VIJF JAAR EN MEER: JAGUAR RACING BEVESTIGT DAT MITCH EVANS BIJ HET BRITSE FORMULE E-TEAM BLIJFT

  • Jaguar Racing verzekert de toekomst van Mitch Evans bij het team met een nieuw meerjarencontract
  • De 27-jarige maakt al deel uit van de Jaguar Racing-familie sinds het team in 2016 als eerste premiumconstructeur toetrad tot de Formule E
  • In de aanloop naar zijn 62e race met Jaguar Racing is de kiwi vastberaden om meer punten en podiumplaatsen te veroveren voor het team
  • Het team met Evans en Sam Bird blijft een van de sterkste line-ups in de Formule E

Antwerpen, 3 augustus 2021 – Jaguar Racing heeft officieel bevestigd dat Mitch Evans, die al jarenlang voor Jaguar Racing rijdt in de Formule E, deel blijft uitmaken van het team dat meestrijdt voor de titel. Een nieuw meerjarencontract verzekert zijn toekomst in het elektrische wereldkampioenschap.

Met Evans – lid van het team sinds de oprichting ervan in 2016 – heeft het Britse Formule E-team een racewinnaar in huis. Jaar na jaar werd het partnerschap sterker. Het nieuws volgt op de bevestiging dat Jaguar Racing zich heeft geëngageerd voor het Formule E Gen3-tijdperk in het kader van het streven van Jaguar om vanaf 2025 een zuiver elektrisch merk te worden.

Evans trekt nu naar Berlijn voor zijn 62e Formule E-race. De Nieuw-Zeelander won met Jaguar Racing al twee races, stond 10 keer op het podium en wil het team de komende seizoenen naar de top van het kampioenschap loodsen. De 27-jarige staat momenteel achtste in het pilotenklassement – slechts zes punten achter teamgenoot Sam Bird die derde staat – en heeft honger naar meer succes.

James Barclay, Team Director van Jaguar Racing: “We zijn blij te kunnen bevestigen dat Mitch een belangrijk onderdeel blijft van het pilotenteam van Jaguar Racing en zijn jarenlange en integrale rol binnen het team voortzet. De snelheid en resultaten van Mitch op het circuit spreken voor zich. Jaar na jaar zijn we blijven bouwen aan een formidabel partnerschap sinds hij in 2016 bij ons team kwam. Mitch is een van de meest geweldige talenten in de Formule E. Zijn ervaring en inzicht in onze manier van werken zijn van onschatbaar belang. Samen staan we sterker en als team zijn we allemaal enthousiast en zeer gemotiveerd om het maximum uit seizoen zeven en daarna te halen.”

Mitch Evans, Jaguar Racing-piloot #20: “Ik ga nergens heen! Na meer dan vijf jaar bij het team te hebben doorgebracht weet ik precies wat we de komende seizoenen willen bereiken. Ik ben blij dat ik deel blijf uitmaken van het team. Andere teams hebben me benaderd, maar Jaguar blijft mijn thuis. We zien sterke resultaten op het circuit, de Jaguar I-TYPE 5 presteert uitstekend en we zijn klaar om ons te meten met iedereen op de startgrid. Het kan nog alle kanten op dit seizoen en in de toekomst met Jaguar Racing.”

Het Jaguar Racing Formule E-team staat momenteel derde in het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E voor teams – slechts negen punten achter Envision Virgin Racing dat bovenaan staan – en Mitch Evans staat achtste in het Wereldkampioenschap ABB FIA Formule E voor piloten. De volgende dubbele E-prijs vindt op 14 en 15 juli 2021 plaats in Berlijn – het laatste raceweekend van seizoen zeven. Zowel het kampioenschap voor piloten als dat voor teams is nog niet beslist.

