-over F-PACE – de snelst verkopende Jaguar ooit –, de nieuwe compacte prestatie-SUV E-PACE en nu de volledig elektrische prestatie-SUV I-PACE waarmee Jaguar de leiding neemt in de elektrische voertuigrevolutie. 

 

Voor meer informatie kunt u terecht op www.media.jaguar.com of neemt u contact op met:

Isabelle Michiels

PR Manager
Tél. : 03 241 11 32
E-mail : [email protected]

PB - VIJF EURONCAP-STERREN VOOR ELEKTRISCHE JAGUAR I-PACE.pdf

PDF - 459 Kb

Persberichten in je mailbox

Door op "Inschrijven" te klikken, bevestig ik dat ik het Privacybeleid gelezen heb en ermee akkoord ga.

Over JAGUAR

Over Jaguar

Jaguar bouwt al sinds 1935 spectaculair mooie luxewagens, gedreven door zijn passie om het leven van zijn klanten nog specialer te maken. Het huidige Jaguar-gamma omvat de berlines XE en XF, de XF Sportbrake, de sportwagen F-TYPE, de prestatie-SUV F-PACE, de compacte prestatie-SUV E-PACE en de zuiver elektrische prestatie-SUV I-PACE. Vanaf 2025 zal Jaguar uitgroeien tot een modern, zuiver elektrisch luxemerk met een spectaculair nieuw gamma van emotioneel aantrekkelijke designs en baanbrekende technologieën van de volgende generatie. De reis naar elektrificering is al goed ingezet, met een gamma mild- en plug-inhybrides en volledig elektrische modellen dat vandaag verkrijgbaar is.

 


Newsrooms

Newsroom international

Newsroom Jaguar Land Rover BELUX

Newsroom Jaguar BELUX

Newsroom Land Rover BELUX