- Einde -

Voor meer informatie over Jaguar Racing kunt u contact opnemen met:

Emily Hogg, Media Officer, Jaguar Racing
Tel.: + 44 (0) 7384 532 605
E-mail: [email protected]

Adrian Atkinson, Global PR & Communications Manager, Jaguar Racing
Tel.: +44 (0) 7979 554 005
E-mail: [email protected]

 

NOTITIES VOOR REDACTEURS

OVER JAGUAR RACING

Jaguar keerde in oktober 2016 terug naar de racerij en sloot zich als eerste prestigeconstructeur aan bij de zuiver elektrische straatraces van het ABB FIA Formule E-kampioenschap. In 2019 won het team de E-Prix van Rome, de eerste internationale autosportzege van Jaguar sinds 1991.

De Formule E geldt als een praktijklabo voor Jaguar, dat met zijn ‘Race To Innovate’ volop timmert aan de elektrische mobiliteit van de toekomst.

Als officieel constructeursteam in de Formule E ontwerpt Jaguar Racing zijn eigen aandrijflijn, inclusief motor, versnellingsbak, omvormer en achterwielophanging.

Om de kosten te drukken zijn het koolstofvezelchassis en de batterij gemeenschappelijke onderdelen die identiek zijn voor de twaalf teams. Zo kan het team zich concentreren op de ontwikkeling van efficiënte en lichte elektrische aandrijfsystemen, die de prestaties en het rijbereik van de toekomstige elektrische wagens van Jaguar Land Rover ten goede zullen komen.

Voor seizoen 2020/21 kreeg het volledig elektrische Formule E-kampioenschap voor het eerst de status van volwaardig wereldkampioenschap van de FIA, die de sport beheert. De teams racen voor het derde jaar met de futuristische Gen2-racewagens.

Elk team heeft twee racewagens, een per piloot, die de volledige race moeten uitrijden.

De Formule E onderscheidt zich echter niet alleen door zijn zuiver elektrische concept, maar ook door de keuze van de circuits. Het kampioenschap wordt gereden op tijdelijke stratencircuits in het centrum van ‘s werelds grootste steden, waaronder Santiago, Diriyah, Rome, Parijs, Monaco, New York en tot slot een ‘double-header’-weekend in Londen. ​ 

Mitch Evans eindigde in seizoen zes op de zevende plaats van het pilotenklassement en Jaguar Racing finishte als zevende in het teamkampioenschap, dankzij winst in Mexico City, een podiumplaats in Santiago en een polepositie. In seizoen zeven krijgt hij het gezelschap van de Britse piloot Sam Bird, die in elk seizoen van de Formule E een race heeft gewonnen.

Dit seizoen wordt het kampioenschap door het bestuur van de FIA ook officieel erkend als een wereldkampioenschap. Het krijgt ook de nieuwe naam ‘ABB FIA Formula E World Championship’.

Innovatierace

De Formule E blijft een kernprioriteit voor Jaguar Land Rover en de ‘Reimagine’-reis van de constructeur. Als enige zuiver elektrische wereldkampioenschap stelt de Formule E ons in staat om nieuwe technologieën voor elektrische voertuigen te testen en te ontwikkelen in een uiterst prestatiegerichte omgeving. Het blijft de testbank voor onze ‘Race to Innovate’-missie, die we te baat zullen nemen om knowhow te vertalen van racewagens naar wegmodellen en vice versa, en die ons zal helpen om vorm te geven aan onze elektrische toekomst. Jaguar heeft een ware passie voor die toekomst, die tal van voordelen zal bieden voor onze maatschappij, het veranderende mobiliteitslandschap, de duurzaamheid en onze klanten.

 


CP.Jaguar_Racing_Mitch Evans_FINAL_fr.pdf

PDF - 175 Kb

 

Recevez des mises à jour par e-mail

En cliquant sur « S'abonner », je confirme avoir lu et accepté la Politique de confidentialité.

À propos de JAGUAR

Jaguar s’appuie sur l’élégance de son design et ses performances exceptionnelles pour enchanter le monde entier depuis plus de 80 ans. La famille Jaguar comprend les berlines XE, XF et XJ maintes fois primées, la spectaculaire F-TYPE, le SUV haute performance F-PACE, la Jaguar la plus vendue à ce jour, le nouveau SUV compact E-PACE haute performance et l’I-PACE, le SUV électrique haute performance élu Voiture mondiale de l’année 2019, qui propulse Jaguar en tête de l’innovation dans le domaine des véhicules électriques.